Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Poslední recenze (10)

plakát

Seznamte se, Joe Black (1998) 

Nesouhlasím s názorem, že se film vleče. I přes svou úctyhodnou stopáž mi uletěl velice rychle. Nejraději bych mu dala pět hvězd, ale bohužel jsem přesvědčená, že (přinejmenším prozatím) nemůžu. Uvidím, možná se to časem změní. Jde o film zábavný, chytrý, se skvělými dialogy,... Vlastně všechno tu funguje. Už jenom ten skvělý nápad na celý tento příběh... Ale tu jednu hvězdu strhávám za konec. SPOILER: Nesouhlasím s tím, že jde o happy end. Na jednu stranu sice tvůrce obdivuji kvůli tomu, že měli odvahu nezakončit film zcela očekávatelně (i když jsem už na začátku měla vcelku jasnou představu, jak příběh nejspíš skončí). Na druhou stranu si ale myslím, že se k celému filmu závěr nehodil. I přesto, že nemám přeslazené romanťárny ráda, tohle na mě bylo trochu moc kruté. Konec vnímám tak, že se Joe spletl a myslel si, že je Susan zamilovaná do toho kluka, kterého potkala v kavárně, a ne do něj jako takového. Té potom došlo, že Joe byl Smrt, když se ten kluk vrátil, a nechala to být, protože chtěla být konečně šťastná. Celkové vyznění na mě ale bylo až příliš depresivní, protože (přinejmenším) jeden z ústřední dvojice se stal navždy nešťastným. Také jsem přemýšlela, jestli když Joe popisoval Dreweovi, co by ho čekalo, kdyby se rozhodl zkoumat jejich obvinění, tedy, že by "počítal tisíciletí na místě, ze kterého není úniku", jestli tím vlastně nepopsal svou vlastní budoucnost po tom, co opustí svět živých. A tahle myšlenka mi pokazila celý dojem z filmu.  KONEC SPOILERU. Dalším obrovským plusem je nádherná hudba, která spoluzapříčinila to, že jsem se na konci dojala. Mé celkové hodnocení tedy je, že si film určitě ještě někdy pustím, celý si ho užiju, ale závěrečných cca 15 minut budu trpět a další den budu mít hlubokou depresi.

plakát

Klub rváčů (1999) 

Film o zdánlivě bezvýznamném člověku, kterému ale stačí skupina poskoků k tomu, aby dokázal rozsévat zkázu v zájmu očištění společnosti, jak se mu zachce. Během sledování filmu se mi párkrát udělalo až fyzicky zle (např. u převýchovy louhem) a po jeho skončení jsem ho ještě několik dní zpracovávala. Film je poměrně náročný a vlastně ani dnes si nejsem jistá, jak si některé jeho pasáže vykládat. Kvůli jeho notně potemnělé atmosféře bych vám také nedoporučovala, abyste se na něj dívali, když se nebudete cítit zrovna nejlépe. V takovém případě by vás totiž klidně mohlo napadnout, že byste své problémy mohli vyřešit jako v závěru hlavní hrdina, což by rozhodně nebylo nejlepší. Budu také doufat, že film některým jedincům slabým duchem neposlouží jako skvělá inspirace.

plakát

Kamarád taky rád (2011) 

Zajímavé pojetí známého příběhu, kdy se dva poznají a zamilují se do sebe. Musím říct, že celý nápad je velmi zajímavý a že to je nejspíš největším pozitivem celého filmu. Mimo jiné i díky spoustě humorných scén jde o skvělou zábavu na volné odpoledne.

Poslední hodnocení (222)

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

13.03.2024

Dobyvatelé ztracené archy (1981)

13.03.2024

Přátelé (1994) (seriál)

06.03.2024

Přátelé - Série 10 (2003) (série) (S10)

06.03.2024

Seznamte se, Joe Black (1998)

05.03.2024

Elvis (2022)

29.02.2024

Láska přes internet (1998)

29.02.2024

Polární expres (2004)

29.02.2024

Král Artuš: Legenda o meči (2017)

29.02.2024

Reklama