Reklama

Reklama

Bez východiska

  • USA No Exit
Trailer 1

VOD (1)

V napínavém thrilleru Bez východiska uvízne mladá žena Darby Thorneová na cestě za nemocnou matkou ve vánici a je nucena zastavit na dálničním odpočívadle se skupinou neznámých lidí. Když v zaparkované dodávce narazí na unesenou dívku, musí bojovat o holý život, aby zjistila, kdo je únosce. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (134)

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Začalo to slibně, pár postav v baráku uprostřed sněhový bouře, čekal jsem že to bude klasicky paranoidní thriller kde se bude pátrat po kom kdo z party je zmrd. No a asi 5 minut to tak je, jenže pak přijde odhalení a do konce filmu zbejvá celá hodina skládající se z brutálně nudnýho přetahování se s dvojící naprosto neschopnejch idiotů. Hvězdu dávám za to že jsem se nahlas zasmál na konci kde jedna z postav dostane hřebíkem do hlavy ale žije načež uklouzne a dorazí se. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). Takovýchto filmu jsem již viděl spoustu. Tím pádem docela chápu, že film neměl šanci zaujmout na nejvyšších příčkách. Zázraky se ale občas dějí. No Exit však zázrakem nebylo, ale taky nebylo žádnou katastrofou. Jedná se o lehoučce nadprůměrný thriller, který přináší mrazivou atmosféru způsobenou sněhovou bouří. Příběh se odehrává převážně na jednom místě, ale to vůbec nevadí. Dokáže to zaujmout na celou hodinu a půl, takže film uteče jako voda. Co mě docela překvapilo, tak byla brutalita některých scén. Na druhou stranu jsem se musel u specifických scén smát na plné kolo, protože mi to přišlo naprosto komické. Jako poslední bych zmínil hudbu, která na mě fungovala ze všeho nejvíce. Dokreslila do filmu emoce a mohly ve mně krásně rezonovat. Takovýchto filmů se člověk nepřežere, takže je může hltat v podobě těchto jednohubek, které mi prozatím chutnají. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ako pri väčšine podobných konkurenčných mysterióznych thrillerov, je prvá polovica (niekedy len tretina) zaujímavá, plná atmosféry, nečakaných zvratov a realistického zachytávania psychických pochodov. No Exit tomu nie je výnimkou. Ani nepísané pravidlá a klišé mi až tak nevadili. Bolo to nenútené a celkom to zaujalo a to sa vďaka môjmu prejedaniu kinematografiou často nedeje. Nuž ako to už býva a sám som to aj čakal, keď sa napínavá dráma začne meniť do akcie a násilia, snímka stráca dych, scenár logiku a moja mrzutosť vypláva na povrch. Ale musím uznať, že z tých mnohých sklamaných thrillerov je tento taký lepší priemer. Pekná kamera, minimalizmus jednej miestnosti s hŕstkou hercov potešil (aj keď dialógy nič moc) a uveriteľná zápletka neboli veru na zahodenie. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Warning! SPOILER ALARM! Oni byli dva?! What a surprise! Nejsem si úplně jistá, jak bych se zachovala v takové situaci já, ale rozhodně ne tak hloupě jako hlavní hrdinka, která měla silnou potřebu se svěřit prvnímu cizímu idiotovi, kterého "znala" ani ne půl hodiny, to ji ale ani v nejmenším nezabránilo v tom si hned vylít v jeho přítomnosti své srdíčko, celý svůj život a vyklopit mu naprosto všechno co se stalo venku na parkovišti ani ne do pěti minut. Ejhle? Chybička se vloudila. Netuším jakého pitomce by napadlo "unést" holku, schovat ji v autě a ještě s ním zaparkovat úplně v klidu u motorestu, zatímco by s ostatními uvnitř hrál vesele karetní hru bullshit. Mám dojem, že celý tenhle příběh je malinko přitažený za vlasy. Děj sám o sobě by nebyl špatný, kdyby únosci nebyli primitivní exempláře a místo toho, aby z nich šla hrůza, byli spíš divákovi k smíchu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Darby je podrážděné a vznětlivé děvče. Aby také ne. Podstupuje odvykačku, poslouchá stále stejné příběhy závislých a navrch přijde telefonát, že její matka leží ve vážném stavu v nemocnici. Odvykací léčbu „přeruší“ a čmajzne auto, jenže její snahu přeruší sněhová vánice, což ji donutí ukrýt se v nedalekém horském odpočívadle. Jenže tam to teprve začne být zábavné. Uvízla tu totiž se čtyřmi cizinci: postarším párem, kdy on býval mariňák, nervózním podivínem a sebevědomým hezounem. Každý je svým způsobem zajímavý, ovšem kdo z nich něco tají? Mobilní signál pochopitelně chybí, drobná překvapení střídají „šokující“ odhalení. Tvůrci s tempem nijak nelení a předloží několik poměrně chytrých zvratů. Výsledek je intenzivní a s divákovou tolerancí to přehání jen někdy. Zatímco na tipování, kdo je bad guy, má divák jen první desítky minut, výkon neznámé Havany Rose Liu je vynikající po celou délku téhle solidní jednohubky. Čtyři hvězdy nebyly daleko. ()

Zajímavosti (1)

  • Natočeno podle knižní předlohy „No exit“ (v češtině vyšlo pod názvem „Není úniku“) od Taylor Adams. (Jamra)

Reklama

Reklama