Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (3 526)

plakát

Poslední vlak z Gun Hillu (1959) 

Tak trochu komorní western. Kirk Douglas si tu střihl roli šerifa, který prahne po pomstě i spravedlnosti. Po smrti své ženy se vydává najít její vrahy. To ho dovede až ke dveřím starého přítele. Vrahem je ovšem jeho syn a jeho otci patří celé město. V takovéto situaci se zákon jen těžko vymáhá. Kirk tedy musí zapojit svůj um, aby se z této složité situace dostal živý. Moc akce tu není a většinou se spíš čeká, ale i tak je to dost napínavé. "Půjdeš botama napřed."

plakát

sKORO NA mizině (2020) (seriál) 

Dost zajímavý ostravský projekt, který reaguje na aktuální situaci. Herce už nějakou dobu sleduju na Youtube, ale tohle je úplně jiný level. Dost tomu pomáhá i širší obsazení. Dělají si srandu sami ze sebe, a to jim jde. Přijde mi to líp udělané než Dejvické divadlo. Nakonec jsme se dalších dílů dočkali a je to pořád sranda. Ubírá se to sice trochu jiným stylem, než by člověk čekal, ale to vůbec nevadí... Připojují se i známí herci jako Suchánek nebo Langmajer. Škoda jen, že už asi nebude víc dílů. I tak to ale stojí určitě za to. :) "V životě bych si divadlo nekoupil." :D

plakát

Kapitán Říp (2020) (seriál) 

Po prvním díle zatím menší zklamání. Uvidíme, co bude dál, zatím jsme toho moc neviděli. Bylo tam ale pár světlých momentů, například mučení Okamury. Je tam i určitý politický přesah. Bohužel jsem to vydržel jen čtyři díly, kvalita se nezvedá.... "Členové jeho poslaneckého klubu jsou rádi, že se nají příborem." :D

plakát

Čtvrtá hvězda (2014) (seriál) 

I když pracuji v hotelu, tak na mě kombinace Prušinovský Kolečko tentokrát nezafungovala. Stejně jak Dejvické divadlo mě to prostě nebere. Herci jsou sice slušní, ale žádná velká sranda to není. Tak třeba příště. "A já bych mohl být Profesor X."

plakát

Star Trek II: Khanův hněv (1982) 

Tak jsem se dostal i k této klasice. Ve srovnání s novým Do temnoty dost pokulhává. Khan se mi v Cumberbatchově podání líbil rozhodně víc. Máme tady loď Enterprise, na které je kromě klasické posádky i posádka kadetů. Díky Khanovi se dostanou do potíží a musí jednat. V sázce je totiž Genesis, vynález, který dokáže vytvářet, ale také ničit život na planetách. Khan zaslepen svou pomstou ke Kirkovi přestane používat svůj intelekt a taky tak dopadne. Jinak docela slušná podívaná. "Půjdu po tobě do posledního dechu!"

plakát

Ip Man (2008) 

Klasický kung fu film inspirovaný skutečnou postavou. Možná mi to nepřijde tak super jako většině místních uživatelů, ale i tak je to slušná podívaná. Film je zasazen do konce 30. let, kdy je Čína okupována Japonci. Lidé hladoví a jsou utlačovaní. Bojové umění je jedna z mála věcí, které je drží trochu nad vodou. I to ale chtějí Japonci zničit. Donnie Yen jako neohrožený mistr Ip je jeden z nejlepších a Japonci z něj mají respekt. Podaří se mu porazit jejich nebezpečné karate? Ve filmu je dost akce, ale i tak je prostor i pro příběh. Choreografii mají slušnou. "Nezasloužíte si umět čínské bojové umění."

plakát

Ruchoth Raoth (2017) 

Dost slušný krátký horor od místního talentovaného režiséra Emila Křižky. Dost tomu přidává skvělý výkon talentovaného Štěpána Kozuba. Film hezky ukazuje, jak moc se dá dostat z mála. Zaměřuje se na Jakuba, který se na chatě v lesích stará o svou nemocnou matku. Ta ale o jeho pomoc příliš nestojí. Poté se začnou dít divné věci a ani divák neví, co je skutečné, a co ne... Film má vynikající atmosféru a hezky pracuje se světlem a s napětím. "Nech mě umřít!"

plakát

Na nože (2019) 

Že by novodobá Agatha Christie? Film má neskutečně zajímavý konec. Otec a děda velké rodiny náhle zemře a hned se strhne boj o dědictví. Každý si chce urvat něco pro sebe. Okolnosti jeho smrti jsou poměrně jasné, ale pořád na tom něco nesedí. Trochu mě překvapilo, že onoho vraha představí tak brzo, ale nakonec je vše úplně jinak, než by se mohlo zdát. Film se Rianu Johnsonovi opravdu povedl a vyniká i dost hvězdným obsazením. Nejvíc bych asi vyzdvihl skvělou Anu de Armas a charismatického Daniela Craiga. Sice to trvá, než se vše objasní, ale rozhodně to stojí za to. Jeden zvrat střídá druhý a vy netušíte, kam až to zajde. Rozhodně povedený snímek. "Je to otvor uvnitř donutu."

plakát

Castle na zabití (2009) (seriál) 

Možná není ideální začít od prostřed, ale prostě mě to nechytlo. Takových krimi seriálů v TV běží mraky...

plakát

Tři tygři (2019) (seriál) 

Neskutečně vtipný YT projekt herců divadla Mír. Jejich skeče už pár měsíců sleduji a je to skvělá zábava, hlavně ústřední trojice: Čuba, Kuzob a Fero. Je to super, kam až se dá improvizace posunout. "Musíme vykolíkovat teritorium!" :D