Reklama

Reklama

Zlato

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva cizinci putují australskou pouští. Virgil (Zac Efron) jede za prací, která mu údajně změní život, a má ho tam přivézt ne zrovna sympatický řidič Keith (Anthony Hayes). Během cesty se jim přehřeje motor auta, a tak musí zastavit uprostřed vyprahlé divočiny. Když Keith automobil opravuje, zaujme Virgila zlatý odlesk u jeho nohou. Začnou kopat a objeví ten největší balvan zlata, jaký kdy kdo nalezl. Prvotní nadšení se promění v bezmoc, když zjistí, že vytáhnout ze země tak velkou hroudu zlata je nad jejich síly. Domluví se na tom, že zlatý balvan bude hlídat Virgil, zatímco Keith odjede do nejbližšího města a zajistí potřebné vybavení. Jenže jsou uprostřed naprosté pustiny a tak je nejbližší město dva dny cesty tam a dva dny cesty zpět. Virgil tak musí zůstat čtyři dny sám uprostřed pouště. K dispozici má nevelkou zásobu vody, trochu jídla a plachtu, která jej má ochránit před žhnoucím sluncem. A pak se všechno zkomplikuje. Nejdřív se Keith o něco zpozdí. Zprvu jen o den, pak o další a další. Virgil pomalu začíná propadat zoufalství. Široko daleko není žádná pomoc, jen písek, kamení a pár pokroucených stromů a keřů. Společnost mu dělají pouze divocí psi, kteří se k němu nepřiblíží, dokud má zapálený oheň. Ale dřevo mu dochází, stejně tak jídlo a po tom, co se přežene písečná bouře, přijde Virgil i o poslední kapku vody. V tu chvíli se začnou dít podivné věci. Je s ním opravdu v poušti někdo další, kdo ho chce o zlato připravit, anebo jsou to jen pouhé přeludy? Tak jako tak, nezbývá mu než čekat a doufat, že se pro něj Keith opravdu brzy vrátí. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (163)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Výborný námet ktorý zo začiatku aj slušne funguje, všetko to dáva logiku a je to nohami pevne na zemi. Potom príde tá horšia, podstatne horšia časť. Ak nemáte radi horúčavy, sucho, halucinácie z tepla a nedostatku vody tak sa tomuto filmu z ďaleka vyhnite. Už budú len okolo oči, úst a celej tváre lietať muchy, dorážať psi a fatamorgána. Dopozeral som to už len z nutnosti, rozpadlo sa to ako prach na púšti a koniec je už len taká " rana z milosti " tvorcov kedy vám hodia do ksichtu za lopatu piesku. Soľ nad zlato v austrálskom nemilosrdnom horúcom prevedení......50 % ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Hodně skromný film s velmi skromným obsazením, který se odehrává na velmi malém prostoru. Efron se vydá napříč nehostinnou australskou krajinou do místa zvaného Compound, aby našel své štěstí. Odváží ho tam chlápek ve svém džípu a po cestě se z rádia dozvídáme něco málo o světě, v němž se film odehrává. Ekonomická situace je nepříznivá a lidé se obrací sami proti sobě, aby přežili. Než však kluci dosáhnou svého cíle, tak narazí na zlato v zemi. A když po odkopání zjistí, že našli několikatunovou hroudu, kterou nemají šanci odvést, vydává se řidič do nejbližšího několik dnů vzdáleného města, aby přijel s bagrem. Efron je nucen zůstat na místě a strážit svůj poklad (i když tenhle aspekt byl poněkud nelogický vzhledem k tomu, že se místo nálezu nenachází na žádném specificky významném místě, kde by někde zlato našel a také proto, že zlatou hroudu opět zakopali, takže kdyby ji někdo našel, byla by to velká náhoda... mohli ji tam jednoduše nechat a odjet do města spolu... ale zase ruku na srdce, kdybyste našli zlatou hroudu v ceně stovek milionů dolarů, taky byste ji nenechali napospas). Při skromném rozpočtu 6,5 milionů USD si na sebe mohl film vydělat před pandemií už v kinech, za současné situace ale těžce propadl. Snad ho spasí aspoň VOD a streamovací platformy. P.S. Nečtěte obsah k filmu, je až MOC podrobný. ()

Reklama

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem hodně ale tohle, tohle jsem věru nečekal. V první sekundě, kdy film začne být zajímavý, tak v té samé sekundě i končí. Doslova. Film skončil a já zíral s otevřenou hubou, že jsem koukal hodinu a půl na nezajímavou pustou sračku se Zackem, který si u mě herecky napravil spoustu vroubků. Ty vole! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou mužů, z nichž jeden čeká v pustině u nalezeného balvanu zlata a druhý jede pro bagr, což mu zabere několik dní, je pomalejší než dobrodružství Robinsona Crusoe. V zastaveném čase se jen zvolna střídá den s nocí, Virgil se snaží shromažďovat dřevo na noční oheň kvůli divokým psům, škorpion se zdá být neškodný, nevítaný host už tolik ne a písečná bouře představuje naprostou pohromu. Virgil se navíc visáží mění v čerta. Ke dvěma hvězdám přidám jednu ušmudlanou za konec, jenž alespoň naplnil baladické vyústění. Jinak mě to ale moc nebavilo. V závěrečných titulcích zazní Nick Cave se svým bandem. Asi nejlepší je z celého filmu australská divočina, co vypadá jak z jiné planety... 2,5* ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Když ve dvaatřicáté minutě odjíždí chlápek pro bagr, aby se za pět dnů vrátil a mohl tak s parťákem vyhrabat velkou hroudu zlata, říkal jsem si, co se bude celou hodinu na rozlehlé, nehostinné poušti dít? To, co se děje není nezajímavé, ale přece jen je toho trochu málo, aby udrželo divákovu pozornost. Závěr lehce šokující, ale moc mi to nesedlo. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Po písečné bouři se postava Zaca Efrona probere s větví zabodnutou v pravé části jeho těla. Po chvíli se větev objevuje píchlá v jeho levé části, pak v pravé a nakonec si režisér vybral tu levou. (onzik)
  • V červnu 2021 získala distribuční práva na film v USA společnost Screen Media Films. Ve stejnou dobu společnost Altitude Films oznámila, že film prodala do všech světových teritorií kromě dvou. (Johnny.ARN)
  • Na začátku první noci se ukázal úplněk. O několik záběrů později se objevil půlměsíc. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama