Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Rodinný
  • Akční

Recenze (1 627)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Sám velký Abe Lincoln jako lovec upírů? Proč ne, když na to divák přistoupí, tak mu film nabídne solidní zážitek plný zajímavých scén a zajímavého příběhu. Reálný příběh? O tom pochybuji. Solidní mystifikace? Nejspíš ano. Každopádně i když zde zřejmě fantazie tvůrců pracovala na plné obrátky a i když zřejmě chtěli tvůrci využít velké popularity upíské tématiky mezi mladými lidmi, výsledek je stravitelný, atraktivní i docela napínavý. Film jsem v TV zapnul naprosto náhodou v průběhu pozdního sobotního večera a dokázal mě zaujmout natolik, že jsem od něj nedokázal téměř odtrhnout zrak, ale to ještě neznamená, že se jedná o dokonalý biják. Své mouchy to bezpochyby má, z nichž tou největší mouchou je představitel hlavní role. Benjamin Walker mi prostě jako Abraham Lincoln vůbec neseděl, chtělo to vybrat někoho charizmatičtějšího, ale i některé scény mi přišly až příliš přitažené za vlasy, a to říkám i přesto, že jako pravidelný divák seriálů Upíří deníky a True Blood jsem zvyklý na všechny možné bitky mezi upíry a lidmi a na různé způsoby zabíjení upírů, ale zde už některé scény byly až moc přehnané. Nicméně jako mystifikace to je solidní filmový počin, a i proto uděluji tři hvězdy.

plakát

Absurdistán (2006) 

Pozoruhodná komedie. Tento film je založen na zajímavé otázce, jak bude svět vypadat za 500 let. Je to zde sice zahnáno až trochu do extrému, ale je to komedie, takže to jistě nikoho nepřekvapí. Ale musím uznat, že nápad, že lidé časem zblbnou z přihlouplých filmů, seriálů, telenovel, reklam, atd, že ten nápad je velice odvážný, ale kupodivu to zde funguje. A z problému se jim snaží pomoct člověk, který byl zmražen a nějak se na něj zapomnělo a probouzí se ze zmražení jako nejchytřejší člověk na světě. Prostě geniální nápad. A ono to ale funguje! Je zde jeden skvělý vtípek za druhým, jedná se o perfektní zábavu, u které jsem se rozhodně nenudil. Luke Wilson zvládnul svou roli docela dobře a pobavil i Dax Shepard jako právník. Dějově je to prostě perfektně zvládnuté a herci to zahráli nejlépe jak mohli. Přesto v tom vidím jen mírně nadprůměrnou komedii, které ke čtyřem hvězdičkám ještě něco málo chybí, takže zůstávám u třech hvězdiček.

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Jim Carrey v další ze svých pitvořících se rolí, ve kterých má divák možnost vidět širokou škálu jeho šklebů a ksichtů. Bohužel to je asi tak jediné, co si z tohoto filmu budu pamatovat, ale kupodivu i to stačí na průměrné hodnocení. Ale samozřejmě svou roli sehrál i děj, který sice není nejzajímavější, ale není ani nejhorší, nicméně je chvílemi docela nudný. Jim Carrey si zkrátka na těchhle svých šklebech postavil komediální kariéru a nemůžu mu mít za zlé, že se na mě šklebí v každém druhém nebo třetím filmu, ve kterém ho vidím účinkovat, ale je fakt, že po určité době se to už omrzí. Co se týče filmu jako celku, tak ten docela ušel, ostatně film se mi ani ve své podstatě nemohl nelíbit, jelikož jsem milovníkem zvířat, takže jsem si užíval všechny scénky se zvířaty a hlavního hrdinu jsem obdivoval, jak dokáže zkoordinovat tolik druhů zvířat, které měl ve svém bytě. Někdo má asi přirozený talent na chov zvířat, jiného to hold stojí značné úsilí naučit zvířátko aspoň nějakým základním návykům. Ale to jsem trochu odbočil, celkově film hodnotím jako průměrně zdařilý, což znamená, že mu uděluji tři hvězdy.

plakát

A co Bob? (1991) 

Vysoce kvalitní a zábavná komedie, která mne dokázala velmi pobavit. Viděl jsem tenhle film jako dítě, když mi bylo nějakých 10 let, a od té doby jsem to neviděl, až teď, ve svých 20 letech... Za těch 10 let jsem už zapomněl děj a ani na jednu scénku si nepamatoval, ale co jsem si pamatoval je, že jsem se tehdy jako dítě u toho velmi bavil, a bavil jsem se i teď. Toto je úžasné, vtipné, zábavné, originální, neotřelé dílko, které si zaslouží pozornost, protože dokáže bavit od začátku dokonce. Je tu jedna z geniálních rolí Billa Murraye a exceluje zde i Richard Dreyfuss. Tohle je jedna velká jízda a mne to bavilo po celou dobu... Dávám čtyři hvězdičky, i když vlastně nevím, proč jednu hvězdičku ubírám, asi je to proto, že komedie většinou vysoce nehodnotím a když dám některé komedii čtyři hvězdičky, tak už to je sakra dost...

plakát

A.C.O.D: Děti rozvedených (2013) 

Může rozvod rodičů poznamenat dětskou psychiku? A může mít rozvod rodičů vliv i když takové dítě dospěje a začne si žít svůj dospělý život? Právě tímto tématem se zabývá film, který umí být stejně vtipný a komický jako vážný. Ona je otázka, zda se takové vážné téma dá vůbec uchopit s nadsázkou a komičností. Film dokazuje, že to jde, ale občas je potřeba zvážnit a hlavnímu hrdinovi se vůbec nedivím, že mu v dospělosti zpětně chyběla láska, péče a idylické dětství s normálně se chovajícími rodiči. Adam Scott hlavní roli zvládl s přehledem a vůbec celý ansámbl byl vybrán tak nějak ideálně, takže film mě dokázal zaujmout po celou dobu, aniž bych se začal nudit. Prostě film nabízí atraktivní a neokoukané téma v atraktivním kabátě. Navíc jsem se i nejednou docela solidně zasmál a pobavil, myslím, že všechny vtípky zde byly zakomponovány tak nějak citlivě a perfektně sem zapadly. Ve výsledku film hodnotím pozitivně a na sobotní oddechový večer to byla z mého pohledu volba přímo ideální. Uděluji lepší tři hvězdy.

plakát

Adamovo tajemství (2003) 

Tak jsem prohlížel televizní program, a ve stejnou dobu začínal jak tento film, tak film Kokain s Johnnym Deppem. Dal jsem přednost tomuto filmu, protože kdysi jsem o něm četl několik článků v časopisech věnujících se filmům na DVD. Musím se přiznat, že už tehdy jsem přemýšlel, proč tento film nešel do kin, a po včerejším zhlédnutí už jsem to pochopil. Film je nezáživný, nudný, dokonce se nebojím ho přirovnat k filmům, jejichž prvotním posláním je ukázat co nejvíce nahých těl a sexu, a až na druhém místě je děj. To je příklad filmu Ken Park, ale ten byl alespoň udělán záživně a ve veselých barvách, ale tenhle film je depresivní od začátku do konce. Neříkám, že nemám rád depresivní filmy, naopak, takový ruský film Návrat jsem ocenil pěti hvězdičkami, ale ten byl alespoň zajímavý. Tady vede ten příběh od nikud nikam, a není pro mne zajímavý. Zajímavý může být pro fanynky Ewana McGregora, který zde na několik vteřin ukáže svoje přirození, ale to je tak vše, čím film vybočuje. Mne prostě nesedl, měl jsem chuť po prvních deseti minutách film vypnout, ale nakonec jsem chtěl vidět, jestli je tak špatný jen začátek nebo celý film. A bohužel byl špatný celý film. Bylo zde hodně sexu, hodně nahých těl a velmi nezajímavý děj. Jednu hvězdičku dávám proto, že tenhle film by si v porovnání s některými jinými filmy hodnocení "odpad!" nezasloužil, přece jen do takové kraviny, jako je Mlčení šunek má hodně daleko. Ale skoro nic se mi na něm nelíbilo, jestli v něm bylo nějaké poselství, tak jsem ho nepochopil a nestydím se za to. Film je určen náročným divákům a filmovým fajnšmekrům, ovšem ne lidem, jako jsem já. Já ten film nepochopil, mne se nelíbil a znovu ho rozhodně vidět nemusím.

plakát

Agathe Cléryová (2008) 

Tohle je dost zajímavá francouzská komedie doplňovaná trochu překvapivě krátkými hudebními výstupy. Jinak je to ale komedie na aktuální téma, se kterým mají zřejmě obzvláště ve Francii velké problémy, a to je problém diskriminace a rasismu. Je ale zajímavé, jak je najednou člověk nucen přehodnotit vlastní názory a předsudky, když si na vlastní kůži vyzkouší jaké to je vypadat jako jeden z přistěhovalců. Hlavní hrdince se přesně tohle stalo, onemocněla chorobou, která se projevuje především ztrátou pigmentu, a tak jí postupně zčernala kůže. Jak někdo chytře ve filmu poznamenává "je to jako s Michaelem Jacksonem, akorát opačně." A hlavní hrdinka v jednom z hudebních výstupů i Michaela Jacksona docela zdařile imituje. Takže téma je to opravdu zajímavé a bez problémů vystačí na celý film, občas jsem se i docela zasmál, například když zvídavé dítě od sousedů bylo zmatené, jak to je vlastně s tou Agátou je. Ale nejvíce mě asi rozesmála jednoduchá, ale naprosto geniální hláška po odchodu právníka: "Tati, co teď budeme dělat?" "Teď jsme v prdeli." Jean Rochefort to řekl tak geniálně, že se tomu musím smát ještě teď, jen si na to vzpomenu. A pak ještě pobavila písnička zpívaná na hudbu koledy "Tichá noc", kdy se podřízení škodolibě radují, že šéfka je nemocná a že jí postupně černá pleť. Film celkově vnímám jako docela povedený, krátké songy potom jako zajímavý pokus o inovaci a originalitu. V hodnocení je to někde mezi třema a čtyřma hvězdama, fakt nevím, kam se přiklonit, ale asi protentokrát zůstanu u trochu lepších třech hvězd.

plakát

Agent Cody Banks (2003) 

Tak tohle se mi hodně líbilo. Film jsem chtěl už docela dlouho vidět, a teď, když se konečně naskytla možnost, tak jsem nezaváhal. A na tuhle záležitost se dá pohlížet dvojím způsobem a hodnotit dvojím metrem. Buď to berete velmi vážně a film vám připadá jako nelogická kravina pro děti. Takoví kritici na tomto filmu mohou najít mnoho důvodů, proč ho potopit. A nebo se dá tenhle film brát tak, že prostě upustíte od hledání chyb a nelogičností, vypnete mozek a přistoupíte na tuto hru tvůrců a budete se příjemně bavit. A protože já nejsem na ČSFD registrovaný proto, abych hodnotil kritickým pohledem, ale mým soukromým pohledem diváka, tak jsem na film nazíral z toho druhého pohledu. A příjemně jsem se bavil. Tenhle film je sám o sobě velmi zajímavý, má zajímavý děj, a ač špionážní filmy nevyhledávám (např. jsem neviděl ani jeden film s Jamesem Bondem, protože tenhle typ filmů mi nic neříká a neskutečně bych se u toho nudil), tak tenhle se mi enormně líbil. Mé nadšení je asi stejné jako u filmu Škola superhrdinů, kde jsem dal maximální hodnocení. Tady to sice na maximální hodnocení nevidím, ale film vnímám jako nadprůměrnou záležitost, kterou stojí za to vidět. Frankie Muniz v hlavní roli exceluje a po seriálu Malcolm v nesnázích, kde si střihl hlavní roli, opět ukazuje, že je v něm určitý potenciál. Prostě já byl spokojený a od filmu jsem dostal přesně to, co jsem očekával, takže je to za čtyři hvězdičky.

plakát

Agent WC 40 (1996) 

Tak tohle mne nezaujalo. I když zde byly vtipné scény, byly zde i scény velmi trapné, kde jsem se nesmál vůbec. Takovéhle filmy mne moc neberou a nemám je rád. Leslie Nielsen zde sice hraje docela dobře, to musím uznat, pár geniálních nápadů se tu taky našlo, ale to je tak všechno. Scénář mi prostě nesedl a tím pádem mi nesedl ani film, ale i přesto dávám dvě hvězdičky, ale to je pouze za těch pár geniálních fórků, kterým jsem se srdečně smál, protože byly prostě dobré, ale jinak je to vcelku nezábavných a nudných 81 minut...

plakát

Agent z Panamy (2001) 

Bál jsem se, že to bude špionážní snímek á la James Bond. Ale naštěstí tomu tak není, příliš akčních scén tu není a film má iv elmi zajímavý děj. Navíc jsou zde k vidění opravdu zajímavé herecké výkony kvalitních herců, jako jsou Pierce Brosnan, Geoffrey Rush, Brendan Gleeson či Jamie Lee Curtis. A jako bonus zde můžete vidět malého Dannyho Radcliffa ještě před tím, než začal účinkovat v Harrym Potterovi. Takže rozhodně zajímavý film, který není kopií Jamese Bonda, jak by se mohlo zdát podle názvu i podle obsazení hlavní role. Snímek je to koukatelný a já byl spokojený. Dávám tři hvězdičky.