Reklama

Reklama

Epizody(3)

Recenze (5)

matolas 

všechny recenze uživatele

Vo väzení sa stretnú tri ženy. Tehotná feťáčka, slobodná matka v nezávideniahodnej situácií a žena, ktorá zabila vlastné dieťa. Niektoré metafory sú síce na facku, ale ako celok to funguje. Nečakal som, že to niekedy napíšem, ale hlavne vďaka Jodie Whittaker. O to viac ma mrzí, že jej scenáre pre TARDIS písal Chibnall. ()

BullittSF 

všechny recenze uživatele

Pořád velmi hutné drama. Trochu neuvěřitelné se mi zdá doživotí Abi vzhledem k okolnostem. A příběh Orly je trochu neukončený. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„KDYBYS MĚLA JEDNO PŘÁNÍ…?“ ... “MOHLA BYCH VRÁTIT ČAS, PROSÍM?“…  Takže tentokrát na téma matky a vězení – na všemožnej způsob! Vyprávění o tom, jak to chodí na místě, kde máte dostatek času přemejšlet o složitosti světa a tíze špatnejch rozhodnutí. Ovšem taky místě, který poskytuje (dostatek) času na nápravu a odpuštění. Všech! Lehce slabší než „chlapská“ série, ale asi bude záležet na úhlu pohledu…  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Herečka Siobhan Finneran (postava Marie-Louise O'Dell) spojuje obě série. 2.) Svoji další vekou roli zde ztvárnila „gender-fluid“ herečka Bella Ramsey, známá (zejména) z „The Last of Us“. 3.) Thx za titule „leniucha“.  ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

podobná premisa jako u první série, přesto to ale není totéž a každá série je úplně jiná. Zatímco ta první měla dva hlavní hrdiny a ukázala drsný svět mužské věznice ve které se musí naučit žít obyčejný otec od rodiny pykající za svojí chybu, ta druhá přichází se ženskou věznicí, větším počtem postav a taky útoky na první signální. První věcí co na diváka vyskočí je již zmíněná ženská věznice, která oproti té mužské vypadá spíš jako pionýrský tábor. Jasně, pořád je to vězení s dozorci a jasně danými pravidly, ale ani zdaleka nepůsobí tak drsně jako její mužský protipól. Druhou zásadní věcí jsou pak postavy a jejich příběhy, kdy se jede těžce na soucitnou notu (těžký život matky samoživitelky, feťačka vyléčená díky těhotenství, zabití dítěte díky poporodní depresi,...) a i když to jsou všechno vážná témata tak to dohromady funguje o něco hůř než v případě chlapské série. To tlačení na pilu je tady zkrátka mnohdy spíš kontraproduktivní. Naštěstí je tu ale skvadra dobrých hereček v čele s Jodie Whittaker a Bellou Ramsey a ty to spolehlivě táhnou do vod nadprůměru...70% ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší než první série. Více nás tlačí do soucitu..., ženy a jejich děti, to je vždycky těžký kalibr..., a více se hraje na sociální strunu. Pořád si to ale drží laťku a hereckou úroveň. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama