Reklama

Reklama

Kdo přežije - Série 45

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2023

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor)

Recenze (8)

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Našlo se tu pár zajímavých zvratů. Dokonce i na lásku přišlo. Začátek byl ale opravdu pekelný. Kmen Lulu byl extrémně podivná skupinka slabochů, trosek a divnolidí. Nebyl tam ani jediný sympaťák, který by tuhle skvadru alespoň trošku zachraňoval. Lulu byl od samého začátku odsouzen k záhubě. Celkově se tato série nijak zvlášť nelišila od předešlých, které jsem viděla, ale nikdo mi tu nebyl nijak blízký, sympatický, nic extra zajímavého se neudálo. Líbila se mi pevná aliance Dee a Julii. Jake byl smolař celé série.  Oblíbenci: Austin, Drew, Jake, Juli  Neoblíbení: celé Lulu, Bruce, Kendra Neutrál: Katurah, Kellie, Dee ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Prodloužení epizod asi o 20 minut dalo více prostoru k seznámení se s životem na ostrově. Zejména vtipné bylo sledovat, kterak protagonisté po pár dnech šílí, na což nebylo ve 40minutových epizodách prostor. Casting byl tentokrát docela podařený a rychle jsem si našel zalíbení ve čtyřčlenné alianci, která zcela ovládla hru. Moc k sobě nenašli během celé soutěže konkurenci kromě několika vzpurných jednotlivců, kteří toho bohužel moc sami nezmohli. Moc jsem nepochopil původní rozložení do 3 kmenů, z nichž ten žlutý byl o autobus slabší než zbylé 2 kmeny. Jednak žlutý kmen schytal všechny labilní soutěžící a byl nejslabší i fyzicky i intelektuálně. Od samého počátku tak neměl nejmenší šanci na úspěch a postupně vypadával jeden jejich člen za druhým. S vítězkou nemám problém - tady to bylo zcela zasloužené. [75 %] ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli měla předchozí série parádní casting, kdy všichni hráli tu hru osobitě a nějak vědomě a nikdo nebyl výrazně otravnej, tak tady máme hned několik charakterů co hrát nechtějí (!), neumí, nebo jsou nějak osobnostně protivní (sorry Sifu, byl jsi na pěst). Na druhou stranu je tu i pár charakterů které jsou docela zajímavé (což nemusí nutně znamenat sympatické). Jake jako smolařskej právník co věčně vypadá jako, že zrovna prodělal mrtvici a na dno potravního řetězce je jeho domovem. Emily, kterou jsem v prvních minutách nenáviděl abych sám sebe po chvíli zarazil, dal jí šanci a zjistil, že první dojem může klamat. Navrátivší se Bruce, který se ukázal jako překvapivý držák... Bohužel, poměrně dlouho trvá než se to proseje od těch úplně marných soutěžících a finiš byl za mě takovej nemastnej, neslanej, kdy mi bylo vlastně jedno, kdo to vyhraje, protože nikdo z nich mě neokouzlil. Ten prostředek je ale fajn a přináší minimálně dva survivorské "first time" ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY.... Jak jsem psala u minulé série - když se povede casting, je napůl vyhráno. Bohužel, tentokrát se moc nepovedl. Žádná výrazná nebo sympatická osobnost, která by mě dokázala zaujmout a které bych držela palce celou dobu sledování. Někteří jedinci se ve výběru vyskytli zřejmě omylem (Hannah, Brandon a Sean), ostatní tvořili spíše jakoby najatý kompars k hlavním protagonistům. Co musím rozhodně pochválit je délka jednotlivých epizod, 60 minut považuji za adekvátní délku, člověk si alespoň užije dění v táboře a "zákulisní hrátky" mezi jednotlivými hráči. Dalším příjemným bodem bylo omezení výhod, imunit a obnovení survivor aukce. Za toto rozhodnutí další velká pochvala. Celková hra plynula poklidným tempem, žádné VELKÉ hráčské tahy k vidění nebyly, mírné zvýšení tepu nastalo při úspěšném zahrání Výstřelu od Kaleba a při podrazu na Kellie. Jinak nic moc zásadního, úspěšné Reba spojenectví to dotáhlo skoro až do konce. Podle mého se začalo mezi nimi taktizovat příliš brzy a umožnili tak cestu do finálové čtyřky poměrně dobře nenápadně hrající Katurah a největšímu omylu série Jakeovi. Podoba finálové trojice se dala z průběhu hry celkem očekávat (minimálně u dvou z Reba rozhodně). Vítězka Dee pro mě nebyla překvapení, tak nějak už jsem si zvykla, že u poroty vedou přistěhovalci se silným rodinným příběhem. To pak ani sympaťák Austin neměl moc šancí, no a takový Jake se svojí babičkou už vůbec ne. Nejlepším hráčem celé série byl Austin, nej sympaťák Kaleb, největším bojovníkem v soutěžích byla Julie a největšími osinami sezóny byli Bruce a Emily. A na závěr nesmím zapomenout, po minulé řadě tu máme opět románek, a tentokrát to dokonce dotáhli nejdál. Musím uznat, že působili jako velmi sympatický pár, snad jim to vydrží i mimo soutěž. Celkově se jedná o další průměrnou řadu v nové podobě, pro mě lehce zapomenutelnou, a bůhví jestli se mi za pár měsíců vybaví nějaké jméno účastníků.  Oblíbenci - Katurah, Dee, Julie, Kaleb, Sifu, Sabiyah; Neoblíbení - Brandon, Bruce, Emily, Drew, Jake ()

Zix. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek je slušná bída, hlavně kvůli kmeni Lulu, který je nejhorší ze všech 45 sérií. Vážně by mě zajímalo kde tu sebranku vzali a jak někteří mohli projít castingem. Ty co od nich zbyli, už poté moc šanci neměli. Později se to ale rozjede a po sloučení je z toho celkem slušná série. Není to sice top, s hromadou velkých tahů nebo podrazů, ale za mě určitě jedna z lepších v nové éře. Je tu spousta hráčů, který bych rád viděl v budoucnu hrát znovu - Kaleb, Kellie, Emily, Julie nebo Drew. Finalisti série jsou přijatelní, jen ten ufňukanec Jake to trochu kazil. Vítězka není žádná top hráčka, ale určitě né špatná. Hodně mě potěšilo, že neni další skrytý vítěz, ale vítězka která hrála a byla vidět. ()

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o čtrnáctou sérii odehrávající se na Fidži a o třináctou v řadě. (Zix.)
  • První série, ve které je jen jeden navrátilec. Dosud, když byla série s navrátilci, tak byli minimálně 2. (Zix.)
  • V této sérii hraje podruhé Bruce Perreault, který byl v předchozí sérii evakuovaný 1. den. Jedná se o prvního navrátilce v nové éře amerického Survivora. (Zix.)

Reklama

Reklama