Reklama

Reklama

Divoženka

(festivalový název)
  • USA Hellbender
Trailer 1

Obsahy(1)

Jak vypadá horor, který natočila Adamsova rodina? Odpověď dává snímek Divoženka, počin, za nímž stojí manželé John Adams a Toby Poser a hlavní roli v něm hraje jejich dcera Zelda Adams. Strýčka Festera tu sice nenajdeme a černého humoru je tu také pomálu, nicméně sociopatický je snímek poměrně důsledně. Adamsovi natočili hutný atmosférický horor plný pohanského a notně vaginálního okultismu o matce a dceři, které žijí osaměle na svém zalesněném pozemku a společné chvíle si krátí vycházkami po okolních lesích a skládáním heavy metalových písniček. Šestnáctileté dívce se ale stále méně chce věřit, že má vzácnou chorobu a díky ní se nesmí stýkat s jinými lidmi. Naopak, má čím dál větší podezření, že její matka je ve skutečnosti čarodějnice. Divoženka vybočuje z linie dnešních arthousem nasáklých minimalistických okultních hororů tím, že se poctivě snaží přijít s vlastním originálním pojetím čarodějnických mýtů. Na jednu stranu je to nepokrytě komorní, v mnoha významech toho slova rodinná záležitost, na druhou ale rozhodně nečekejte nadšenecký amatérismus. Adamsovi mají do tradiční rodiny rozhodně daleko a zneklidňující nezávislé filmy natáčejí už řadu let. Není divu, že Divoženka stihla očarovat diváky nejednoho žánrového festivalu. (Festival otrlého diváka)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (33)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Trailer na tenhle film mě hodně navnadil. Zároveň už z traileru bylo jasný, že tohle nebude film pro každýho. O čemž hovoří i zdejší rozporuplné hodnocení.  Vše se mi potvrdilo po dokoukání. Tohle se prostě bude líbit nebo ne. Já patřím do té menší skupiny, která byla spokojená. Je to prostě jiný, je to divný ale v žádným případě nemůžu říct, že by to byl nějakej amatérskej počin. Samozřejmě to má i spoustu much a pár vyloženě zbytečnejch pasáží ale u mě převládá velká spokojenost. Doufám, že jsem o téhle Adamsovic rodině neslyšel naposledy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hellboredom! Další festivalové indýčko nad kterým si místní intoušové vyhoní, jak je to krásně pomalý, festivalový, artový a zbytečný. Hellbenders je velmi komorní a levný horor o vztahu mezi matkou a dcerou, která ji drží v ústranní izolovanou kdesi v lesích. Tvrdí ji, že je nemocná a nesmí se stýkat s ostatními lidmi. Jejich rodina má totiž, co dočinění s witchcraftem. Těšil jsem se na nějaký čarodějnický horor s černou magií a místo toho, jsem dostal ukecané drama dvou nesympatických postav s otřesnou hudbou, vizuálem za pár dolarů, trapným CGI a zdlouhavě nudným průběhem. Tu se vlastně za těch skromných 80 minut nestalo zajímavého nic. Bez gore, bez atmosféry, bez napětí, bez jumpscarů i jakéhokoliv překvapení, prostě další slow burn žumpa pro " vyvolené". Příběh 2/5, Akce 0/5, Humor 0/5, Násilí 1/5, Zábavnost 2/5 Hudba 1/5, Vizuál 2/5, Atmosféra 2/5, Napětí 1/5, Emoce 2/5, Herci 2/5. 3/10. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Jedla šišky, zeleninu, necítila chtíč ni vinu. Potom přišla tequila, plavala v ní žížala. Teď jí živé maso chutná, mutr striga bude smutná." Obrázky lesa a kapradin bohatě ilustrovaná metodická příručka "Jak (ne)vychovávat problémové dítě", určená všem matkám samoživitelkám a samooplodnitelkám s dítětem typu andílek, ukrývajícím v sobě (ty geny, ty geny) lítou šelmu. Ovšem marná sláva, ani dodržování rad z příručky nám nezaručí, že dítě vychováme k mírnosti, vlídnosti a empatii, aby nám v pubertě potomek nezvlčel (znám, mám syna a dceru :-)) a v dospělosti pak nesežral půl vesnice, včetně kamarádů a rodinných přátel. Nicméně, matinka, rádoby veganská striga, by si měla zamést před vlastním zubatým prahem. Když ji Izzy vyprovokovala a šelma ukrytá v mutr vybafla děsivým ksichtem jako při Valpuržině noci, naskočila mi husí kůže dva palce vysoko. Celý film mírná, sympatická bosormilfka a najednou hnusné BAF! Btw, proč vlastně pít tequilu i s živou žížalou? Inu, magie vychází ze strachu. Čím více strachu ze smrti proudí v krvi oběti, tím větší sílu nám dá. Dobré vědět. Proto je tak důležité jíst zvířátka ještě zaživa. A vesničany taky, samozřejmě. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2022] Ten pocit, když ti dojde, že ještě nejsi připravená mít dítě… Dost originální mytologie mmj. i o sexuálním životě čarodějných divoženek, který mmj. v garáži dělaj fakt dobrej heavy metal, který se ale nikdy nedostane k publiku. Bydlí samotářsky v domě uprostřed divočiny a v souladu s přírodou. Rodinná nízkorozpočtová nezávislá lahůdka Adamsových, kterým ve jménu chybí druhé D. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pri všetkej úcte, ale toto je čo za amatérsku sračku? Nie som vysloveným fanúšikom takýchto filmov (to je asi cítiť, že?), no aj amatérčina dokáže občas zaujať. Toto je taká, akoby som to len napísal, absolútna televízna video kokotina na úrovni amatérskych VHS-iek spred 80´ rokov, ktorá sa snaží zaujať príbehom či občasnými "fantasy" zábermi, ktoré síce čiastočne plnia svoj zámer, no v kombinácii s tým hereckým osadenstvo, pôsobí "Hellbender" ako čistý nepodarok bez akejkoľvek snahy vyvolať v divákovi aspoň nejaké emócie. Tie úvahové debaty boli doslova ubíjajúce. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama