Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (2 156)

plakát

Balírna (2004) (pořad) 

Reality nevyhrocená jako honba za milionářem, tak bylo občas zábavné sledovat, jak si vyřazené slečny balí kufr a jak probíhá rozhodování, komu předat růži. A vypisování výherního tiketu bylo obzvlášť legrační...

plakát

Bambinot (1984) (seriál) 

Naprosto chápu rozdílné hodnocení. Seriál, který byl hodně bláznivý, ale na druhou stranu herecky výborně obsazený.

plakát

Bar (2006) (pořad) odpad!

Ani kdyby nalejvali zadarmo. Úděsná zábava, na které se snažily přiživit některé c.e.l.e.b.r.i.t.y.

plakát

Barometr (1969) (TV film) 

V průzračně čistém příběhu Alexandra Klimenta dokáží oba hlavní představitelé zaujmout svým hereckým umem. “Lidsky“ podaný příběh o vyrovnávání se se stářím je “prakticky“ bezchybně zfilmovaný. Intermezzo, které si dovolil Moskalyk při snímání Kláry Štěpánové (Jarmily Kurandové) při příchodu k domovu důchodců, je mistrovské. Zakomponování vánočních symbolů "při poslední večeři na svobodě" je dojemné (uzenáč, dělení jablka). Zaujme role Jany Hlaváčové (a podoba s její dcerou). Krásně si to Emanuel Navrátil (Ladislav Pešek) s Klárou Štěpánovou povídali. Smutně. Uvěřitelně. Hudba: Luboš Fišer.

plakát

Barrandovský videostop (2011) (pořad) 

Pořad příjemně pobaví, herečtí aktéři správně matou soutěžící, zachovaný starý formát se zapojením publika, závěrečným mačkáním funguje ale... 1. v době reklam je pořad příliš "kouskovaný", 2. Karel Čáslavský měl přirozenou autoritu, nově zařazení režiséři strhávají pozornost příliš na sebe.

plakát

Bathory (2008) 

Množství krve neznamená drama. Převládá pokus o odvyprávění historického příběhu. Zaujme výprava (kladně) a délka filmu (záporně). Míň alegorie, občas nějaký symbol. Slovy hlavní postavy "Nevím, co je sen a co skutečnost." Ale za titulní píseň se přikláním k nemastně neslanému průměru.

plakát

Beethoven 2 (1993) 

Bernárdýní šou pobaví, ale na Bohouše nemá. Dětští hrdinové (Ted - Christopher Castile se do svých rolí hodí), dospěláci - hlavně dvojice zloduchů Regina s pařťákem jsou variací na podobné typy amerických kreatur (to, že je štěně počůrá, když jsou uvězněni pod rozpadlým mostem, je předvídatelné). Soutěž ve žravosti mezi třemi tandemy - pán a pes - je k uzoufání americky přihlouplá - ládování se hamburgry a zapíjení kolou... Pohodová je hudba Randy Edelmana. Vtipný je závěr - otcův sen (nadsázka s bernardýní školkou) a závěrečné zemětřesení kvarteta "mazlíčků".

plakát

Bejvávalo (1966) (pořad) 

Jiřina Bohdalová jako výtečná průvodkyně „zpívánek“. Vtipný scénář v díle „Vandrovali vandrovníci s písničkou“ (o historii řemesel) posunují písničky svižně vpřed.