Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (27)

plakát

Krotitelé duchů: Odkaz (2021) 

První díl Ghostbusters je super, ten už navždy zůstane klasikou z osmdesátek, druhý díl byl o něco slabší, ale stále měl co nabídnout, reboot z roku 2016 radši nekomentuju, ale tento díl s podtitulem Odkaz je prostě pecka. Po celou dobu tu srší nostalgie původního filmu a vy společně s novými postavami poodhalujete určitá tajemství spojená s jedním ze zakladatelů legendárních Ghostbusters. Sice je to maličkost, ale mně se třeba i moc líbila scéna, kdy bylo v garáži objeveno Ecto-1 a konec byl samozřejmě velice dojemný a křehké povahy by určitě uronily slzičku. No prostě krásné a dojemné. Tento film odvádí opravdu skvělou práci a hlavně je z něj cítit pocta původnímu filmu přesně tak, jak jsem si to představoval. Je dobře, že se na tuto značku nezapomnělo.

plakát

Wonka (2023) 

Příjemná Vánoční podívaná, která vám vykouzlí úsměv na tváři a zahřeje na srdci. Krásný rodinný film s výborným příběhem, hudbou a skvěle napsanými postavami!

plakát

Loki - Season 2 (2023) (série) 

Konečně zase nějaká pecka od Marvelu. Každý nový MCU projekt je horší a horší, ale tohle nemělo chybu a jsem rád, že Lokiho nezkazili. Seriál si jede hezky ve vlastních kolejích, necpe tam žádný zbytečný postavy, má to skvělý a hlavně SMYSLUPLNÝ příběh narozdíl od Secret Invasion a po vizuální stránce je to opravdu nádherné. Každou postavu si zde zamilujete a zajímá vás, jak to s každým v tomto seriálu vlastně dopadne, takže skvělé napětí až do posledního dílu. Tom Hiddleston je neskutečně skvělý herec a pro roli Lokiho se narodil a tento seriál to akorát dokazuje. Zakončení bylo kulervoucí a jsem zvědavý, jak se postava Lokiho bude vyvíjet dál, protože od prvních Avengers prošel Loki opravdu velkým vývojem a změnou. No prostě pecka, ať ten Marvel dělá seriály takto, skvělá práce!

plakát

Tajná invaze (2023) (seriál) 

No je mi zle......Co se to s tím Marvelem sakra děje? Čím dál horší CGI, příběh a mnohem víc zbytečných postav a to s tím Rhodeym na konci mělo jako znamenat co? To opravdu nedomysleli, vůbec to nedává smysl. A co teprve to finále? To bylo totální bullshit. Některé díly mají ode mě hodně hvězdiček jen za akci, jinak to je fakt shit. Po She-Hulk je tohle druhý nejhorší MCU seriál. Strašný!

plakát

Tekken (2010) 

Achjo, takového nevyužitého potenciálu. Pokud se na tento film díváte, aniž byste hráli herní sérii, tak věřím, že to může být příjemná průměrná podívaná, ale pokud jste fanoušek herní série, tak je to podle mě ve většině případů velké zklamání. Já sám jsem fanoušek herní série Tekken a hrál jsem několik dílů už jako malý a když jsem zjistil, že existuje i film, tak jsem si ho hned chtěl pustit, ale akorát mi to zkazilo pohled na Tekkena. Je tu hned několik chyb....ty hlavní jsou určitě rozpočet a samotný děj. Pokud by se tohoto snímku chopilo nějaké lepší a známější studio s větším rozpočtem, tak je dost možné, že by se film vydařil. Měli si prostě počkat a dát si na tom více záležet. Co se týče děje, tak v podstatě tu žádný není, s hrou to nemá absolutně nic společného a postavy tu mezi sebou nemají vůbec žádné vztahy jako ve hře (například Christie a Eddy nebo Nina a Anna). Další věc, kterou nepochopím, je ta, proč Steve Fox tu je něco jako Jinův "mentor" a je o mnohem starší než Jin, když ve hře jim je oběma 21? V tomhle filmu jsou něco jako nejlepší kamarádi, ale v herní sérii se skoro ani neznají a korunu tomu nasadila scéna, kdy Steve předá Jinovi jeho ikonické bojové rukavice. Pardon, ale tohle se fakt nepovedlo a vůbec to nedávalo smysl. Mohl bych tu ještě zmínit jisté detaily, proč třeba Kazuya neměl červené oko nebo jizvu na hrudi, ale to jsou opravdu jen drobnosti, které asi není potřeba rozebírat. Další zklamání pro mě bylo, když se objevila jedna z nejoblíbenějších postav z Tekkena a tím je Yoshimitsu, má tu ani ne 5minutovou scénu a pak nic. Opět nevyužitý potenciál a zbavení veškerého respektu z této tajemné a dokonalé postavy. Co ale musím pochválit, je to, jak skoro všechny postavy vypadaly vzhledově stejně jako v herní sérii (například Raven, Eddy, Sergei..). Ale po ostatních aspektech je tento film opravdu nic moc. Hlavně po PŘÍBĚHOVÉ stránce. Kdyby tento film měl větší rozpočet, lepší a smysluplnější děj a více postav, tak věřím, že by to bylo mnohem lepší. Zklamání, nevyužitý potenciál a dělání špatného jména herní sérii Tekken.

plakát

Flash (2023) 

Říkal jsem si, jak to DC vymyslí s multiversem v této době, když multiverse se ve velkým jede v Marvelu. No musím říct, že jsem byl hodně mile překvapen a zápletku podle mě zvládli skvěle. Nechybí tu akce, humor, ale ani scény, které si pohrávají s city a emocemi. Postavy byly super, ale za mě byl nejlepší návrat Batmana v podání Michaela Keatona a jeho nejlepších Batmanovských vymožeností a původní hudba tomu přidávala krásnou nostalgii, musím říct, že toto se opravdu povedlo. Supergirl taky byla pěkně zahraná, ale čekal jsem od této postavy více. Jinak Flash je povedený snímek a jsem rád, že DC začíná dělat opět kvalitní filmy, přeji jim to.

plakát

Rychle a zběsile 10 (2023) 

Je jasné, že Rychle a Zběsile už nikdy nebude jen o tuningu aut, neonových světlech a nočních pouličních závodech, což může některým fanouškům hodně vadit a některým vůbec. Fast Saga přešla z pouličních závodů do velké akce a zachraňování světa s auty. Popírá to všechny fyzikální zákony, je to až nereálné, co se v těch filmech děje, ale nejlepší na tom je, že fanoušky to stále baví a nezbývá nic jiného než se tomu smát v dobrém slova smyslu. Devátý díl Rychle a Zběsile byl velice nudný a na další díl z této ságy jsem se už ani netěšil a opravdu jsem neměl žádná očekávání. Po zhlédnutí traileru jsem si říkal, že by to nemuselo být tak otřesné jako devítka a vyrazil jsem do kina. WOW, musím říct, že dokonalá práce. Mnohem lepší než devátý díl, více humoru, je to více záživnější, stále se tam něco děje, takže nudné to určitě není, chválím obsazení, všechny nové postavy jsem si velice oblíbil, hlavně záporáka Danteho, kterého skvěle ztvárnil Jason Momoa a roli si neskutečně užívá a do Rychle a zběsile se skutečně hodí. U akčních scén se prostě musíte nasmát, protože to tak nedává smysl, až je to vtipné. O to více mě mile potěšila scéna v Riu, kde můžeme (alespoň na tu chvilku) vidět pouliční závod a slyšet skvělý zvuk motorů aut při závodě. Celý film působil překvapivě zábavně a vtipně. Už se těším na další díly, protože mě zajímá, jak to vlastně s naší slavnou Fast Family dopadne.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Tak tohle byla nádhera......Vzpomínám si, co jsem říkal, když měl vyjít trailer na třetí Strážce Galaxie. Po tom, co nám v poslední době Marvel servíroval, jsem už úplně ztratil ten ,,fanouškovský hype" a celkově chuť se vůbec ještě na nějakou novou Marvelovku podívat. Pak ale vyšel trailer na třetí Strážce a já jsem si říkal, že to vypadá hodně dobře a že tohle je asi poslední šance a poslední naděje Marvelu a díky bohu mě MARVEL nezklamal a dostali jsme něco úplně úžasného! Dle mého je to návrat ke starým dobrým Marvelovkám, které měly srdce a pořádně pečlivý a propracovaný příběh a v tomto snímku nechybělo podle mě vůbec nic z těchto věcí. Máme tu humor, skvělý vývoj postav, ale hlavně velikou emotivní linku, která vás fakt dostane. Také se mi moc líbilo, jak mezi naší oblíbenou partou funguje dokonalá chemie a všichni jsou tak skvěle sladění a každý z členů Strážců Galaxie svojí výjimečností přispívá  a přesně proto jsou takto oblíbení a v tomto filmu jsme to mohli krásně vidět, jak bez sebe prostě nemohou být=pravé přátelství. Třetí Strážci předvedli vynikající výkon a tohle bylo přesně takové zakončení, jaké má být. Na konci  filmu cítíte nostalgii a hřejivý pocit. Jsem rád, že po průměrných, možná podprůměrných filmech jsme dostali KONEČNĚ zase něco skvělého. Jsem moc rád, že se to takhle povedlo a udělalo mi to velkou radost. Prosím ať dostaneme od Marvelu více filmů jako jsou Strážci Galaxie 3, protože to je přesně to, co teď fanoušci chtějí.

plakát

Outer Banks - Season 2 (2021) (série) 

První série Outer Banks byla dobrá, ale druhá série je ještě lepší. Je zde více napětí, začíná se hrát už i na vážnější notu a vývoj postav samozřejmě stále probíhá a pořád mají, co nabídnout. Díky této druhé sérii jsem si seriál Outer Banks opravdu oblíbil.

plakát

Sisu (2022) 

Upřímně to na mě působilo jako finský John Wick ve druhé světové válce. Motiv filmu je totiž docela podobný, hlavní hrdina má za sebou těžkou minulost a snaží se v podstatě pomstít, ale dělá vše z nějakého jistého důvodu. Sisu jinak ale působil jako kvalitně zpracovaný film s velmi originálním dějem a motivem, bylo fajn vidět něco odlišného.