Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (18)

plakát

Mnichov (2005) 

Nebudu zde hodnotit herecké výkony a technickou kvalitu filmu, protože je to Spielberg a nijak nevybočuje ze svých kavlit. Co hodnotím je historická věrohodnost, nevím co přesně v době natáčení Spielberg věděl od Mosadu, ale vynechal všechny přešlapy a zdůreznil jen co agentům vyšlo. Na jedné straně ukázal věrně přešlapy německé policie, fiasko na letišti, ale vynechal že agenti zabili špatného člověka v Lilyhammeru. Team zde při únikové cestě použil stejné auto jako na vraždu a pak ho dokonce šli vrátit do půjčovny a tam je zatkla norská policie. Celý team si odseděl v norském vězení 22 měsíců než je izraelská vláda dostala zpět. Navíc jeden z agentů vše vyžvanil norské policii, protože trpěl klaustrofobií a pobyt v cele nezvládl. Za vraždu špatného člověka se Izrael formálně omluvil po více než dvaceti letech. V týmu navíc byla i žena, která není nijak zmýněna, Salameh byl informátor CIA a byl i varován že po něm jdou izraelci, ale bylo to mnohem později, takže scéna v Londýně, není věrohodná.

plakát

Obchodníci s bolestí (2023) 

Vzhledem k tématu se nabýzí srovnání s Absťákem. Vedle něj je tento počin jen ploché a povrchní drama, které vypadá jen jako kopie od Netflixu, něčeho co fungovalo jako seriál. Chybělo mi zde vystavění postav, pohled od lidí co potřebují lék a náseldně jejich závislost, zneužívání léků. Proces schvalování a zapojení FBI a jejich konfrontace s Úřadem pro regulací léčiv a mnoho dalšího co z Absťáku dělalo opravdové drama. Je to škoda, protože herecky je to zvládnuté velmi hezky, ale už druhý den na takový film zapomenete.

plakát

Americké pohraničí (2023) (seriál) 

Je smutné, že americká kabelovka musí přijít s dokumentem o dějinách USA, které se neučí v dějepise. V obecne rovině je dokumnt zajímavý a poutavý, ale bohužel poplatný současné době. Vykresluje zlé američany co přišli a zabrali půdu, porušovali smlouvy a samozřejmě byli otrokáři. Na druhé straně jsou jen hodní indiáni co pomáhali osadníkům a nikde zmínka o kmenových bojích a co byli indiání schopní si dělat navzájem, ale i bílým osadníkům. A na závěr se dozvíme, že mezi osadníky byly jen silné a seběvedomé ženy, že pro městské puťky a hospodyňky tu nebylo místo. Celé to vyznívá jako omlouva indiánům, kteří se v dokumentu nazývají původní američané, což samozřejmě nijak nevadí, ale chtělo by to trochu víc objektivity.

plakát

Milion mil daleko (2023) 

Za mě krásný obyčejný film o neobyčejném člověku, co šel za svým cílem a obětoval mu všechno, asi měl i zatraceně moc štěstí. Jen nechápu zdejší nízké hodnocení, v době psaní zde 49%, IMDB 7,6.

plakát

Vyproštění 2 (2023) 

Nadprůměrnou akci, která měla jistě inspiraci v Serbuan Maut, nebo Johnu Wickovi, střídá střílení s kulometem od pasu jako v osmdesátkových béčkách. Pak přijdou velmi stupidní dialogy a na závěr akce v kostele, která to úplně zabila.

plakát

Mother Teresa: For the Love of God? (2022) (seriál) 

Výborný dokument, který asi neocení milovníci křesťanských kultů. Za mne velmi objektivní zpověď jak ze strany jeptišek co znali Matku Teresu, ale i dětí co prošli sirotčincem a hlavně lékaře, který viděl podmínky v jakých "čekali na smrt" lidé v hospici v Kalkatě.

plakát

Luther: Pád z nebes (2023) 

Seriál Luther měl zatraceně našlápnuto, ale po druhé sérii šla úroveň ne strmě dolů, ale rovnou ze skály a Netflix to filmem nijak nezchránil. Zápletka i s hlavním padouchem je naivní jak z osmdesátkového béčka, co si hraje na thriler. Unik padoucha když už ho Luther má na zemi je vysloveně trapný atd...

plakát

Rod Draka (2022) (seriál) odpad!

Původně jsem žádnou recenzi psát nechtěl, ale potom co tahle hrůza vyhrála nejlepší dramatický seriál jsem musel. Jak tohle mohlo porazit Saula, Severance, Ozark. Díla jako Yellowstone, Peaky Blinders, Mayor of Kingstown, Tulsa King atd. radši nebyly ani nominovány. Kdyby to vyhrálo Fantasy kategorii tak bych to neřešil, ale fantasy nemá svou kategorii, takže to muselo vyhrát něco jiného. Takže co třeba drama, je opravdové drama sledovat incestní rodiné vztahy, sex, a jak někomu občas rozbijou hlavu a hlavně aby se nějaká kráska proletěla na dráčkovi a pak v diskuzích číst jak se nad tím vším všichni rozplívají a řeší motivaci každé postavy kde a proč si prdla. Za mě není odpad samotný seriál, ale hlavně nesmyslná propaganda tohoto díla a neůcta k opravdovým dramatický dílům. Ještě že Sheriadan dál píše scénáře a nějaké Glóby ho nechávají klidným.

plakát

Zaklínač: Pokrevní pouto (2022) (seriál) odpad!

Je smutné, že nápad příběhu vůbec není špatný, ale zpracování je naprostá targédie (scénář, dialogy, kamera, režie, ochotnické výkony ...) jediné co se povedlo je choreografie některých bojových scén. Trpaslice s kladivem bojuje mnohem uvěřitelněji než těžkopádný Gimli a je zde několik povedených eastereggů pro zanlce předlohy a her, tím bohužel výčet pozitiv končí. Opět Netflixový casting napříč barevným spektrem aby se nikdo neurazil až to bije do očí a samozřejmě nesmí chybět buzna spestření. Celkový dojem toho seriálu je, že to natočil zhrzený student co se nedostal na filmovou školu a potřebuje všem dokázat že umí točit. I Vojta Kotek zvládl natočit lepší film jako ročníkový projekt (Ctrl Emotion). Je to pro mě strašné zklamání, protože tohle téma šlo zvládnout mnohem lépe a nedivím se že Cavil jde radši svou cestou a Netflix nechává daleko za sebou. Za mě je to stejně špatné a hloupé jako Rok Draka a to má stále 80% což je asi největší paradox.

plakát

Stínový detektiv (2022) (seriál) 

Hlavní hrdina mi dost připomínal Takeshiho Kitana (ikdyž ten byl mnohem drsnější a sarkastičtější) a scénář za který by se nemusel stydět žádný západní producent. Celé je to poctivá syrová kriminálka o lidech co se někde dobře a nebo špatně rozhodli a tedˇsi nesou následky. Za mne velké plus, že zde neřeší žádné milostné zápletky a lesbo-gay vsuvky ala Netflix a děj se pořád posouvá někam dál.