Reklama

Reklama

sKORO NA mizině

(seriál)
Trailer
Krátkometrážní / Komedie
Česko, (2020–2021), 3 h 36 min (Minutáž: 22–35 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Prázdné hlediště i pokladna. S tím se nyní potýká většina divadel nejen v České republice. Jak to ale herci a tvůrci prožívají? Jak se vypořádají s tím, že nemohou dělat to, co milují a co je živí? Na to vtipným způsobem odpoví seriál sKORO NA mizině, který vznikl v rekordním čase pod taktovkou tvůrců již legendárního online seriálu Lajna. (Filmové studio Dolní Vítkovice)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oceňuji rychlost, s jakou tahle skupinka dokázala na vzniklou situaci reagovat, i když je mi jasné, že to asi nebylo 2x těžké - stačilo dát emocím volný průběh. "sKORO NA mizině" je trefná, přirozená a tragikomická záležitost alá "MOST!" s neskutečně sympatickými týpky a s rekordním počtem "pičo". (Druhá vlna je tady, takže nejvyšší čas na 2. sérii.) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sled scének, které si dělají legraci z oblastních herců (poněkud méně) a z nadutých pražských hvězd (poněkud více). Minisérie reflektující současnou krizi s covid-19 je vtipná, svěží, neokoukaná (právě včetně oblastních herců) a dokonce má vývoj a pointu. To u dílka, které vzniká improvizovaně, aniž by bylo jasné, jestli se natočí další díl (pokud tomu budeme věřit), zaslouží obdiv. A hlavně si to pustit na youtube, protože to fakt stojí za to. SHRNUTÍ: I v době krize můžeš najít perlu. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Geniální humor. Tohle je snad ještě lepší než Most a Trpaslík dohromady. Štěpán Kozub je absolutní vládce! Brutální záležitost, která možná časem ztratí na aktuálnosti ohledně pandemie, ale to je asi tak jediná věc o kterou bude připravena, pyčo. Každý díl je brutálně nahláškovaný, herci si to užívají a jsou geniální (i ty pražský píčy Langmajer, Kolečko, Suchánek a neVašut).Skutečná genialita. 95%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ať už je Kolečko jakkoliv obří pražská píča, dobrá většinou akorát tak pro bulvární ukájení lahváčových mas, Skórka jeho anální paraziteček a Šimiček má obvykle sysel pro tumor mentálně postiženého pohřebního řečníka, druhá vlna je zjevně připravila o chuť (na vymýšlení trapných ubohostí za každou cenu), poslední dva díly jsou téměř dokonalé, přičemž scéna v landecké šoli je snad to nejlepší, co jsem kdy v evropských shitcomech viděl, a chrchlal jsem u ní brikety. Mrázik s Miklušem málem přefárali i Kozuba a nejzkušenější český neherec, Romča Pospíchal, si bezesporu střihnul životní roli z celé své toporně přehrávané kariéry štěků a zduřelých prostat. Tedy do chvíle, než začal hrát Vašuta, to byl hned zpátky v poloze „nějakseporánunemůžuvychcat“, interpretované s obvyklou grácií ochrnutého Hamleta. Předtím ale naprosto fantastický part, zastínění sebe samého a doživotní čestné místo v análech! Libovolně vybraných. Čili, pokud to hodláte takto patlat i nadále, jsem ochoten povracet prázdné flašky a vydržovat si Vás všechny až do roku 2030, kdy už snad bude naočkovaný nebo mrtvý i ten poslední zdivočelý epidemiofob a Vy budete konečně moci vylézt z maringotek. Ještě jsem chtěl něco dodat, ale teď si nemůžu vzp… Aha, už vím: „Jebat Langmajera!!!“ P.S. Vzkazík pro ty tytrubkovské mrdky: Řečeno požárně matematickou terminologií, strýmy začínají být dost vyhořelé, pomalu limitně konvergují k prdeli a poslení videjko z fitka (Domidudy), to už zdaleka nebyly ty roztomilé a svérázné trapkohumory, nýbrž ubohá debilita, při které jsem se až styděl! Tak rychle ven z kruhu, než si poserete vše, co jste zatím tak kreativně narubali, a stane se z Vás jen další trapná Partička. Scénář je cesta a třeba tadyhle Kolečko se Šimíčkem začínají být přeqapivě docela ve formě! ()

VášaVF 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení a těch osm dílů, které jsem viděl (těžko říct, zda budou někdy další díly), mě bavilo svojí formou, která mi ale trochu připomínala tvorbu Petra Zelenky. Taktéž reálné postavy v reálném životě a částečná vyhrocená fikce. Každopádně největší tahoun celého tohoto počinu byl Štěpán Kozub, kterého jsem až do sledování tohoto seriálu moc nemusel. Ovšem zde si mě opravdu získal a myslím, že dost zastínil i Langoše. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama