Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Nedávno jsem viděl, nevim jestli je to tim, že zajímám o druhou světovou, ale tenhle seriál mě prostě pohltil, začal jsem číst knihu a nevim jak dál ale po Carentan se seriál téměř shoduje s vyprávěním vojáků a to téměř je tam jen proto, že se do seriálu nevešly všechny detaily, jako například cvičné seskoky na počest Winstona Churchilla. Rozhodně si nemyslím, že seriál je typicky americký (tzn. vlajka všude kam se podíváš, patriotistické kecy atd.) naopak, stačí si jen vzpomenout na německého generála a jeho "Männer!" A ústřední melodii už z mobilu nevymažu.

Koruna

Koruna (2016)

Bylo jen otázkou času, než se životní příběh nejdéle vládnoucí panovnice dočká uměleckého zpracování. I když tak nebývá zvykem, ještě za jejího života se tohoto úkolu nechopil nikdo menší, než Peter Morgan, muž, jenž stojí za oscarovou Královnou. Musím přiznat, že ještě před premiérou jsem měl nemalé obavy, neboť bylo jasné, že postavy budou pro účel seriálového vyprávění do jisté míry zbeletrizovány a historie zdramatizována. A ve výsledku se skutečně najde nejeden okamžik, u kterého si historik zřejmě vykroutí oči. Naštěstí je těchto pár lapsů zpravidla okamžitě zapomenuto díky spoustě naopak velkolepých a dech beroucích scén, které musí nejednoho milovníka britské monarchie a Windsorů zahřát u srdce. Na seriálové poměry astronomický rozpočet je patrný na každém kroku, od kulis a kostýmů, po velice přesný výběr herců. Jistým výkonům zkušeného Jareda Harrise a Johna Lithgowa se zcela vyrovnává mladá a talentovaná Claire Foy, jejíž Alžbětu II. zkrátka nejde popsat. Musíte ji vidět. Máte-li zájem o britskou monarchii a vládnoucí dynastii, přičemž jste ochotni přehlédnout některé nedostatky, pak jste právě objevili seriál roku. Pro všechny ostatní je The Crown dalším brilantním dramatem Netflixu.

Penny Dreadful

Penny Dreadful (2014)

Liga výjimečných pro mě byla vždy takové malé guilty pleasure, zbožňuju éru viktoriánské anglie, ať už jde o Londýn či vřesoviště, kdy mýty a nadpřirozeno konfrontuje drsný a špinavý průmyslový pokrok, takže když jsem poprvé zaslechl o tomhle malém dílku, nemohl jsem se dočkat, až skončí zkouškové a já ho budu moct konečně prubnout. A má očekávání jsou zcela naplněna. Mimo fakt, že jednu z ústředních postav hraje Eva Green (která je diva prostě ve všem) je příběh napínavý, atmosféra hustá a každá věta vymazlená do nejmenšího detailu. Timothy Daltona jsem měl vždy docela rád a jako každý britský herec a gentleman zraje věkem jako to víno. Zato Joshe Hartnetta jsem nikdy moc nemusel, o to víc po jeho "nezapomenutelné performanci" v nejzprzněnějším historickém velkofilmu a zrovna o tak zajímavé části druhé světové. Nicméně jeho americký buran s morálkou a issues je, nutno uznat, dobře zahranou a sympatickou postavou. Showtime si navíc, stejně jako HBO, může v klidu dovolit se s tím "nesrat," takže každý dialog, každá scéna říká přesně to, co chce. Výborná věc a další závislost do sbírky. Jo, a nevěděl jsem, že se Tomáš Rosický dal na hereckou kariéru. S2: Nevěřil bych, že výbornou první sérii ještě něco kdy překoná. Přiznávám, že jsem v hodnocení Penny těžce neobjektivní, ale zážitek, jaký mám ze sledování tohoto klenotu, je prostě jedinečný a nepopsatelným způsobem paralyzující. Třetí epizoda pro mě představuje ve všech směrech absolutní špičku a finále, ač o něco méně akční, než by asi divák čekal, mi až do premiéry třetí řady rozhodně nedává spát. Opět jsem si potvrdil, že zdaleka nejsilnější stránkou, v kombinaci s božským hudebním doprovodem, jsou dialogy mezi jednotlivými postavami, ať už o smyslu života, životě brouka, nebo spodním prádle pro reanimovanou prostitutku. Penny Dreadful je zdaleka nejlepší seriál své doby a místní hodnocení je krajně nefér. Pokud by tu mělo něco mít 99%, pak tohle.

Domek z karet

Domek z karet (2013)

Co začalo jako pomsta Železné Lady pokračuje jako herecký koncert a dost možná druhá (třetí?) životní role Kevina Spaceyho. Chladný, vypočítavý a bezskrupulózní Frank Underwood sundává jednoho oponenta za druhým jako zkušený snajpr v hustém lese. Výtečně mu asistuje jeho vlastní lady MacBeth v podání Robin Wright, která od otravné slečinky ve Forrestovi ušla hodně dlouhou cestu až k strachu a respektu nahánějící ženě s náznaky svědomí. David Fincher nezůstává nic dlužen své pověsti a divákovi, ostatně jako vždy, nechává jasný vzkaz: tohle není odpolední seriálek pro čajíčky. Nelíbí? FU.

Sherlock

Sherlock (2010)

Skvělý seriál, nápad převést legendu do moderní doby plně využit, dedukční metoda - no je snad nutné k ní něco dodávat? Pohled na těžký život génia, kterého život běžného smrtelníka nudí místy doslova k smrti, nechtěl bych být v jeho kůži, život s takovou myslí musí být v tomhle světě opravdu mučením. Když už je řeč o dnešní době, to je v Británii běžné, že když jdou dva přátelé stejného pohlaví po ulici, nebo když spolu zajdou pokecat na oběd, nedej bože, aby spolu sdíleli byt jako spolubydlící, či spolu pracovali jako partneři, každý si hned myslí, že jsou gayové? S2E3 - zasloužených ruských 140%. S otevřenou hubou jsem seděl u televizní produkce jen jednou.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Prostě skvělý seriál, za což hovoří spousta předností, jako slavní herci, skvělé vtipy a hlášky, to, že je o 4-5 let starší než já, a co mě se líbí nejvíce, že nikdy nevíte předem o čem to bude, dokud ten díl neshlédnete celý...

Šílenci z Manhattanu

Šílenci z Manhattanu (2007)

Pět po první sérii. Rozjezd je opravdu pomalý, ale jistý. Ačkoliv má S1 pouhých 13 dílů, trvalo mi bezmála dva týdny ji dokoukat. Ne, že by snad seriál nebyl zábavný, spíš bych ho přirovnal ke skleničce Jacka Danielse, kterou si dopřejete jednou za čas, ale když už, tak stojí za to. Zcela nyní chápu oprávněnou fascinaci hlavním hrdinou, sám jsem fascinován koncepcí a v neposlední řadě hereckým ztvárněním charakteru. Donald Draper je pro své okolí cílevědomým mužem, který má na první pohled vše, avšak jak se jednotlivě odkrývá celá jeho osobnost a minulost, dozvídáme se, že je naprosto zmatený, skoro až ztracený a vůbec neví, co vlastně chce. U ostatních postav bych vyzdvihl především skvělého Rogera Sterlinga v podání Johna Slatteryho, spolu s Johnem Hammem jsou pro mě dvojka tahounů. Dále pak skvělého slizáka Petea Campbella a samozřejmě skvělé ženské osazenstvo. A ta atmosféra! Doslova jsem prožíval souboj Nixon x Kennedy, chvíli jsem i fandil tomu chlapci, který to dotáhl na viceprezidenta 6 let po odchodu z armády, ačkoliv historie už odpověď zná. Uvidíme, co přinese S2.

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Seriál, který mě provázel celé dětství a z pěti hvězd nepolevim ani kvůli pokaženým závěrečným sériím, kde O'Neilla nahradila jeho směšná, mladší kopie...já mu to prostě dlužím za ty salvy smíchu, co ve mě vždycky vyvolal...