Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (96)

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Těšil jsem se jak malý kluk. Vizuál krásný, panoramata taková, že by mami Homolková koukala ještě teď. Děj bohužel trochu předvídatelný, nějaké nelogičnosti (Indiáni skvěle v roce 1719 mluví anglicky s Francouzi) by se taky našly. Samotný predátor má trochu archaické vybavení, oproti tomu, kterého o cca 270 let později potká Dutch je navíc i o dost slabší ("Dostal 200 kulek z kulometu a přežil"). Potenciál dalšího pokračování však má, viz nedokončená linka, která pokračuje i v LA. Jak už píšou jiní, je škoda, že to nebylo v kině, to by byl opravdu zážitek. 4/5 za nostalgii.

plakát

Letuška (2020) (seriál) 

Příběh promiskuitní alkoholičky s pokusem o humor a detektivní příběh. Postavy nesympatické, hlavní hrdinka na pár facek, flashbacky a linka "v hlavě" sice nápadité, ale velice rušivé. Hrdinka kupí jednu chybu za druhou, vedlejší postavy jsou tak nějak do počtu. Jedna hvězda za zvrat na konci, jedna za intro a jedna tak nějak z povinnosti.

plakát

Vánoce na zemi (2019) (TV film) 

Ke svařáku jako jednohubka dobré, ale jinak míří rovnou do propasti zapomnění.

plakát

Kalifornské Vánoce (2020) 

Jako jednorázovka na dlouhé zimní večery dobré, ale některé dějové linky (degustace vína) šly rozhodně využít lépe.

plakát

Leaving Neverland (2019) 

Viděno na HBO ve dvou částech. Dlouhá stopáž, osobně bych uvítal spíše dělení na 4 epizody. Pravdivost těžko hodnotit, 10 let po smrti Krále popu, kdy se už nemůže bránit, navíc pouze vyjádření jedné strany, je takové nešťastné. Jedno je ale jisté, MJ byl hudební a taneční génius, který rozhodně děti miloval a děti milovaly jeho.

plakát

Humr (2015) 

Viděno poprvé na festivalu ve Varech, potom ještě v televizi, ale ani tehdy jsem se nezbavil WTF dojmu. Absolutně zbytečný, rádoby hipsterský a frikůlínský film, který dle mého je jedno velké utrpení a asi by ani neměl být nikdy raději natočen.

plakát

Sally4Ever - Episode 2 (2018) (epizoda) 

Perverzní, britsky vtipné (typologie postav, hlášky), ujeté. Rozhodně doporučuji!

plakát

Oslněni světlem (2018) (seriál) 

Velmi dobře natočený polský seriál, sice s trochu otřepanou zápletkou, ale jinak rozhodně stojí za podívání. Dvě věci, které si ze seriálu odnáším: nejčastější polské slovo je jednoznačně "kurwa". Dále už vím, proč nedávat děti do soukromé školy (stanou se z nich buzíci s leukémií).

plakát

Skandál po anglicku (2018) (seriál) 

Když se z králíčka stane pěkná svině, která toho navíc v hlavě ještě moc nemá, tak je o problémy i zábavu postaráno. Jedny z nejlepších rolí obou hlavních protagonistů, navíc se skvělou hudbou. Jedna z nej minisérií vůbec.

plakát

CHIPS: Bláznivá hlídka (2017) 

Perfektní one evening komedie, místy nelogická, místy super zábavná, každopádně znovu to asi vidět nemusím.