Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (32)

plakát

Tři mušketýři: D'Artagnan (2023) 

Rád bych zhodnotil Tři mušketýry, ale tohle byla nějaká jiná kniha. Tohle bylo vyprávění, do kterého někdo naházel hodně věcí z románu, ale také spoustu vymyšlených, děj nikam neposouvajících a hlavně o třídu horších historek a zápletek. Řemeslo velmi dobré, jak režie, choreografie, herecké výkony a casting, ten zcela prvotřídní, ale scénáristi, kteří si asi  mysleli, že umí psát lépe než Dumas toho zkazili ostatním bohužel dost.

plakát

Klíč svatého Petra (2023) (TV film) 

Velmi slušné. Tradiční schéma, scénář spíš slabší, ale režie dobrá, casting velmi dobrý. Princezna hezká, škoda, že má za úkol jen se hezky tvářit. Hlavně se nenechte odradit těmi našimi nejslabomyslnějšími spoluobčany, kteří sem museli naběhnout s tím, že tohle oni platit teda nebudou. Dobře jim tak 🙂

plakát

Marvels (2023) 

Brie Larson je hezká. Takže za to ta jedna 🌟. A to je tak asi všechno. P.S. Ale herci a hérečky za to nemůžou. Zato režisérka a scénáristka ano.

plakát

ONEMANSHOW: The Movie (2023) odpad!

Jsem moc rád, že ve svém širokém dalekém okolí nemám nikoho, kdo by tomuhle dal pět hvězdiček a ještě si myslel, že je tímto hrdinským činem vlastně za borce. Ale pro lidi s mozkem funkčním na úrovni "nepochopil jsem to, ale je to pecka!" to opravdu může být zážitek roku, gratulujeme!

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Velmi příjemné překvapení. Konečně zase jednou predátor v duchu Predátora, tzn. jedničky. Kamera, režie i hudba (Pemberton z krále Artuše evidentní inspirace) bez námitek. Samozřejmě scénář má mezery, totéž efekty (ty asi nejvíc) a dialogy, ale wtf, tohle neuráží odkaz, naopak! Nějakou takovou svébytnou věc jsem čekal od Blacka, ale dostal až od Trachtenberga.

plakát

Severní Marseilles (2020) 

Dobré, tak 3-4*, reálně možná spíš tři, ale chci fandit takovéhle produkci. Jak už psali jiní, některé herecké výkony slabší, moc jim to nevěříte, ale ok. Režie výborná. Doporučuji si nečíst moc zdejších recenzí (ani tu moji!), protože sem naběhli absolventi vysoké školy života, kteří sice u nich v Dolní Lhotě nic takového neviděli, ale stejně mají jasno, kdo za to všechno může! Pepa v hospodě jim to navíc potvrdil :-)

plakát

Brewsterovy milióny (1985) 

Příjemná komedie, která mě vždycky pobaví. Velmi slušné herecké výkony ve všech větších i menších rolích. Reálně tak za 70%, ale dal jsem pět hvězd už jenom proto, abych vyvážil těch (jenom pár) zdejších šašků, kteří se tady chlubí tím, že se "ani jednou neusmáli", protože to je "americký humor" a tomu se oni nesmějí. Jo, tím že se vy zaprděnci u dobré komedie ani jednou nezasmějete, tím jste nás všechny opravdu potrestali, vy zoufalci xD

plakát

Asi to ukončím (2020) 

Typický Kaufman. Hra na to, jak skvělé dílo zneuznaného, ale o to většího génia sledujeme. Ale když budete často opakovat něco o "emblematické kompozici frustrace" nebo o tom, že jde o "dospělý film pro dospělé lidi" (tohle jsem tady opravdu četl), tak si budete připadat ještě chytřejší a ještě dospělejší.

plakát

Americká elegie (2020) 

Naštěstí už to klesá, ale 70% a někdo dokonce prý "jasný Oscar"? To jako za co? Za mizerný scénář a špatnou režii? Ta snaha o umění a o toho Oscara je tak otravná, že mě z toho rozbolela hlava.

plakát

Casting na lásku (2020) odpad!

Hele, lidi z Bontonfilmu, vy máte speciální oddělení na zakládání fakeových účtů, abyste zdvihali hodnocení mizerných filmů, které produkujete? Musíte být na sebe a na svoji práci opravdu hrdí xD