Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (19)

plakát

Pták Žal (1985) (TV film) 

Pochmurná, ale poučná pohádka. Jako dospělá ji dokážu ocenit, ale jestli jsem ji viděla  v dětství, si nevzpomínám. Jako dítěti by se mi asi nelíbila.

plakát

Blondýnka (2022) 

Z filmu mám stejný pocit, jako z knížky, kterou jsem nedávno četla. Kdyby se natočil film s tím, že je o nějaké neexistující herečce, nikdo se na něj nebude koukat (číst knížku).  V některých scénách inspirovaných filmy nebo fotografiemi ze skutečného života MM si autoři, kostyméři a maskéři dali opravdu záležet a odvedli dobrou práci. Hlavní herečka ji dobře vystihuje. Je to fiktivní životopis, jak přiznává sama autorka předlohy. Jenže ten výraz "fiktivní" je většinou opomíjen.

plakát

Putování po Blažených ostrovech (1989) (TV film) 

Tato inscenace mě zaujala především svým hereckým obsazením. Těžko ji hodnotit. Jako dospělého diváka mě oslovila víc, než jsem čekala, ale nepamatuji si, že jsem ji viděla celou jako dítě. Marně přemýšlím, pro koho je inscenace určena, protože pro děti podle mě. Nemyslím si, že větina starších dětí, které by ji už mohly zvládnout dokoukat, se budou dívat na něco označované jako pohádka. Sama bych to úplně za pohádku neoznačovala.

plakát

Hrad stínů (1994) (TV film) 

Přemýšlím, pro koho je pohádka určená. Jako dětský divák jsem ji určitě neocenila, dost možná ani nedokoukala, protože si na ni nepamatuji. Pohádka nezaujme ani prostředím, kulisami nebo případnými exteriéry. Zajímavé je vlastně jen herecké obsazení, ale to samo o sobě nestačí k tomu, abych se na pohádku podívala vědomě znovu nebo ji pustila dětem.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Jestli se mi jednička líbila a bavila mě, dvojka mě nudila. Nejlepší je úvodní scéna a zbytek už je jen zbytečně natahovaný. I necelá hodina by byla příliš dlouhá.

plakát

Tajemství staré bambitky (2011) (TV film) 

Film je prezentován jako pohádka a to určitě není, proto jej tak hodnotím a jako pohádka se mi film nelíbil. Kdybych se na to měla koukat jako na jiný žánr, tak je můj názor zcela odlišný. Od vánoční pohádky čekám pohádku, nikoli politickou satiru.

plakát

Velká filmová láska (2012) (TV film) 

Sice prostředí, kostýmy, fotografie, líčení, účesy jsou stylizovány docela dobře, ale stejně ani jednomu z hlavních herců nemohu uvěřit, že jsou slavnou manželskou dvojicí. Možná jsem viděla už příliš filmů s Elizabeth Taylor i s Lindsay. Pokud porovnám s Marilyn Michelle Williams, tak ta jednoznačně vede. Na film jsem se těšila, ale nudil mě, takže jsem trošku zklamaná.

plakát

Debbie a její parťačky (2018) 

Vůbec mi nevadí, že motiv není originální. Chtěla jsem vidět film s oblíbenými herečkami z prostředí s hezkými šatičkami&botičkami... a přesně tohle jsem dostala. Film, který se nemá za co stydět a na který se hezky kouká.

plakát

Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (2018) 

Knížka mě bavila, ale jako film to tak vůbec nepůsobí. Připadá mi těžkopádný, kýčovitý, nudný. Prostě jako film nějak nefunguje. Snad jen jako kulisa při žehlení...

plakát

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy (2008) 

dětem bych tenhle film nepustila, animace je obstojná, dejme tomu namluvení herci, kdyby to byl 20 minutový film, tak ještě přijatelný, ale jako celovečerní jsem už chtěla, aby skončil