Reklama

Reklama

Kdo přežije - Austrálie

(série)
  • USA The Australian Outback

Obsahy(1)

Tentokrát se tvůrci americké reality-show SURVIVOR přenesli do australských pralesů, nabízejících svoje přirozené krásy, nebezpečí a jedinečné prostředí. Šestnáct lidí, kteří se navzájem neznají (a během letu do Austrálie ještě nevědí, co je čeká), je záhy rozděleno do týmů. Do dvou kmenů, pojmenovaných po domorodých slovech - Ogakor (klokani) a Kucha (krokodýli). Ty hájí své barvy, zelenou a modrou. Přes stále se měnící vztahy, intriky, nedostatky jídla a vody, nemoci a mnohé další nástrahy kolektivního života lidí, mnohdy zhýčkaných civilizací, v nedotčené přírodě, se oba kmeny pokaždé setkají v disciplíně, která prověří schopnosti všech. Poražený tým vždy odchází na kmenovou radu, kde jeden z nich musí ze hry ven. Vyřazováním a nešťastnou náhodou, při níž se zraní jeden z konkurenčního kmene a soutěž pro něj končí, se do výhody dostává Ogakor, to je právě ve chvíli spojení kmenů v jeden jediný - Barramundi, kam se dostane deset nejlepších. Tady už každý hraje jen za sebe.

Tato velmi úspěšná dobrodružná reality-show ukázala schopnosti lidí přežít v divočině, od týmové soudržnosti až po (leckdy dost laciné) intriky. Jistě si svého času připoutala do křesel nejen milovníky žánru. Vítězkou se stala Tina Wesson, z finále odešel poražen Colby Donaldson. (Nihlathak)

(více)

Recenze (98)

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery!! Opět za 5* :) .. Jedno z nejhezčích prostředí, kde se kdy Survivor natáčel - to na úvod :). Ted k soutěžícím, začnu Colbym :), rozhodně mě zaujala jeho fyzická zdatnost, ale to je asi vše - vítězství jsem mu opravdu nepřála, ale pamatovat si ho budu navždy.Maralyn, vtipná starší žena, která vypadla brzy a neférově. Jerri , tá mě štvala odzačátku do konce, modlila jsem se, ať už konečně vyletí, i když v posledním díle když mluvila tak se objevila lítost. Vítězka Tina se mi líbila odzačátku, takže jsem byla velmi spokojená, má opravdu můj obdiv jak se do konce propracovala.Michael byl podle mě velký blázen, což svědčilo o jeho činech co se týče jídla. Jeho zranění patří k nejdramatičtějším okamžikům všech Survivorů. Alicia byla podle mě velice silná žena (na úrovni Stephanie z Palau), škoda že odešla tak brzy (na její mávání prstem budu pamatovat taky ještě velmi dlouho :D). Další perfektní okamžik byl, když Rodger skočil z útesu a přitom neuměl moc plavat, perfektní a má taktéž můj obdiv. Nicka byla taktéž škoda, pár jeho okamžiků fakt nezapomenu. Nakonec vegetariánka Kimmi, co říct, snad jen že byla alespon sranda..Ostatní vyjmenovávat nebudu :). Perfektní řada, která měla co do sebe a jeden z nejlepších závěrečných dílů, jaký jsem kdy viděla.Oblíbenci: Tina, Alicia, Kimmi, Maralyn, Nick. Neoblíbení: Colby, Amber.. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další starodávná série a další vzpomínky na minulost. Člověk si již zvykl na nové série s imunitou atd... a tak je zde podstatně méně strategie, ale to je i o lidech. Zvraty zde dělala příroda sama a také smůla. Na sérii oceňuji ulovení prasete (nečekal jsem ani náhodou) či nákup nové rýže. Přál jsem Elisabeth a Rodgerovi. S vítězem/vítězkou jsme vcelku spokojen. 4z5 ()

Reklama

Attta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drhá série mě hodně překvapila. Nejen že změna prostředí byla hodně znát, ale sešla se i vcelku zajimavá banda, kterou postihlo mnoho nečekaných věcí, které si myslím že měly hodně vliv na průběh hry. Poslední dva finalisté byli opravdu chytří, ale oproti první sérii hráli zcela jinak a tak pro někoho může být tato série nudnější, protože se zde tolik neintrikuje a většina hráčů to nehrála s takovým nasazením oproti například R. Hatchovi. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V Australské sérii není nouze o opravdu parádní momenty způsobené převážně přírodou, ovšem herně je stále v počátcích a poprvé se je celá soutěž významě ovlivněna zraněním. To a celková strategie "kdo si to nejvíc zaslouží" je pro mě asi největším zklamáním, které sráží tuto sérii dolů. Jsou tu rozhodně sympatičtí hráči a vítěz opravdu hru dokázal celkem solidně držet ve svých rukou, ovšem i tak pro mě slabší než Borneo. oblíbení hráči: Jeff, Elisabeth, Keith ()

Cejny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Australský Survivor byl v jistém ohledu něčím novým. Skupina trosečníků nebyla ponechána osudu na neobydleném ostrově, ale tentokrát byla vydána na pospas australské buši. To se mi ze začátku moc nelíbilo, ale postupně jsem si tuhle partu oblíbil snad i víc, než tu předešlou. Původní originál je ale jen jeden a první sérii se australský survivor stoprocentně nevyrovnal. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • V této sérii došlo k první zdravotní evakuaci soutěžícího, a to když Michael Skupin omdlel, spadl do ohně a utrpěl vážné popáleniny. (Hidan)
  • Od této série bylo mnoho let vyhlášení vítěze a následý reunion show vysílaný živě. Vyhlášení do 40. série a reunion do 39. série. (Zix.)
  • Soutěžící Colby Donaldson si z potápění kousek Velkého barierového útesu odnesl suvenýry, což je přísně zakázáno jak místními zákony, tak se zákony ohledně světového dědictví UNESCO. Vše se nakonec urovnalo veřejnou omluvou producenta show Survivor. (Hidan)

Reklama

Reklama