Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (15)

plakát

Ghost Rider (2007) 

Jedna hvězdička za pěknou motorku. Jinak odpad!

plakát

Studio Kamarád (1980) (pořad) 

Jů, Hele, Muf, Tryskomyši, Harry Šoumen, ... Jednoduché černé divadlo přikovalo každou neděli skoro všechny děcka v komunistrickém Československu k televizím, aby rodiče mohli ještě chvíli spát (do desíti). Na tomhle pořadu jsem vyrostl. Je vlastně stejně starej jako já.

plakát

Appaloosa (2008) 

Na začátku to vypadalo docela slibně. Ale jen ze začátku. Film totiž v podstatě nijak negraduje, tempo se nemění, u konce jsem skoro usnul. Na to, že se jedná o western o dvou pistolnících by to chtělo trošku víc tempa. Škoda.

plakát

Terminator Salvation (2009) 

Tohle snad ani není pokračování Terminátora. Z kina jsem odcházel silně zklamaný. Film samotný nebyl uplně špatný akční nářez, ale právě to, že by se mělo jednat o pokračování takového kultu jako je Terminátor, ubírá jednu hvězdičku. Další ubírá hlavní hrdina, konkrétně John Conor, který působí mnohem víc jako stroj než cokoliv plechového v okolí. Naporti tomu Sam Wortington mě mile překvapil. Jsem zvědav, jestli někdo natočí i film, který bude spojovat děj Terminátora a Matrixu. Mám i návrh na název: Termix.

plakát

Animatrix (2003) 

Musel jsem se na to podívat dvakrát, protože poprvé to bylo na oslavě narozenin a po hodině koukání na obrazovku jsem zjistil že vůbec nevím co vlastně sleduju. Napodruhé už to bylo výrazně lepší, bohužel jsem do té doby viděl pouze první Matrix, takže mi pár souvislostí nejspíš uniklo. Každopádně nápad a zpracování vynikající.

plakát

Jmenuju se Earl (2005) (seriál) 

Hodně povedenej seriál, kde američani si dělají srandu sami ze sebe. To se moc často nevidí. Některý díly jsou trošku slabší, ale tak je to u každýho seriálu. Koukal jsem s titulkama, ale dabing je dobře zvládnutej a originálu se hodně blíží. Škoda, že už to mám zkouknutý celý.

plakát

G. I. Joe (2009) 

Ubohé herecké výkony (především hlavní hrdina), triky jak z průměrné počítačové hry (někdy i podprůměrné), trapný humor, ohrané hlášky. Příběh v podstatě žádnej a nějakou pointu nebo zápletku za celou dobu taky nenajdete. Celých 120 minut jsem měl pocit že režisér křečovitě přidává další a další stupidní akční scény jen aby natáhl stopáž a přitom nevypadl z rytmu, kterej však od začátku postrádá. Radši ani nechci vědět kolik ten film stál. Jediná "dobrá" honička v Paříži i s hromadou výtek vytlačila jednu hvězdičku, víc ale ani náhodou.

plakát

Tahle země není pro starý (2007) 

Atmosférický film. Od začátku do konce. Vynikající kamera, za kterou by si film zasloužil víc než nominaci. Návrat k dlouhým, jakoby nic neříkajícím záběrům, který mám tak rád u "starších" filmů a který mi u nových závodů ve stříhání docela chybí. Smysl pro detail se rejžům zapřít nedá. V každým záběru jsou takový maličkosti, který však v důsledku dokonale dotváří drsnou a nekompromisní atmosferu celého díla. Rozhodně se na to musím mrknout ještě párkrát, protože jsem si všch těchto drobností napoprvé určitě nevšiml. ... netušil jsem, kolik srandy se dá užít s kyslíkovou bombou :)

plakát

Dům tisíce mrtvol (2003) 

Hehe, solidní úchylárna. Přesně tohle jsem od filmu čekal a přesně tohle jsem i dostal. Ještěžě jsem si před filmem dal pár piv, jinak by mě to asi tolik nebavilo. Každopádně skvělá muzika, dost krve, skvělej začátek, svělej konec a vynikající trička hlavního úchyláka.