Reklama

Reklama

Bóng Ðè

  • angličtina The Ancestral

Obsahy(1)

Po smrti matky se otec s dvěma dcerami, jež trpí spánkovou paralýzou, rozhodnou přestěhovat do rodného sídla. (geofre)

Recenze (9)

tron 

všechny recenze uživatele

Priemerný horor, ktorému sa nedarí byť vyložene nepríjemným s to žiaľ ani v najintenzívnejších scénach. Scenár je neoriginálny, ale to by nevadilo. Ženská časť kastingu fajn, ale u hlavy rodiny som mal problém s tým, ako mlado vyzeral. Pôsobil  skôr ako starší brat sestier, než otec. Ale ak uvážime, aké peklo režisér natočil v rovnakom roku (otrasný žraločí horor s Aliciou Silverstone The Requin), tak toto je rozhodne vydranejšie. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ac humanitne a psychologicky vzdelan,nevedel jsem co si mam pod pojmem spankova paralyza predstavit. Ale doporucuji tento film lidem s touto poruchou, protoze jejich demon pri sledovani tohoto filmu usne. Byl jsem rad za jiny film nez z USA,Velke Britanie, Indie, Japonska, Jizni Kori, Ciny, Francie nebo Ruska. A ocenuji odvahu,ze si tento horor klidne vystacil s dennim svetlem. Ale jak film ubiha, nejak ztraci svoji cestu. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Od Vietnamu som celkovo nečakal vobec nič, ale prekonali moje očakávanie. Tento film ide klasickou šablónov čo sa týka ducharskych filmov. Rodina sa nasťahuje do nového dobu a začína tam peklo a až detektívnym príbehom sa dospeje k normálnemu záveru. Nie je tajomstvom, že film kopíruje čo sa dá a najviac Conjuring, ale i ine ducharske filmy. Lakacky sa nevydarili a celkový príbeh mohol byt o niečo zaujímavejší, ale i tak najviac zamrzí fakt, že z atmosférou narábal neskutočne opatrne. Ale je i vidieť, že režiséra z takýmto projektom nemá skúsenosti a tak si to nahrádza ako vie, či nevie. Technicky je na dobrej urovni a herecky sa tiež celkom vydaril. Len skoda, žr tu mohlo byt viacej strasenia a menej polemiky či úvah, filmu by to prospelo a určite by tu bolo za to i menej hluchých miest. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Niekedy tieto "zvláštne" krajiny ponúknu zaujímavý horor, inokedy dostaneme skôr presne niečo takéto. Otec s dvomi dcérami sa presťahuje do domu na samote po smrti ich matky,  malé majú spánkovú paralýzu a tak ich občas niečo straší. Nakoniec sa zistí, že vedľa nich je sanatórium, kde sa liečia tieto veci, no a na záver je tam vlastne démon nejaký, otcovi prepne a nejak sa to vysvetlí. Popravde koniec som už skoro nesledoval, hrozne naťahované a nudné. Celé je to natočené tak zvláštne a striedanie drámy/hororu režisérovi absolutne nešlo. Po hororovej stránke nedostaneme skoro nič, démon je hrozne CGI, nejaká tá lakačka sa však podarila. Postavy sa často chovajú divne ale zato deťom sa dá fandiť. Skôr nedoporučujem, báť sa nebudete a je to hrozne dlhé, takže u mňa za 2*. ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

Strašenie vietnamcom teda moc nejde,aj ked snahu im nemožno uprieť.Tato ducharina moc nevyšla, myslím že meníčka v bistrách im idú lepšie. ()

SpicyNugget 

všechny recenze uživatele

Tatík se se dvěma dcerami po smrti jejich matky přestěhuje do staré ruiny, aby začali nový život. Obě děvčata ale trápí spánková paralýza, během které vídají nepěkné věci. Když si otec do domu pozve pečovatelku, holky začnou ve spánkové paralýze vidět celou pravdu o mámě, otci, domě i pečovatelce… Nápad to byl zajímavý, herci byli velice sympatičtí, film pořád držel mou pozornost a finále se mi hodně líbilo. Musím ale říct, že jsem od toho čekala více… Bylo tam hodně nevyužitého potenciálu. Málo děsu, málo akce, bylo to utahané. ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Ideální nápad je léčit spánkovou paralýzu s nočními můrami ve strašidelném polorozpadlém domě s divnými zákoutími a bůhvíproč i s podzemními tunely. Nějak to celé nefungovalo a hororová atmosféra se nedostavila. ()

Reklama

Reklama