Reklama

Reklama

Woodland Grey

Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Daiker 

všechny recenze uživatele

Na tak laciný, neznámý film to nebylo vůbec špatné...... Má to takovou nepříjemnou, strašidelnou atmosféru...... Je to divné a nevíte co z toho vyleze.... Plusem je, že to má skvělé ozvučení filmu..... Na prvotinu se to dalo .... ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

POZOR! Jeden spoiler za druhým! Netvrdím, že jsem ten film správně pochopil, ale viděl jsem v tohle: V lese žije chlápek, patrně bezdomovec. Má tam postarší obytný přívěs a živí se lovem zajíců. Naproti přívěsu stojí kadibudka, která působí dojmem, že je ještě starší než ten přívěs. Dveře má omotané řetězem a opatřené visacím zámkem. Neslouží k defekaci, nýbrž je sídlem démona. (O tom, že démoni s oblibou bytují na záchodech nebo se tam rádi zjevují, lze najít zmínky v literatuře od starých čínských letopisů až po Talmud.) Muž přináší záchodovému duchovi obětiny, které zasune pode dveře a démon je vtáhne dovnitř. Chlápek najde v lese vyčerpanou, lehce zraněnou turistku a poskytne jí první pomoc. Když chce slečna použít kadibudku, nastane problém. Jelikož nemůže dovnitř, aspoň tam nakoukne škvírou ve dveřích a spatří něco, z čeho hrůzou upadne. Následuje střih. Dědeček vypráví vnučce (ve filmu jsme ji už viděli jako turistku) o svých zážitcích z války. Podle věku by mohl být americkým veteránem z války ve Vietnamu. Slečna se vydá na pěší túru do lesa plánovanou na sedm dní. Jde lesem a přespává ve spacáku. Nějak se jí rozmočí mapa a ona zvolá: „Fuck!“ Přijde k řece, uklouzne a upadne. Tím je vysvětleno, jak se ocitla tam, kde se ocitla. Následuje střih. Slečna se vrací do obytného přívěsu. Je skoro noc, chlápek podřimuje u ohně – žádné velké sympatie mezi oběma protagonisty totiž nevznikly –, když se ozve jakési hvízdání. Slečna s lucernou v ruce se vydá za zvukem a dojde zase ke kadibudce. Znovu zkouší otevřít dveře a opět nakoukne dovnitř s tím samým výsledkem: sekne sebou na zem. Tentokrát však viděla víc a začne křičet, že je tam nějaká holka. Přiběhne chlápek a přesvědčuje ji, že tam nic není. Zároveň jí nabídne, že ji se zavázanýma očima dovede na kraj lesa, aby nevěděla kde je a nemohla tam přivést lidi; zřejmě nemá rád společnost. Posléze se s ní začne prát. Slečna předstírá, že je mrtvá. On si ji hodí přes rameno a nese ji pryč. Ona ho nečekaně napadne, zmlátí ho a připoutá k posteli v přívěsu. Pak popadne sekeru a jde otevřít kadibudku. Vevnitř opravdu najde holku, která okamžitě uteče. Cestou se zastaví v přívěsu, kde skoro zmasakruje spoutaného chlápka, a pokračuje někam do lesa. „Fuck! Fuck!“ komentuje to hlavní hrdinka. Z kontextu je zřejmé, že volá-li anglicky mluvící žena „fuck!“, nejde o výzvu k souloži, ale bude to mít nějaký jiný význam. Zatím ještě nejsme ani v polovině filmu, nicméně na tomto místě líčení děje ukončím. – Je to mysteriózní film s neotřelým námětem a pozoruhodnými dějovými zvraty, který bych neváhal označit za horor. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Možná spoiler, tak to nečtěte. Nejsem si jistý, jestli jsem hlavní pointu příběhu pochopil dobře, ale myslím, že okolní prostředí (les, nebo spíš jakýsi lesní duch) tu u lidí vyvolává více nebo méně reálné přeludy, podobně jako třeba Lemova Solaris lidem zhmotňovala jejich nejniternější niternosti... Ani náhodou ale nechci tuhle nízkorozpočtovou poloamatérskou hříčku srovnávat s Lemem nebo Tarkovským, nemůže se jí zdaleka rovnat ani v rovině filmařské, natož filosofické. Nicméně několik okamžiků téměř průměrného horrorového mysteriózna se jí upřít nedá, ačkoliv výsledkem je především rozpačitý guláš v divákově hlavě, než nějaký kvalitní divácký zážitek. Hodilo by se o dost víc zapracovat na scénáři. ()

Reklama

Reklama