Reklama

Reklama

Uvnitř

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Lupič (Willem Dafoe), který plní zakázku na krádež několika obrazů, se po kolapsu autonomního systému ocitá uvězněný v umělcově apartmá. Pokusy o únik jsou beznadějné a nehostinnost v bytě se každou chvílí stupňuje. Navíc krátce po nalezení tajné místnosti nastává psychologická otázka, zdali je Lupič (Willem Dafoe) v bytě skutečně uvězněn nebo se stal pouhou loutko v umělcově zvrácené hře. (PetriK12)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (39)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Samota a odcizení, nahá mysl zuby cení.“ Kde hledat kořeny lidství? Pod hlínou rostlin v luxusním apartmánu či v oblacích TAM venku? A dá se k oněm kořenům vystoupat po nahromaděném drahém nábytku? Dá se, se zlomenou nohou i duší, vyplazit až nahoru, až k božskému osvětlení podstaty života, před zoufalými smrtelníky důmyslně ukrytému za dvanácti nerezovými šrouby? POZOR! „Výtah dnes nejede! Ani v 70. patře není žádný mejdan. Nejedná se totiž o mrakodrapový survivor, ale spíš o podobenství, božskou Dafoeho držkou vyšperkované k dokonalosti, o odcizení člověka uprostřed betonovo skleněné džungle stopatrových monster. Tedy nemá smysl řešit nesmysly, např. že půl metru vody v bytě nevytopilo sousedy. OKÉNKO V OBRAZU: [][] Když na mě divné miliardářovy obrazy ze zdi mluvily, co říkaly? ### Vítej ve světě AI, umělé inteligence a vražedně autonomních bytů. ### Jsi chytrý, člověče? Natolik, abys přežil? ### Je libo holoubě nadívané červy či sushi z akvarijních rybiček? ### Kurvafix, zavírej tu ledničku! ♪ ♫ Macarena! ♪ ♫ Macarena! ### Hádej, kolik života a kolik halucinací ti ještě zbývá? ### Your body is your cage. [][] Shrnu to, jak námrazu v ledničce do žízní okoralých rtů. Zvědavost, empatie, zhnusení, meditace, artopruz. A ty odpovědi? Prolustruji náš lustr, štafle mám. Kolik stupínků k prozření? Čtyři. ()

MIG29 

všechny recenze uživatele

„When I was a kid, my teacher asked. What I would save from my house if it were on fire? I answered my sketchbook, my AC/DC album and my cat, Groucho. I didn’t mention my parents or my sister. Does that make me a bad person? Cats die. Music fades, but art is for keeps.” Inside som mal možnosť vidieť na svetovej premiére v Berlíne a považujem ho za jeden z najlepších filmových zážitkov aký som si odtiaľ priniesol, preto ma trocha mrzí, aká vlna nepochopenia a kritiky sa mu dostáva. Ale na druhej strane sa tomu ani nečudujem. Inside nie je typickým heist movie, lúpež je len škrupina pod ktorou sa skrýva alegória o umelcovom vnútornom boji a oddanosti, aj napriek rôznym formám rozptýlenia, nástraham z okolia, vyčerpania a beznádeji. Dokončenie majstrovského diela však môže umelca oslobodiť a dostať von z väzenia do ktorého sám seba zatvoril. Keď chceme niečo nové vytvoriť občas musíme niečo zničiť. A aj napriek tomu, že vykrádame iné diela, vždy zanecháme nejakú vlastnú stopu ako Nemo. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Z na první pohled banální zápletky standardního středoproudového béčkového bijáku (lupič uvízlý v domě) se vyklube parádní dušezpytná až halucinační artovka s excelentním (jak jinak) Dafoem v hlavní (a téměř jediné) roli. Že by po Lanthimosovi povstával další řecký zástupce filmového "protiproudu"? A že je to rejžova celovečerní prvotina? Bravo! Ovšem tu fotku ve fotogalerii, se štábem v poslušných náhubcích (krom Dafoea), si mohla "ČSFD" odpustit, hnula mi docela pajšlem, když mi připomněla, že ca tři čtvrtiny lidí se ještě před nedávnem chovali jako stádní dementi. A propos než děj filmu odbočil na alternativí kolej, silně mi připomínal geniální indický Trapped (2016). ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

One Man Show v podání W. Dafoe. Nemůžu říct, že by mě to vyloženě bavilo ale ani nemůžu říct, že by mě to nudilo. Největší problém filmu je v tom, že divák absolutně netuší v jakém časovém horizontu se vše uděje což podle mě filmu hodně podráží kolena. Celkově si ale myslím, že film většině diváků nesedne vůbec a bude to pro ně jen nudná podívaná bez většího významu. Jenže to je chyba. Snímek v sobě určitý poselství nese, jen je na divákovi jestli ho najde. I tady napíšu svoje oblíbené, že je potřeba hledat mezi řádky... Když chceme něco nového vytvořit občas musíme něco zničit... ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Dafoe si tieto artove kusky vzdy uzival a nebranil sa im. Tento ma naviac aj silnu psychologicku vypoved. Na strane druhej, nech uz ste akokolvek pozorny pri predostieranych obrazoch a akokolvek vnimavy, casom sa zrejme unavite a pride na vas nuda. Zrejme to vsak bol zamer...aby bol divak az zufaly. :) Rozhodne nie je vhodny pre priemerneho, ci vacsinoveho divaka. Tato one-man show bluzniaceho muza rozhodne nesadne kazdemu. Slabsi priemer. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Nakrúcanie bolo dokončené 1. júna 2021 po sedemtýždňovom natáčaní v kolínskom MMC TV & Film Studios, ktoré bolo zabezpečené z hľadiska covidových opatrení. (Arsenal83)

Reklama

Reklama