Reklama

Reklama

Pečení na neděli

(pořad)
Publicistický
Česko, 2021, 26 min

Obsahy(1)

Petra Burianová, známá vítězka první řady soutěže Peče celá země, cestuje po českém a moravském venkově, poslouchá vyprávění pamětnic a především pátrá po unikátních receptech na pečení... Gastronomický cestopis sbírá recepty na buchty a koláče podobně, jako K. J. Erben, či Božena Němcová pohádky. Má ambici toto ojedinělé dědictví zachovat a předat dál. Na pozadí malebného českého a moravského venkova poskytuje nespočet rad a typů nejen k pečení, ale i k životu obecně. S mírnou nadsázkou se dá říct, že jde o pekařskou topografii, archeologii a antropologii. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

chrispe

všechny recenze uživatele

1. Podluží - Vypadá to, že se Čt podařilo udělat velmi příjemný pořad. Opravdu se mi strefil do nálady, příjemně naladil. Průvodkyně Petra Burianová zvládá svůj úkol na jedničku. Víme o ní, ale mnohem větší prostor dává lidem, kteří ukazují svoje dovednosti. Přijde mi super, že na obrazovkách dostávají tyhle (převážně) ženy prostor, protože rozhodně mají co předat, nebo jsou inspirativní tím, že se samy snaží, aby se na minulost nezapomnělo. Je tam i PP, ale s tím už se prostě počítá. Za mě palec nahoru. Díl se mi moc líbil. Těším se na další. 5* 2. Krkonoše - přiznávám se, že z tohoto dílu jsem hodně zklamaná. Začátek s paní Jarmilou sliboval podobného ducha jako tomu bylo u prvního dílu, ale potom se to zvrhlo v jednu velkou reklamu, která byla výraznější než samotný pořad (o pečení!). A ten Krakonoš na konci byl jen třešnička na podivném dortu. 2,5* ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Na poli gastro-cestopisu nečekaný vítěz, co se týká tvorby České televize absolutní vítěz posledních let.. Neskutečná nálož.. Díky ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

❤️👌👏 Moc milý, zajímavý i vzdělávací pořad s velmi sympatickou, laskavou a velmi lidskou Petrou Burianovou. Navíc nenásilná propagace kvalitních  regionálních potravin, surovin. Na recepty ráda mrknu na web. 👍 Velmi dobrý nápad natočit, dokud kumštýři stále mohou předávat své umění a znalosti. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší český večící/vařící program. Dlouhodobý pobyt v zahraničí  mě naučil si vážit českých tradic a Burianova jako moderátorka je hodně příjemná. Jen velká škoda velmi vlezlého product placementu a neustálé opakování, že musíme používat mouku jedné značky ač tuhle mouku mam rád. Pregulované koláčiky jsou fakt skvost :-P V posledni serii prijemne zpestreni nasimi krajany v (dalekem) zahranici, i kdyz to bohuzel nejsou lokalni recepty, ale fuze s nasi kuchyni. Bez PP mozna i za pet. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

„Tradice“ pro milovníky normalizace. Slunečnicový olej, pudink a podobné „tradiční“ dobroty, které zrmšily české sedláctví i gastronomii. Dialogy úrovní též odpovídají… A ta „milá“ „domácká“ nálada? Nejvíc ze všeho mi připomíná Babišovy předvolební srazy, ještě víc výroční srazy českých kolchozniček blahé paměti (zažitá terminologie čas od času dokonce vyplave na povrch). Anebo soudružky učitelky na komunistických základkách. Takže dojem naopak extrémně nepříjemný a tísnivý. Na druhou stranu je fakt, že pořad pravděpodobně početnou část Česka skutečně reprezentuje… Na otázku „Proč to děláte takhle“ paní odpovídá „Protože to takhle dělala babička.“ No a tak je to tady se vším, že… :( ()

Tarsan 

všechny recenze uživatele

Fajn dramaturgický počin. Škoda, že ČT nesehnala na post moderátora někoho lepšího než paní Burianovou. Možná zaujala porotu pečením ale určitě neumí zaujmout moderováním. Ptá se té stařenky v tradičním kroji: "Jak poznáte, že je těsto vykynuté?". Propánajána! Ona je schopná pány z Rožmberka nazvat "Rožmberci", achjo... a tak to je pořád... A taky si ČT mohla odpustit ten otravný product placement a přitroublé stupidní SMS soutěže. ()

mia.com 

všechny recenze uživatele

Moc nas porad bavi, je proste mily a zajimavy. Nejlepsi je, ze neni jen o peceni, ale i o dalsich zajimavostech. Takze kazda nedele rano je jasna. ()

v.pohode 

všechny recenze uživatele

Tohle je ale velmi příjemné překvapení! Paní Burianová mi k tomuto pořadu sedne jak zadek na hrnec. Celé to je natočené pěknou kamerou. Zajímavé povídání, lidé, místa... Velmi příjemný pořad a paní Burianová jím skvěle provází. ()

Reklama

Reklama