Reklama

Reklama

Modrá až na kost

(seriál)

VOD (1)

Epizody(8)

Zavraždili jí otce a ona se chce pomstít. Obrátí se proto na mocného bosse podsvětí a pod jeho vedením se dá k policii. (Netflix)

Recenze (74)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší majstrovský kúsok zo spolupráce Netflixu a Kórejských diablov? Podľa toho, čo čakáte. Tentokrát sa nejedná o nič na zamyslenie ako Squid Game a dokonca aj tá Volavka, ktorej námet o mafiánskom krtkovi v radách polície, tento seriál trochu pripomína, je o niekoľko levelov dejovo komplexnejšia. Toto je jednoduchý priamočiary výplach na pobavenie typu Kobra 11. Len namiesto pravidelnej dávky karambolov sa tu v každom diely dočkáme aspoň jednej špičkovo natočenej bitky. Choreografia, kamera, brutalita je na filmovej úrovni. Postavy sú našťastie tiaž zaujímavé natoľko, aby som nemal chuť dialógovú omáčku pretáčať. Len je to celý čas strašne predvídateľné. Šokujúce odhalenie vraha snáď každému bystrejšiemu divákovi jasné od prvého dielu. Snáď len jeho motivácia ma trochu prekvapila. Nečakal som, že to bude doslovne vykrádačka Volavky. Najväčším sklamaním pre mňa bolo finále. Keď už to vyzeralo, že by mohli ísť tvorcovia proti prúdu a hlavná antihrdinka by sa mohla netradične poučiť a vyhnúť sa pomste, tak bum, tvorcovia sa vytiahli s ďalším dôvodom prečo ju poslať do finálnej megabitky, aby sa naplnili kvóty seriálu na akciu. V očiach niekoho to môže vyznieť ako odvážne riešenie, ale mne to pripadalo zbabelé. Ale celkovo to je na Kórejské  pomery nadpriemerný seriál bez hluchých miest, zaujímavými postavami a s bezchybnou technickou stránkou. Proste výplach na jedno pozretie typu City of Violence. 6,5/10. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Dobrý seriál z policajného prostredia. Ak si od neho veľa nebudete sľubovať, dokáže vás zamestnať na pár dlhých večerov. Príbeh je jednoduchý a dosť okukaný. Zo začiatku celkom svižne tempo, ku koncu sa to vsak už začínalo zamotávať čo spomaľovalo plynulosť deja. Posledná časť obzvlášť bola až moc prekombinovaná. Herci mohli trochu viac času venovať nácviku bojových scén a choreografii, ktoré pôsobili príliš lacno a kazili celkový dojem. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro revenge věci mám slabost. A samozřejmě pro ty různé pohledy na věc samotnou. Jakou cestou se rozhodne každý jednotlivý kousek jít, je tam tolik možností. A když je to dobře pojatý, tak jsem vždy spokojená. Byla jsem i tady. Celej ten příběh je prostě top, emoce jsou pořád na vrcholu, celý je to vlastně chytře napsaný, být nepopírám, že lehce předvídatelný (ale jenom pro diváka), ale ani tak to neubírá napětí. Fakt mě to bavilo úplně celý. Ne, jenom proto, že si můžu odškrtnout další seriálový restík. Už mi chybí jenom ten největší  :) ten nejhorší  ;) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CENA ZA POMSTU JE STÁT SE NETVOREM…“ ///    Je zajímavý, jakým směrem se příběh o dívce, která touží po pomstě, začne ubírat. Je z toho gangsterka a policejní drama se zvláštní „Volavkou“. Samozřejmostí je akce. Poctivá ruční práce + to, co mi padne do ruky – nejčastěji kudla. Nechyběj bitky plný komparzu a nejednou si člověk říká, to už kurva přeháníte, páč tak dlouho nikdo nežije. Ale takovej je dneska trend – žít dlouho. Když si myslím, že už mě ničím nepřekvapěj, ukážou, jak uměj bejt citově drsný. Prostě Korejci!   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu se pomstít. 2.) Vedle urny fotra, stojí urna moje. /// Thx za titule „Lenka Večerková“.     /// PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  ** ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Překlad do češtiny jsem nepochopil ani po shlédnutí, patrně to má implikovat spoiler, což je fakt facepalm. Každopádně My name má propracovaný několikanásobný twistplot, což se cení a funguje tu trochu zápletka ze Skryté identity v jedné protagonistce. Je zajímavé, jak drogový baron není podáván jako kruté zlo, ale jako hlavu organizace/rodiny chcete-li, takže není možné si vybrat antagonistu vyloženě nijak jinak, než-li skrz perspektivou hlavní hrdinky. Vynikající. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (2)

  • Ryul Jang kvůli své roli shodil 10 kg. (mikki089)
  • Hlavní čtveřice herců pro své akční scény trénovala 2 měsíce před zahájením natáčení, zatímco hlavní hrdinka Soo-hee Han začala trénovat 3 měsíce dopředu. (mikki089)

Reklama

Reklama