Reklama

Reklama

Kdo přežije - Série 44

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2023

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor)

Recenze (6)

Trixinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY.... Když se povede casting, je napůl vyhráno. Celkem sympatické pestrobarevné obsazení této řady slibovalo již od začátku zajímavý zážitek. Jako zajímavý a do budoucna jistě výhodný prvek hodnotím výlety za odměnami - někdy imunita, někdy výhoda, někdy jídlo, někdy výměna kmene :) Fajn, konečně změna trošku. Nicméně k těm výhodám - větší blbost než výhodu Kontrola hlasu (či jak přesně se to jmenovalo) vymyslet nemohli. Ta jde přece úplně proti všem tradicím a smyslu Survivora, kde každý soutěžící má jistý pouze svůj hlas. Snad to byl pouze ojedinělý nápad, který upadne v zapomnění. Co se týká hry samotné, tak do sloučení poměrně klid mír, pár dobře zahraných imunit, tepovou frekvenci mírně zvednou tři lékařské zásahy a dvě ukončené účasti (Bruce mi bylo docela líto, blbá náhoda; Matthew si za to mohl úplně sám svojí blbostí, dobře mu tak). Nicméně začínáme také pomalu sledovat účinky přípravy a jisté geniality mladého Carsona, který přehrával řadu účastníků o parník, jak v soutěžích tak v herní strategii. Jeho chytré spojenectví trojice z Tika vydrželo až do konce, kde bohužel doplatil na "geniální nápad" rozdělávání ohně. Škoda, velká škoda, že se nedostal do finále, zajisté by mu připadla za jeho výkon výhra. Co se mi ovšem hodně líbilo, byl moment, kdy je Carson nešťastný, že neumí rozdělat oheň a Yam Yam mu pomáhá se to naučit. Tato scéna mě docela dost dojala. Podoba finálové trojice (s výhradou) ucházející a odpovídala celkové podobě hry, kdy trojice z Tika řídila prakticky skoro všechna hlasování. Vítěz Yam Yam byl sympaťákem řady, upřímně, kdo by jej nemiloval :D Ne, vážně, hrál dobře, řadu hlasování ustál o prsa, a všichni kdo mu dali hlas, byli vzápětí jím a jeho nenápadnou strategií vyloučeni. Nejlepším hráčem celé série byl jednoznačně Carson, nej sympaťák Yam Yam a největším bojovníkem v soutěžích byla Frannie. A na závěr nesmím zapomenout, po dlouhé době se nám v této sérii objevil románek, takže v několika epizodách můžeme sledovat festival lásky a objetí v podobě Frannie a Matta. Mě osobně to přišlo místy docela trapné, ty jejich úsměvy a mávačky :D Ale jo, bylo to pěkně romantické. Celkově se jedná o nadprůměrnou řadu v nové podobě, někteří účastníci budou nezapomenutelní :)  Oblíbenci - Yam Yam, Carolyn, Carson; Neoblíbení - Danny, Frannie, Matt, Josh, Matthew ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další zajímavá řada s ještě zajímavějšími soutěžícími. Ze začátku mi dělalo problém si zvyknout na nové tváře, ale postupně jsem se do toho dostala. Nechyběla hromada zvratů, dobře jsem se orientovala ve všech výhodách, pohnutkách a aliancích. Tika aliance byla nejlepší. Působili hrozně harmonickým dojmem, i když byl každý úplně jiný, a mohli se na sebe spolehnout. Začal tu i románek. Bylo mi u toho ale občas trošku trapně, jak tam do sebe pořád vrkali. Vítěz byl zasloužený, ale fandila jsem někomu jinému. Zkraje série přišly dvě zranění a odstup. Soutěže byly opět velmi kreativní a zábavné. Oblíbení: Carson, Carolyn, Denny Neoblíbení: Lauren, Matt, Bruce Neutrál: Frannie, Heidi, Josh ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série s kvalitním castingem, kde všichni hráli poměrně dobře (což se nestává vždy) a kde není nějaký extra šmejd co by svou arogantně-agresivně-protivnou povahou nějak narušoval vibe celé show. Tentokrát to nebylo ani rušivě woke.. ani produkce nepřišla s nějakým destruktivně "inovačním zlepšovákem" .. Série ve které si každý hodně rychle najde svého favorita, ale jeho případný pád není tragédií, protože soupeři jsou taky fajn. Mě, ode dne jedna, královsky bavila cesta Carolyn. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Dobře obsazená série, kde bylo komu fandit. Bohužel se stalo zvyklostí všech řad Survivora, že se do vzorku vybraných soutěžících vždy dostane nějaký ten buzerant a podobně nemocní lidé. Je tedy vždy potěšujícím zjištěním, že vybrané nemocné dno společnosti v rámci některých sérií příliš se svojí orientací neotravují, jako tomu bylo například v této sérii. Mým největším oblíbencem byl Carson, kterého si zde oblíbil snad každý z diváků. Celkově mě průběh série bavil a přinesl několik velmi dobrých zvratů. S vítězem nemám problém. [70 %] ()

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o třináctou sérii odehrávající se na Fidži a o dvanáctou v řadě. (Zix.)
  • Bruce Perreault byl ve svých 46 letech nejstarším účastníkem této řady. (Zix.)
  • Soutěžící Bruce Perreault se nešťastně zranil první den při soutěži o odměnu a později ten samý den byl evakuován. Drží tak smutný rekord show, takhle brzo totiž nikdo dosud evakuován nebyl. (Zix.)

Reklama

Reklama