Reklama

Reklama

Po stopách Agathy Christie

(TV film)
  • Velká Británie Agatha Christie's England
Velká Británie, 2021, 45 min

Režie:

Toby Roebuck

Kamera:

Toby Roebuck

Hrají:

Samantha Bond (vypravěč), Agatha Christie (a.z.)
(další profese)

Obsahy(1)

Královna detektivek zasazovala své napínavé příběhy do skutečných míst po celé Anglii... Pokud chce člověk poznat Anglii a zůstat při tom v pohodlí domova, má k tomu ideální příležitost skrze romány Agathy Christie. Této věhlasné spisovatelce se sice už pár desítek let přezdívá „královna detektivek“, je ovšem nesporné, že svůj bystrý pozorovací talent zužitkovala i k velmi barvitému a věrohodnému popisu anglických sídel a vesniček i života, který se v nich odehrával. Dnešní dokument nás zavede na místa, kde Agatha Christie buď pobývala či tvořila, či která si vybrala za dějiště svých románů. Navštívíme třeba Beacon Cove, kde se spisovatelce málem utopil její synovec, což později „zužitkovala“ v knize "Až tam nezbyl žádný" (dříve "Deset malých černoušků"). Poznáme Torquay, Greenway, kde žila, ale ocitneme se i v Harrogate, kde roku 1926 nalezli Agathu jedenáct dnů po jejím záhadném dramatickém zmizení. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Elio 

všechny recenze uživatele

Dokumenty mají sice ideální stopáž tak akorát ke kávě, ale člověk na ně musí mít tu správnou nostalgickou náladu. Dokumentární cykly zvlášť o Agátě Christie mám ovšem ráda a vlastně se mi nestalo, že by se mi některý vůbec nelíbil. Vždy odcházím s příjemným pocitem a nabytými vědomostmi o životě a díle téhle veskrze zajímavé spisovatelky. Koneckonců, stojí za zrodem mých oblíbených postav. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro mě příjemně plynoucí vyprávění. Škoda že tvůrci více neukázali krajinu spisovatelčina srdce v Devonu, protože v Anglii přece žádná krajina není. Jen přelidněná pole a jinak zemědělsky využitý prostor. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pekná vizualizácia miest, ktoré ovplyvnili život a taktiež tvorbu kráľovnej detektíviek Agathy Christie. Anglicko ponúka skutočne pôsobivé scenérie a architektonických skvostov, ktoré si získalo Agahtine srdce. Jej tvorbu síce až tak dopodrobna nepoznám, ale je zaujímavé vidieť miesta, vďaka ktorým sa v jej hlavne zrodili námety na jej detektívky. Škoda, že dokument nejde aj za hranice Anglicka, keďže aj Blízky východ, Orient a staroveké civilizácie Agathe imponovali. Mohol byť dokument kľude aj dlhší a obšírnejší. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Přehlídka míst spojených s jejím životem. Přehled se záběry s ní a magnetofonovými záznamy jejího hlasu.(70%) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama