Reklama

Reklama

Zlato

Trailer 1

Obsahy(1)

Dva cizinci putují australskou pouští. Virgil (Zac Efron) jede za prací, která mu údajně změní život, a má ho tam přivézt ne zrovna sympatický řidič Keith (Anthony Hayes). Během cesty se jim přehřeje motor auta, a tak musí zastavit uprostřed vyprahlé divočiny. Když Keith automobil opravuje, zaujme Virgila zlatý odlesk u jeho nohou. Začnou kopat a objeví ten největší balvan zlata, jaký kdy kdo nalezl. Prvotní nadšení se promění v bezmoc, když zjistí, že vytáhnout ze země tak velkou hroudu zlata je nad jejich síly. Domluví se na tom, že zlatý balvan bude hlídat Virgil, zatímco Keith odjede do nejbližšího města a zajistí potřebné vybavení. Jenže jsou uprostřed naprosté pustiny a tak je nejbližší město dva dny cesty tam a dva dny cesty zpět. Virgil tak musí zůstat čtyři dny sám uprostřed pouště. K dispozici má nevelkou zásobu vody, trochu jídla a plachtu, která jej má ochránit před žhnoucím sluncem. A pak se všechno zkomplikuje. Nejdřív se Keith o něco zpozdí. Zprvu jen o den, pak o další a další. Virgil pomalu začíná propadat zoufalství. Široko daleko není žádná pomoc, jen písek, kamení a pár pokroucených stromů a keřů. Společnost mu dělají pouze divocí psi, kteří se k němu nepřiblíží, dokud má zapálený oheň. Ale dřevo mu dochází, stejně tak jídlo a po tom, co se přežene písečná bouře, přijde Virgil i o poslední kapku vody. V tu chvíli se začnou dít podivné věci. Je s ním opravdu v poušti někdo další, kdo ho chce o zlato připravit, anebo jsou to jen pouhé přeludy? Tak jako tak, nezbývá mu než čekat a doufat, že se pro něj Keith opravdu brzy vrátí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (163)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Výborný námet ktorý zo začiatku aj slušne funguje, všetko to dáva logiku a je to nohami pevne na zemi. Potom príde tá horšia, podstatne horšia časť. Ak nemáte radi horúčavy, sucho, halucinácie z tepla a nedostatku vody tak sa tomuto filmu z ďaleka vyhnite. Už budú len okolo oči, úst a celej tváre lietať muchy, dorážať psi a fatamorgána. Dopozeral som to už len z nutnosti, rozpadlo sa to ako prach na púšti a koniec je už len taká " rana z milosti " tvorcov kedy vám hodia do ksichtu za lopatu piesku. Soľ nad zlato v austrálskom nemilosrdnom horúcom prevedení......50 % ()

kesty 

všechny recenze uživatele

"Utrpenie mladého Efrona." Krásne špinavé, krásne surové. Napriek tomu je to bohužiaľ prototyp filmu, ktorý nemôže dopadnúť divácky dobre, pretože sa o to ani nesnaží. Na rozdiel od podobných minimalistických survival kúskov (Buried, 127 Hours, ale aj Cast Away či The Martian) tu totiž nemáme hlavnú postavu, ktorej by sme mali (alebo chceli) držať palce. A to sa nezmení ani kým skončia záverečné titulky. Verím, že keby sa to držalo klasického "redemption arcu", hodnotenia sú oveľa vyššie. ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní film, ze začátku má pomalé tempo, ani to člověka moc nebaví, ale atmosféra se rázem dostaví, jak je Zac Efron sám v poušti.. Působí to postapokalipticky, ale zároveň je z toho fakt hustá atmosféra, nedostatek vody a jídla, písečná bouře, halušky a podobně. Dostal jsem ke konci filmu fakt žízeň. Konec je velmi zajímavý, a doufal jsem v něj...80% ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Zac Efron je v podobné formě jako Robert Pattinson. Poslední dobou předvádí herecké výkony, které ho pomalu dostávají ze škatulky hezounka dřívějších let. Musím smeknout před jeho hereckým výkonem, protože si až nedokážu představit, kolik toho pro tuto roli musel vytrpět. Podobně jako Leonardo v Revenantu si sáhnul na pomyslné herecké dno. Masky byly parádní, ale kdyby do toho nedal srdce, tak bych mu to prostě nevěřil. Dal si to neskutečně a právě díky němu je Gold nadprůměrným survival snímkem. Co se týče celkové atmosféry a záběrování, tak to byla pastva pro oči. Pokud zbytek roku přinese stejně pozitivní překvapení, jako Gold, tak se nemůžu dočkat dalších snímků. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Skvělá ukázka toho, jak může lidskou mysl ovlivnit kousek zlata. Psychologická one man show Zaca Efrona mne však nakonec příliš nezaujala. Jednak filmy podobného rázu příliš nemusím a hlavně se zde většinu času ani nic zajímavého neděje. Nejvyšší hodnotu tohoto díla připisuji ukázkám lidskeho chování v několika vypjatých situacích. Zejména zaujaly ty úsměvnější části, kdy hlavní hrdina v bouři jako první ochraňuje svůj drahocenný šutr a vůbec neřeší, že také může přijít o vodu, satelitní telefon či potraviny. Jedná se spíše o průměrný film, jenž stejnak za měsíc kompletně zapomenete, ale shlédnutím nic nepokazíte. 55% PS: I když mě konec vcelku potěšil, příliš jsem nepochopil záměry domorodkyně. Proto mi finále připadalo nedomyšlené a spíše uspěchané za účelem vyvolat emotivnější reakce. To na mne spíše nezapůsobilo.... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku první noci se ukázal úplněk. O několik záběrů později se objevil půlměsíc. (Johnny.ARN)
  • Film byl vytvořen a financován s pomocí filmovou produkční společností South Australian Film Corporation. (Johnny.ARN)
  • Natáčení zasáhlo tolik písečných bouří, že se natáčení na jeden den téměř zastavilo. Pak někoho napadlo připevnit kameru na záda kameramana. Několik záběrů písečných bouří ve filmu bylo skutečnými písečnými bouřemi. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama