Reklama

Reklama

Království zombie: Ashin ze severu

  • Jižní Korea 킹덤 외전: 아신 (více)
Jižní Korea, 2021, 92 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Tragédie, zrada a záhadný objev přiživují pomstu mladé ženy za ztrátu jejího kmene a rodiny v této speciální epizodě seriálu Kingdom. (mikki089)

Recenze (63)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zatímco seriál šlape jedna báseň,tahle speciální epizoda s tím má trochu problém a dobrou hodinu sledujeme klasické korejské historické drama,které propojení se seriálem moc nenazančuje (snad jen ten zombie tygr a zombie srnka) a navíc je to chvílemi trochu nuda.Pořádně se vše rozjede až v poslední třetině a i když to pořád nedosáhne úrovně seriálu,dojem je rozhoně lepší.Aishin je správná drsňačka a za sebe oceňuji,že když už nic,tak nám tahle epizoda ukázala "zrod" nákazy...65% ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Klasický road revenge twist na původní seriál Kingdom,který sám o sobě je skvělý. Ve filmové verzi už to tak úplně nefunguje, celou dobu jsem měl pocit že téma i zápletka tu hodinu a půl dotahují na sílu jako já dnes posledních 10km na kole, což bylo přesně o 10km víc, než by mi bylo příjemné. A tak je to i s Ashin ze severu. Není to špatný, jsou tma části, co si musí člověk vyloženě protrpět a "sladké finále" tak už moc sladce nechutná. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Chjo, to se člověk těší na rákosnickou řežbu samurajských mečů vs zombíci a toho se dočká pouze cca 8 minut na konci filmu. Do tý doby sem měl co dělat, abych se 1.v těch čunchangovskejch jménech vůbec jakž takž zorientoval 2. abych to u telky nezapíchnul.... Moje očekávání nebylo skoro ani z půlky naplněno, což je škoda. A při tom nápad zasadit zombíky do starý Ásie výbornej. Seriál neznám vůbec, ale po skouknutí tohodle se do něj nikdy ani pouštět nebudu. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

A mě to bavilo. Sice je to ze začátku dost náročnější na zorientování a udržení pozornosti, ale na druhou stranu, ten příběh je prostě fajn. Ashin je dobře napsaná postava. A jak se postupně děj dostává ke svému konci, houstne atmosféra a všechno to do sebe hezky zapadá. Moc mě tedy bavilo jak dětství Ashin a jak poznala celý příběh květů života. A co v návaznosti na to všechno dělo. Takže film ve výsledku dobře funguje jako prequel seriálu a zároveň jako průvodce do třetí série. Ne, nebuďte blázni, nekoukejte na to bez znalosti seriálu. Nedělejte podobnou blbost ;) ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Hneď na úvod by som mal jednu otázku pre všetkých, ktorí pozerali seriál Kingdeom: Tiež ste niekedy premýšľali nad tým, kto bola tá záhadná dáma z posledných minút druhej série? Táto špeciálna epizóda sa na túto otázku pokúša odpovedať... A musím povedať, že sa jej to podarilo iba čiastočne – síce sme sa dozvedeli niečo o Ashin a aj sme spoznali jej origin, ale aj napriek tomu som od tejto samostatnej epizódy čakal o trochu viac... Dúfal som, že sa dočkáme množstva prepojení na pôvodný seriál, tiež som veril aj v to, že sa ukáže nejaká stará známa postava, ale hlavne som si sľuboval podobnú zombie jazdu ako v seriáli... A tej som sa vlastne dočkal až v posledných asi dvadsiatich minútach (ktoré boli mimochodom parádne)... Ale tým určite nechcem povedať, že by som bol z tohto filmu sklamaný, to nie, tak ako v seriáli, tak aj tu som sa dočkal skvelo spracovanej multižánrovej kombinácie cesty za pomstou, historického veľkofilmu, vizuálnej pompéznosti a generického príbehu s náložou výborne zvoleného soundtracku... Avšak jedna vec, s ktorou som mal veľký problém by sa určite našla – zvláštne tempo rozprávania a komplikované historické prepojenia boli asi hlavným dôvodom, prečo mi celkový kontext príbehu nejako unikal a kvôli tomu tento film pôsobí dosť chaoticky a nesúrodo... Ale aj napriek tomu (už spomenuté) finále a aj presun pred samotný počiatok seriálu všetky tieto chyby napravia (alebo aspoň schovajú). Dúfam, že je všetkým jasné, že tento film sa oplatí pozrieť iba ak ste videli seriál Kingdeom. Ja ako fanúšik tohto seriálu som si pozrel Ashin zo Severu iba z povinnosti a nakoniec som došiel k záveru, že som ani nemusel (tron to vystihol bezchybne)... A preto tento spin-off film odporúča iba 6,5 lukostrelkýň z 10, viac ako silné tri hviezdy tomu dať nemôžem... ()

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama