Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 1
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele FeriusParfax k tomuto seriálu (3)

Série 43 (2022) (S43) 

Spoiler. Trošku jsem se zhlédnutím váhala. A to jen z důvodu, že jsem předtím viděla českou verzi Survivor. Zkoukla jsem 3 díly a bylo mi za soutěžící a celou soutěž trapně. Nechápala jsem, co na tom všichni mají a co se jim celkově na těchto hrách o „přežití“ líbí. Potom jsem ale viděla tuto sérii. Mé první seznámení s pravým Survivorem. A bylo to jako 100 a 1. Nadchlo mě to a ihned jsem poznala, že mi asi vnikne nová závislost. Ze začátku mi soutěžící dost vadili. Postupně jsem si na ně začala zvykat a měla favority. Samozřejmě jsem nemohla být objektivní, když jsem si tady z komentářů, kde někdo neupozorní na spoiler (ne, že bych si to jako zvědavá ženská i tak nevyhledala) přečetla, kdo vyhraje. Konečné proslovy mě moc nebavily a už jsem u nich usínala. Musí se nechat, že mluvit umí amíci fakt dobře. S konečnou trojicí jsem byla celkem spokojená. Výhru bych tedy zcela jistě použila jiným způsobem, protože se přiznám, že charita není mé hobby, ale každý má prostě svůj názor, vize, přesvědčení. To ho jen šlechtí. Líbilo se mi taktizování, hodně dějových zvratů a chytrých kroků ke zničení ostatních soupeřů (viz Jesse). Soutěže byly hodně nápadité, originální a zábavné. Dobře jsem se ve všem orientovala a chápala většinu rozhodnutí. Oblíbenci: Cody, Owen, Gabler  Neoblíbení: Eli, Karla, Janine  Neutrál: Cassidy, Ryan, Jesse ()

Série 44 (2023) (S44) 

Další zajímavá řada s ještě zajímavějšími soutěžícími. Ze začátku mi dělalo problém si zvyknout na nové tváře, ale postupně jsem se do toho dostala. Nechyběla hromada zvratů, dobře jsem se orientovala ve všech výhodách, pohnutkách a aliancích. Tika aliance byla nejlepší. Působili hrozně harmonickým dojmem, i když byl každý úplně jiný, a mohli se na sebe spolehnout. Začal tu i románek. Bylo mi u toho ale občas trošku trapně, jak tam do sebe pořád vrkali. Vítěz byl zasloužený, ale fandila jsem někomu jinému. Zkraje série přišly dvě zranění a odstup. Soutěže byly opět velmi kreativní a zábavné. Oblíbení: Carson, Carolyn, Denny Neoblíbení: Lauren, Matt, Bruce Neutrál: Frannie, Heidi, Josh ()

Série 45 (2023) (S45) 

Našlo se tu pár zajímavých zvratů. Dokonce i na lásku přišlo. Začátek byl ale opravdu pekelný. Kmen Lulu byl extrémně podivná skupinka slabochů, trosek a divnolidí. Nebyl tam ani jediný sympaťák, který by tuhle skvadru alespoň trošku zachraňoval. Lulu byl od samého začátku odsouzen k záhubě. Celkově se tato série nijak zvlášť nelišila od předešlých, které jsem viděla, ale nikdo mi tu nebyl nijak blízký, sympatický, nic extra zajímavého se neudálo. Líbila se mi pevná aliance Dee a Julii. Jake byl smolař celé série.  Oblíbenci: Austin, Drew, Jake, Juli  Neoblíbení: celé Lulu, Bruce, Kendra Neutrál: Katurah, Kellie, Dee ()

Reklama

Reklama