Reklama

Reklama

Tři

(TV film)
Drama / Krátkometrážní
Československo, 1965, 18 min

Režie:

Eva Sadková

Předloha:

Karel Čapek (povídka)

Scénář:

Eva Sadková

Kamera:

Alois Nožička
(další profese)

Obsahy(1)

Dneska jeden muž nestačí, aby svou ženu jaksepatří oblíknul… Z našeho archivu jsme pro vás vybrali televizní přepis jedné z Čapkových Trapných povídek. Ta dnešní se jmenuje Tři a nastudovala ji v roce 1965 renomovaná režisérka Eva Sadková. Marie (J. Dítětová) podvádí svého muže (Č. Řanda), který ji nakonec dožene k tomu, aby brala od svého milence Baudyše (I. Racek) kromě darů i peníze. Bylo to proti její přirozenosti, ale nebránila se. Naopak se nutila do rozpustilého veselí. Považovala to za nutné – vzhledem k okolnostem… (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

rivah 

všechny recenze uživatele

Každý z herců tu přesně vystihuje postavy z povídky o třech postavách: klamaném manželovi, nevěrné ženě a milenci. Žena má potěšení s milencem, ale obstarožní, umolousaný manžel ji vede k tomu, aby žádala milence o dárky, nakonec i peníze...Děj podkresluje Čapkův komentář, smutný a pro ženu sžíravý... ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Manželství holt stojí peníze. Čestmír Řanda opět dokazuje, že není malých rolí. Jeho klamaný manžel je soustředěnou psychologickou studií člověka, který ví, že by měl jednat, ale nemá už sílu bojovat za svou čest. ()

Reklama

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Nepobral jsem to. Ani excelentní pan Řanda to nevytáhl minimálně k průměru. Ještě, že to bylo tak krátké. A to kecání do toho… ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama