Reklama

Reklama

Kdo přežije - Série 41

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2021

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor)

Obsahy(1)

Po více než roční pauze přichází další řada amerického Survivora. Spolu s ním přichází nová éra, kde bude na různorodější casting soutěžících čekat drsnější a těžší show plná novinek, překvapení a zvratů. Kdo tentokrát přelstí, přehraje a přežije všechny ostatní a k výhře získá odměnu milion dolarů? (Zix.)

Recenze (16)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sezóna dobrá především díky tomu, že ji jakýmsi zázrakem příliš neovlivnily tucty twistů a výhod. Tedy s výjimkou toho, že v poslední epizodě nejlepší hráč sezóny prohrál proto, že Erika našla nějaký cár papíru, který jí dal výhodu v compu. Survivor 41 je zajímavý kontrast vůči BB23 ohledně nového přístupu k diverzitě - a nutno dodat, když vše ostatní nechám stranou, že je snad nezpochybnitelné, že se podařilo najít skvělý cast lidí, kteří by v klasické éře nezatížené twisty daly do kupy ještě lepší sezónu. I přes to, že jsem fandil Ricardovi, přeju Erice vítězství - bylo načase mít po sedmi řadách vítězku a Erica byla zjevně strategickou silou číslo jedna (nebo dva, ale Shan skončila relativně brzo). Bohužel je ale jasné, že kvalita téhle řady je víceméně náhoda existující navzdory Probstovi a jeho megalomankému přístupu, takže jsem zvědavý, jak dopadne 42, která podle všeho víceméně kopíruje formát 41. 3 a 1/2 PS: Je roztomilé, že jim trvalo 40 sezón vzdát snahu hledat pro jednotlivé série stále bizarnější podtituly. Na jednu stranu to chápu, ale trochu mě mrzí ztráta té tradice - tu bezradnou legraci jsem si vždycky užíval. ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sračka. SPOILERY Všechno špatně. Posledních pár dílů jsem se bavil tím, že tu byla jakas takás strategie a existovali tu dva silní hráči, kterým bych přál vítězství (Ricardovi jako padouchovi, Xanderovi coby hrdinovi) a vyhrála to Erica, která by si v žádné normální řadě neškrtla. Xander nedostal ani hlas, no to je úplně špatně, i při finálních řečech jsem si myslel, že porota jako ví, že je to super hráč a zaslouží výhru, ale co to jako bylo? Zpolitizované hlasování, nic víc. Celá sezóna je mix mizérie. Agresivní fake woke manifestace, Jeffovy exibice, nesmyslný edit, špatné strategické i fyzické výkony, slabí hráči, vyzdvihování slabých hráčů, žádné pořádné odměny, hromada příšerných twistů a výhod, srdceryvné medailonky. Ze Survivoru zbyla ohlodaná kůstka a na té to celé visí, obávám se, že to dlouho takto nevydrží a další řada neslibuje změnu, spíš podtrhnutí tohohle příšerného směru, kterým se Surv vydal. Opravdu jsem po finále měl nepěknou pachuť na patře a bolí mě to dilema, zda si pustit příští řadu a trpět opět tohle martýrium, či nechat Survivora ve vzpomínkách. Ach jo. Sledoval jsem tu show od premiéry na Nově a to už bude nějakých těch dvacet let a fakt je to nepěkný posun. Vždy jsem se divil Zeckovi, že měl pindy na Surva už někdy okolo 20. řady, ale on měl pravdu a ten úpadek začal už tehdy a teď jsme tak na dně, že to nejde dál. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak začít, nerad to říkám, ale bojím se, že covid ovlivnil Survivor už nastálo. To že se místo 39 dnů bude hrát 26 je obrovská změna. 39 dnů je prostě mnohem větší psychickej ale i fyzickej nápor. Další z věcí byla rasová a gender politika a s tím souvisí i změna povolání lidí na soutěže (bez slova Guys), to jako vážně? Za mě jinak cast nebyl až tak super, vyloženě favorita jsem neměl žádnýho. Shan a Ricard to ovládaly celkem dobře a proto jsem rád že to pochopili i ostatní a udělali rychlej proces. Přece si nevezmeš do finále jistýho vítěze. Těch zvratu a Twistu tam nebylo až tolik, sdílená imunita spíš vtipná a ne moc tajná. Soutěže už x serií stejný dokola, ačkoli nějaký jsou legendární. Odměny musím souhlasit že byly slabý. A k finále, nechápu. Buď jsme neviděli všechno nebo se porota snažila dát titul ženě, ale čekal bych to mnohem víc vyrovnaný. Erika v mých očích neudělala žádnej velkej tah, v podstatě měla štěstí na alianci a na sociální stránku, ne však se všema. Zato Xander hrál mnohem komplexnější hru. A i přesto, že všichni věděli že má imunitu, byl v nebezpečí, tak zdatně odolával. Co k tomu říct, myslím že ani on sám to nečekal. Očekávám že série 42 se ponese v podobném duchu. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po vynucené pauze se posralo vše, co se jen posrat dalo. Bez debat se jednalo o nejhorší sérii všech dob. Hlavní vinu přičítám extrémně špatně vybrané skupině soutěžících, z nichž nebyl ani trošku sympatický absolutně nikdo. Více než polovina zúčastněných byli nemocní zástupci LGBTQ hnusu a zbytek doplnila skupina zakomplexovaných negrů nesoucích si traumata z toho, že jejich pra pra pra pra pra předci sloužili bílým nadčlověkům. Místo soutěžení se zde tedy převážně řešili nějaké trendy LGBTQ hovna a bolístky negrů. Bohužel do tohoto kolotoče šílenství spadnul už i Jeff. Zrušením tradiční věty "Como on in guys" bylo v úvodní epizodě hlasitou předzvěstí tónu a tématu této řady. Když se v prvním díle ozval jeden z buzerantů, na kterého doma čekal dle jeho slov těhotný manžel (neptejte se mě, jak je něco takového možné), že ho toto oslovení uráží, tak jsem měl chuť sledování okamžitě ukončit. Když se o podobných píčovinách někdo další ze soutěžících rozpovídal, tak jsem tyto pasáže přetáčel, protože poslouchání takových sraček není nic, čím bych chtěl trávit volný čas. Normální soutěžící by člověk spočítal na prstech jedné ruky. Obrovské zklamání. Pokud budou mít i další série obsazení tvořené především z této menšinové části nemocné americké populace, tak bude třeba se s tímto mým guilty pleasure navždy rozloučit. [0 %] ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER: Na rozdíl od většiny, mně se 41. série líbila. Bylo tam zbytečně moc twistů, bylo tam zbytečně moc změn, ale naštěstí to moc neuškodilo hře. Stejně jako u jiných sérií, i tuto sérii zachránil především dobře vybraný cast a vyhrocené kmenové rady, kde člověk přimhuřoval oči, aby nevypadl zrovna jeho favorit, protože stát se mohlo téměř cokoliv. Za mě tedy spokojenost a doufám, že se survivor zase po chvíli uklidní, přestane házet do hry zbytečné novoty a zůstane prostě nadále stejně super.  Vítězi jsem to víceméně přál, jsem tedy spokojený, i když bych si tam ideálně představil někoho jiného. Erika si to zasloužila. Xander hrál skvěle, myslím, že mohl dostat rozhodně více hlasů. Rozhodně tahle série měla hráče, které bych si klidně představil jako navrátilce. OBLÍBENCI: Shan, Xander, Erika a nejspíš i Ricard.  NEOBLÍBENCI: Deshawn mi lezl celkem na nervy, ale dalo se to vydržet. ()

Zajímavosti (18)

  • Soutěžící Erika Casupanan byla první soutěžící, která v době natáčení bydlela v Kanadě. Shantel "Shan" Smith z této série a Tom Laidlaw ze Survivor: Island of the Idol (od r. 2019) také pocházeli z Kanady, ovšem v době natáčení bydleli v USA. (Zix.)
  • Od této série produkce zavedla výraznou změnu v protokolech osobní bezpečnosti kvůli incidentu ze Survivoru Island of the Idols (2019), kde byl vícekrát obviněn a později diskvalifikován soutěžící Dan Spilo kvůli nevhodnému chování. (Zix.)
  • Evvie Jagoda je první nebinární soutěžící v historii show. (Zix.)

Reklama

Reklama