Reklama

Reklama

Jsem všechny dívky

  • Jihoafrická republika I Am All Girls
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Neoblomná detektivka najde pochopení pro vražedkyni, která se snaží systematicky likvidovat vedoucí členy vlivného kartelu obchodujícího s dětmi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Taková kriminální klasika spíš televizního střihu, které na atraktivitě dodává jihoafrické prostředí. Ale jinak je to celkem ohraný děj o organizovaném zločinu, ve kterém mají prsty nejvyšší patra. To, že se jedná o obchodování s dětmi tomu mělo dodávat na intenzitě, ale až na několik málo momentů se to nedařilo. Teď samozřejmě nemám na mysli nějaké explicitní scény. Ty by tu snad nikdo se zdravým rozumem vidět nechtěl. Co se týče maskovaného mstitele, tak bych uvítal, kdyby režisér nechal diváka trochu tápat, ale to bohužel nebyl úmyslem. Oceňuji celkem solidní spád, již zmíněné prostředí a hlavní hrdinku. Ale čekal jsem něco víc. 55% ()

LukeSharp 

všechny recenze uživatele

Rádoby temná kriminálka, která má dva celkem zásadní problémy. Prvním je, že je to vlastně neuvěřitelně vyměklé. Vše se děje mimo záběr a tam, kde by se mělo tlačit na pili, scéna vždy končí. Druhým (a pro mě horším) faktem je, že se film rozhodl primárně sledovat postavu, která je absolutně neschopná, hloupá a vypatlaná kráva. Takhle dementní a nesympatický charakter jsem už dlouho neviděl a je dost možné, že se jedná o naprosto nejhorší policistku filmové historie, která posere na co šáhne a pak na základě své tuposti neustále brečí. Nuda a zklamání ()

Reklama

papadoce 

všechny recenze uživatele

Otázka za milión, je možné ohodnotiť tento film bez toho, aby ste nehodnotili tému? Som jednoznačne za obnovenie trestu smrti, lebo pedofília by ani nemala byť trestaná inak, či menej. Film mal skľučujúcu atmosféru, nehostinné temné prostredie JAR, výborné hudobné podmazy, dobré herecké výkony a tú najťažšiu tému na spracovanie pre divákovu hlavu. Bohužiaľ, mal aj jeden z najotrasnejších strihov v histórii filmu a neschopných tvorcov, ktorí v 40. minúte odhalili to, čo mal divák zistiť určite až pred koncom. Ale nebyť toho, dalo by sa konštatovať, že Juhoafričania natočili parádnu krimi drámu na hrane únosnosti. Hovorím o únosnosti z pohľadu, aby ste nezvracali od znechutenia počas celého filmu, ale zároveň aby ste po filme ostali znepokojení. Na mňa to rozhodne fungovalo. Lenže ja tu musím hodnotiť film a nie tému. Prezradením takého zvratu predčasne, mi čiastočne pokazili môj kriminalistický zážitok, kedy akože ja prídem na to, že vrahom je záhradník. To sa predsa nerobí. Za to strhnem jednu hviezdu, aj keď naozaj nerád. Tempo nie je zbesilé, ale dobre sedí k filmu ako k celku. A má to úžasný názov. Už ma seriete s tými vašimi hodnoteniami. Niekedy ozaj nechápem, či vôbec sledujem ten istý biják čo vy. Dám 75% a vravím, že je to svinstvo. To najhnusnejšie. Pod tri nechoďte ani náhodou. Ťažký film. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Obchodování s dětmi je na mnoha místech světa zatraceně vážný problém. Mnohdy ovšem takřka neřešený. Chybí peníze, chybí chuť, podpora úřadů, výraznější pozornost veřejnosti. V čele příběhu je vyšetřovatelka, která přihlíží tomu, jak záhadný vrah zbavuje společnost jednoho člena gangu obchodníků s dětmi za druhým a na jejich tělech nechává vzkazy. Radikální řešení, ovšem vyšetřovatelé v celé problematice stále tahají za kratší konec, i když se některým práce dostává zatraceně hluboko pod kůži. Divák ví víc než vyšetřovatelka (a je to škoda), z faktů mrazí, nezvyklé lokace jsou fajn, těžké téma je ale nakonec utopené v průměrnosti.   ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Byla jsem zvědavá na film z JAR. Prasárny co se tam dějí jsou i po dlouhé době po ukončení apartheidu naprosto neskutečné. Co se tam muselo dít předtím si vůbec nedokážu představit. Něco jsem se dozvěděla i díky knize o Krejčířovi "Afričan" takže  vlastně vůbec nemám žádné iluze o této jinak nádherné zemi. Film je, ale bohužel takový, takový zvláštní díky bílé policistce, která mi chvílemi připadala úplně mimo mísu a vůbec nechápu, že tam mohla pracovat. Rozhodně je to, ale hodno zhlédnutí, aby si jeden uvědomil co se tam neustále děje a co se tam pohybuje za zvrhlé a odporné svině. Za mě 75% ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama