Reklama

Reklama

Bez domova

Trailer
Krátkometrážní / Dokumentární
USA, 2021, 39 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Dojemné příběhy o lidech bez domova ze západního pobřeží USA ve filmovém portrétu o počátcích vážné humanitární krize. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda je tu navíc- za ten bohulibej počin Netflixu vtěsnat to mezi všechny ty komedie a romanťárny zasazený povětšinou do úplně odlišných sociálních sfér. Navíc můžou vlastně být všechny čtyři moje hvězdičky, protože komu by se tohle mohlo líbit..? Jsem z toho down, tenhle mor plynoucí z toho, že 10 procent lidí vlastní 90 procent majetků na téhle planetě, se rozlezl do všech koutů světa. Nechci vidět, co v tomhle směru udělají s ČR lockdowny a další zásahy shora do ekonomiky v kombinaci se zdražováním energií a inflací. Nechci stanový městečka, kam se podívám, fakt ne. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že video na youtube od Maxima Habance věnované los angeleské čtvrti Skid Row, má větší naléhavost i výpovědní hodnotu než tenhle dokument, v němž se za 40 minut příliš neukázalo ani neřeklo. ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5  Naliehavá výpoveď o "epidémii bezdomovectva" na západnom pobreží USA. Veľmi pôsobivý je kontrast krásnych záberov moderného mesta a neutešenej situácie ľudí bez domova. Audiovizuál je silný: výborná kamera i hudba, takého temnejšieho charakteru (napr. Coldplay). Dokument je poučný, nemal som potuchy o alarmujúcej situácii so stanovými tábormi  vo veľkomestách. ()

mkee 

všechny recenze uživatele

Relatívne krátky dokument o dlhodobo známom probléme bezdomovectva na západnom pobreží USA, nominovaný na Oscara pravdepodobne kvôli naliehavej téme. Avšak bez reálneho impaktu na diváka. Dokument sprostredkúva pocity viacerých bezdomovcov, robí to ale kŕčovite, vplyvom absentujúcej sily príbehov nevyvoláva potrebné dojmy, neponúka riešenie, nesprostredkuje zdesenie... 2* za vizuál a síce jalovo podanú, no inak akútnu problematiku. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama