Reklama

Reklama

Kdo přežije - Austrálie

(série)
  • USA The Australian Outback

Obsahy(1)

Tentokrát se tvůrci americké reality-show SURVIVOR přenesli do australských pralesů, nabízejících svoje přirozené krásy, nebezpečí a jedinečné prostředí. Šestnáct lidí, kteří se navzájem neznají (a během letu do Austrálie ještě nevědí, co je čeká), je záhy rozděleno do týmů. Do dvou kmenů, pojmenovaných po domorodých slovech - Ogakor (klokani) a Kucha (krokodýli). Ty hájí své barvy, zelenou a modrou. Přes stále se měnící vztahy, intriky, nedostatky jídla a vody, nemoci a mnohé další nástrahy kolektivního života lidí, mnohdy zhýčkaných civilizací, v nedotčené přírodě, se oba kmeny pokaždé setkají v disciplíně, která prověří schopnosti všech. Poražený tým vždy odchází na kmenovou radu, kde jeden z nich musí ze hry ven. Vyřazováním a nešťastnou náhodou, při níž se zraní jeden z konkurenčního kmene a soutěž pro něj končí, se do výhody dostává Ogakor, to je právě ve chvíli spojení kmenů v jeden jediný - Barramundi, kam se dostane deset nejlepších. Tady už každý hraje jen za sebe.

Tato velmi úspěšná dobrodružná reality-show ukázala schopnosti lidí přežít v divočině, od týmové soudržnosti až po (leckdy dost laciné) intriky. Jistě si svého času připoutala do křesel nejen milovníky žánru. Vítězkou se stala Tina Wesson, z finále odešel poražen Colby Donaldson. (Nihlathak)

(více)

Recenze (98)

Vyrida 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Survivor série kterou jsem viděl zaručeně nejvíce krát a zároveň patří i do dnešního dne k mým nejoblíbenějším. Nepřekonatelný casting a průběh hry, který vás zaručeně chytne za srdce. Zároveň i jediná série na kterou se vydrželi koukat i mí rodiče a to už musí být známka kvality! :) Škoda, že se tento čistě základní formát hry, bez všech těch ukrytých výhod už nikdy na obrazovky nevrátí i když by si to spousta diváků přála. ()

mysak.pitlik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na rozdíl od první série už tu nebyla strategie vnímána jako sprosté slovo. Vítěz mě dost nepříjemně překvapil, ale jinak je Austrálie moc podařená. I když oproti novějším řadám jsou soutěže až směšně snadné a přesto to soutěžící zvládají nějak hůř. Vtipné bylo stavění tábora dvakrát na stejném místě v suchém korytě řeky, kam se samozřejmě po dešti voda vrátila a trosečníky vypláchla. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POZOR možné SPOILERY TV/// Soutěžící 9/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// PLUS: kde začít s klady, především velký pokrok ve zpracování celého pořadu, je tu spousta prvků, které známe dodnes, výborní a mnohdy sympatičtí soutěžící, řekněme že s poslední sedmičkou soutěžících jsem byl velmi spokojen, to stejně platí o posledních pěti, je tu velmi sympatická Elizabeth a podle ohlasu jeden z nejoblíbenějších soutěžících Colby MÍNUS: moc špatných věcí nebo nezajímavých momentů tu nenajdete, ještě tu sice chybí prohození členů v týmu, ale to jsou jen drobnosti***Celkem 87%***Hned druhá řada příjemně překvapila. Je tu vidět velký vzestup oproti první řadě. Výběr soutěžících je velice zdařilí a celkově soutěžící působí jako milá parta, což určitě nebyl záměr tvůrců, ale občas se tak lidi sejdou. Myslím že je to pro mě jako diváka lepší než když bych polovině z nich nefandil a druhá polovina mi byla lhostejná. Navíc tato řada přináší spoustu emocí, což je jen a jen dobře./// PS: zajímavé na druhé řadě je i to, že soutěžící oproti jiným řadám opravdu hodně strádali, patří jim tedy obdiv. ()

Larushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Austrálie byla dobrá. Líbí se mi kontrast s Afrikou - v Africe měli vody nedostatek. Tady se ukázalo, že je to silný živel, se kterým nejsou žádné žerty - byl to silnej zážitek, stejně jako popálení Michaela. S vítězem moc spokojená nejsem, mimojiné nejsem fanda silikonů. Alicia vypadala jako Michelle Rodriguez a byla stejně vostrá. :) Pobavilo mě chytání kobylek. Oblíbení hráči: Elisabeth sluníčková, Rodger. Neměla jsem ráda Keitha, Tinu. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nové prostředí, tváře i úkoly, které vedou k vytoužené odměně 1 milionu dolarů. Oproti první sérii v Borneu, je Austrálie více dramatická, akčnější a na oko méně konspirační. Zatím nejsympatičtější sloučený kmen. Ta hladovka byla opravdu drsná a já bych to asi nevydržel, jelikož bez jídla jsem jak pes. 75% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Polovina soutěžících (osm) později hrála v dalších sériích. Žádná jiná série s nováčky nemá takové zastoupení v počtu navrátilců. (Zix.)
  • V této sérii došlo k první zdravotní evakuaci soutěžícího, a to když Michael Skupin omdlel, spadl do ohně a utrpěl vážné popáleniny. (Hidan)
  • Mitchell Olson je s 213 cm nejvyšším účastníkem pořadu. (Zix.)

Reklama

Reklama