Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (66)

plakát

Oskar (1967) 

Únavné, otravné. Již v úvodní scéně jsem doufal, že film trochu zpomalí, bohužel se tak nestalo. V tomto tempu, řvu a otravně excitovaném herectví je náročné sledovat ten zmatek.

plakát

Space Cop (2016) 

It´s so dense, every frame has so many things going on! - Oh, shut your fucking face!

plakát

Avatar (2009) 

Dances with wolves a Titanic ve vesmíru a 3D. Cameron je ve svém ohledu mistr. Avatar je dokonale vysoustružené dílo zaměřené na průměrnou populaci. Jednoznačně černobílé postavy, osvědčená dějová linka z Titanicu (dva lidé z různých světů nebo sociálních skupin a jejich romance), dokonce, tak jako v Titanicu i v Avataru po sexuální scéně přichází zvrat. A hlavně, Avatar ani na chvíli nepřestává za diváky přemýšlet. Dokonalá mašina na prachy. Po filmové a filmařské stránce nic moc.

plakát

Pátá vlna (2016) 

Na pátou vlnu jsem šel jen kvůli družbě s kolegy a chuti na pop-corn. Tento film vykrádá tolik filmů, že se ani nebudu snažit je všechny jmenovat. Na začátku s sám ztrácí v časových linií, které se snaží nastolit, těžce selhává ve vykreslení postapokalytické světa, do kterého je zasazen a vůbec je celý protkán kontradikcemi. Na dnešní dobu mizerné CGI také nechybí. Nejsem jeho fanda, o to méně, když se nepovede. Ve zkratce a bez nadsázky se jednalo o první film, u kterého jsem v kině klimbal - a že to jelo nahlas.

plakát

Fantastická čtyřka (2015) 

Zajímala by mě historie tohoto projektu. Podle všeho se filmu dostalo razantních sestřihů a dokonce přetáčení (o čemž svědčí skvělě padnoucí paruka Kate Mara). Osobně jsem si vcelku užil první třetinu až polovinu filmu, přibližně do momentu, kdy se teleportují do druhé dimenze. Od té chvíle se zřejmě vesele stříhalo a přetáčelo a podle toho to taky vypadá.

plakát

Transformers 3 (2011) odpad!

Škoda času, škoda slov. Když vyšel Jurský Park (ano, Park, ta klasika), koukali jsme na drát, protože vše vypadalo tak reálně. Tvůrci nádherně míchali loutky, skvělou kamerovou práci a počítačové triky. Tehdy se člověk mohl kochat a užíval si "podívanou" i proto, že věděl, že za tím vězí skutečná práce a um. Tohle nemá s filmařinou nic společného.

plakát

Souboj Titánů (2010) 

Řecká mytologie pro debily. Co tomuhle dílku ale definitivně láme vaz, je herecký projev Worthingtona. Lepší jsem viděl i v pornu.

plakát

Terminátor 2: Den zúčtování (1991) 

Takhle má vypadat akční/sci-fi film. Takhle se mají používat triky, takhle má vypadat pacing, takhle má vypadat akce. Triky tu neslouží jako vata, dokreslují perfektně scény. Nejsou tu nesmyslné přebujelé akční sekvence, u kterých člověk neudrží pozornost. Tohle je ve svém oboru filmařská dokonalost.

plakát

Terminátor (1984) 

Film, jehož kvalit zřejme už žádný další akční film nedosáhne. Jeho jedinečnost vychází především z jeho limitů. Finančních i technických. A také z faktu, že se v něm angažovali skuteční mistři jako Stan Winston.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Prvních dvacet minut byla příjemná připomínka a variace na téma klasických terminátorů. Jenže nadšení do hodinky opadlo a zůstalo jen rozpačité čekání na něco, co nepřišlo. Jediné, čeho bylo dost, bylo vykrádání klasiky, bláznivá zápletka a akce ve stylu pop-corn movies.