Reklama

Reklama

Cesta do pravěku

  • Československo Cesta do praveku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Celovečerní kombinovaný fantasticko - dobrodružný film, který ukazuje prehistorická stadia vzniku Země, flory a fauny. Nález pravěké zkameněliny je pro čtyři zvídavé kluky výzvou k výpravě do dávné minulosti. Na malé pramičce postupně proplouvají dobou ledovou přes třetihory a druhohory až na samý počátek života na planetě Zemi, přičemž zažijí nejrůznější, mnohdy i nebezpečná dobrodružství. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (43)

  • Když chlapci vstoupili do prvohor, Jirka (Vladimír Bejval) šel napřed hledat, co tam cvrliká. Petr (Josef Lukáš) mezitím uklidil deník do torny, takže Jirka ho nemohl najít daleko před nimi, protože tudy prostě neprošli. (Proste..Jana)
  • Když chlapci mají dobu ledovou za zády, Petr (Josef Lukáš) říká: „... jen voda z ledovců se hnala do řeky a nestačili jsme veslovat proti proudu.“ To ale není možné, protože s vodou z ledovců se mohli setkat před dobou ledovou, za ní už ne, to by totiž řeka musela téct na druhou stranu, a v tom případě by jim voda z ledovců pomáhala a ne, že by s ní zápasili. (Proste..Jana)
  • Při náletu ptakoještěra spadl Jirka (Vladimír Bejval) do řeky i s veslem, které nikdo nezachytil, a které uplavalo. Později jsou však opět všechna vesla zpět. (nedvva)

Reklama

Reklama