Reklama

Reklama

Dva přátelé a nájemní strážci pořádku se ocitnou v městečku, kterému vládne nelítostný rančer. Jejich práce se zkomplikuje příjezdem mladé vdovy. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé sa to môže zdať len z hľadiska hereckého obsadenia. Herci však žiadne extra výkony nepodávajú a dokonca Reneé Zellweger podáva výkon otrasný. Inak už zaujímavé nie je vážne nič (ešte slabšie ako 3:10 To Yuma). Som fanúšik westernov, ale to ešte neznačí, že sa z každého nového prírastku do tohoto zabudnutého žánru poseriem. Čistý priemer. 50% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Zajímavý western, ve kterém je snad na všech pozicích jméno Eda Harrise (režie, hlavní role, scénář, produkce..) - a přitom jeho výkon je tak trochu plytký. A k celkovému dojmu nepřispěje ani femme fatale (Renée Zellweger), která se chová jako absolutní kráva - tak jak se jí to hodí.. ale hlavně tak, jak se to hodilo do dějového zvratu - zkrátka to smrdí papírem. Naopak bych velice vyzdvihl Vigga Mortensena (velký macho) a Jeremyho Ironse (stylový záporák), kteří celý dějový oblouk hezky uzavřou ve stylu klasických kovbojek - bohužel s mírně nezvládnutou gradací atmosféry. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Western - to je filmový žánr, jenž má svá zaběhaná pravidla, která se mění jen velmi ztuha. Snad i proto jsou westerny asi nejvíce klišovité filmy (tedy hned po romantických blábolech). A klišovitý je i tenhle režijní počin Eda Harrise. Jak Harris, tak Mortensen sice do svých rolí typově pěkně sedli, ale to je víceméně vše, co se o postavách Colea a Hitche dá říci. Renée Zellweger mám sice jako herečku rád, ale tady byla místy na ránu z milosti (jak píše kolega Blizzard, křečovitá až hrůza). Celkově je tenhle film opravdu těžký průměr (spíše lehce pod), z daného námětu se dalo určitě vytěžit více, a to i s využitím všech těch možných i nemožných klišé, bez kterých se western snad ani neobejde... Tři hvězdičky dávám jen proto, že jako kluk jsem si nejraději ze všeho hrál na kovboje. :-P ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Western dle mého gusta potřebuje spoustu chlapáckých hlášek z charizmatických úst, kosmickou rychlost tasených koltů a děvu vlhnoucí v hrdinově náruči. Z Appaloosy se ke mně dostavily charizma i hlášky ve velmi slušném balení, ale s kadencí střelby by patrně nebyl spokojen ani zarytý pacifista a děva by taky nemusela padat do všech náručí, které po cestě potká. Také bych ocenil, kdyby si děj občas odskočil ze zaběhlé šablony k nějakému překvapení, ale na druhou stranu mne hrozně potěšila upřímná chvilka, kdy chlap přiznal své vyvolené, že věří spíše svému parťákovi, než jí. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Za jediný klad považuji Mortensena a Ironse. Ed Harris se rozhodl natočit western. To by ještě bylo v pořádku, přeci jen to je skvělý herec. Bohužel scénář celého filmu je nehorázná sračka. Hlavní hrdinové konají naprosto nelogické věci, dialogy jsou až skoro amatérské, přestřelky únavné, citové momenty jsou naprosto ledové a všechno se to vleče tak otřesně pomalu, že jsem to nakonec pouštěl na 2x rychlejší přehrávání. Po celou dobu má režisér/herec pouze jeden ksicht drsňáka, jenž občasně vymění ža úšklebek či zachmuřený výraz, což sympatie snižuje na nulu. Nejhorší je ale Renée Zellweger! Jako tlustou blbku z Deníku Bridget Jonesové jsem jí měl rád. V Chicagu už mne místy prudila, ale to co provedla tady ... Hnusná jako noc, nulová snaha o pořádné herectví a vůbec celkově by se bez ní příběh naprosto obešel, takhle pouze dokončuje dílo zkázy. Stručně řečeno: Dva dobří herci, jeden průměrný, jedna otřesná, příběh na sebevraždu a znásilnění westernu kultovní osobou. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (12)

  • Ed Harris původně chtěl, aby jeho postava měla vlasy. Vybral si paruku a dělal s ní kamerové zkoušky, ovšem nakonec se rozhodl raději hrát holohlavý. (HappySmile)
  • Appaloosa je vyšlechtěné plemeno koní v Severní Americe, ale původem ze Španělska. (R´Hell)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama