Reklama

Reklama

Kdo přežije - Ostrov vykoupení

(série)
  • USA Redemption Island
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2011

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Rob Mariano, Russell Hantz, Andrea Boehlke

Obsahy(1)

Tvrdá hra o přežití, kde každý doslova bojuje o místo v kmeni. Kdo se nepřizpůsobí, kdo nevyhraje imunitu, ten bude vyloučen.
Hráči poté co je kmen vyloučí nejsou vyřazeni ze hry, nýbrž putují na Ostrov vyhnanství, kde budou mít šanci se v určitý čas a po vyhrání soubojů s ostatními vyřazenými do hry opět vrátit. 
Soutěžící se musí vypořádat nejenom s tvrdými podmínkami na ostrově, ale i s nedostatkem vody a jídla. 39 dní, osmnáct soutěžících a pouze jeden se stane posledním přeživším, který vyhraje jeden milion dolarů.
Poznejte krásy tohoto prostředí: Karibského moře, Tichého oceánu a nakonec Jížní Ameriky. Toto všechno vám přináší dvacátá řada Survivor. (reich)

(více)

Recenze (99)

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Z objektivního hlediska to není nejlepší série ani zdaleka. Minimum výrazných hráčů, málo inteligence, absence většího napětí a zbytečný pokus o oživení hry v podobě Redemption Islandu. Jenže návrat Boston Roba a Russella by byl dostatečným kořením pro sebetragičtější sérii. Po Heroes vs Villains jsem měl na Russella docela pifku, protože z toho udělal Samou 2 a vyřadil Roba, takže jsem byl rád, že mu bylo konečně naznačeno, že tímto stylem prostě nevyhraje nikdo a pakoval se brzo ze hry. Pokud se u nějaké série dá spekulovat o zásazích produkce a směrovaní hry k požadovanému cíli, tak je to bezesporu Redemption Island. Přišlo mi, že Ometepe bylo poskládané Robovi přímo na míru. Kdyby byl v Zapatera, tak možná nevydrží o mnoho déle než Russell. Oba však losovali, takže musím věřit, že Rob měl štěstí, i když to složení (silák, exot a bárbíny) bije stále do očí a nedivil bych se, kdyby šla produkce štěstíčku trošku naproti. Všechny tyto spekulace mi ale stejně nezkazili velkolepou jízdu Boston Roba za vysněným titulem Sole Survivor. Všechno do sebe zapadlo, všechny ovládal, makal v soutěžích i v táboře a charisma z něho sálalo na sto honů. To, jak k němu všichni vzhlíželi, bylo neskutečně působivé. Definitivně je mým největším oblíbencem. Bavil mě i special agent a další platonickou láskou ze Survivora se stala Natalie. Favorit: Boston Rob, Oblíbenci: Natalie, Grant, Phillip, Sarita, Stephanie ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rob Mariano alias Boston Rob je můj vzor :-) a jednoznačně nejoblíbenější hráč už od Survivor Markézy. Ten člověk má všechno - výstižné, drsné a vtipné komentáře, výborné čtení hry, vyniká ve fyzických i logických soutěžích, v obstarání všeho potřebného v táboře, má obrovské charisma a vůdčí schopnosti, je ikonou téhle soutěže a jeho zásluhou vznikl pravděpodobně nejsilnější citový moment v historii téhle hry při reunionu All Star řady - jak říká na svých stránkách: je to profesionální Survivor. SPOILER - I přesto, že je to tedy ten nejuspokojivější vítěz, jaký vůbec mohl být, tato řada má v podstatě jen jeho. Kromě něj bavil ještě šílený agent Phillip. Jinak je to však pouze a jenom jízda Bostona Roba, který si ze všech udělal svoje ovečky, což jsem si osobně velice užíval, bylo to však přesevšechno díky tomu poněkud bez napětí. ()

Reklama

jajush 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY Na tuhle řadu jsem se především těšila díky Robovi a Rusellovi a koncept Ostrova vykoupení jsem nějak nebrala v potaz (a teď už můžu říct, že se mi ani moc nelíbil a nepotřebuju vidět další takovéhle série). Od začátku jsem věděla, že budu fandit Robovi a to nejen proto, že nenávidím Rusella. Ukázalo se, že zkusil nový způsob hry a vypadalo to pro něj opravdu slibně. Určitě jsou lidi, co si řeknou, proč když hrál tak nefér atd. Hrál výborně. Byl v táboře plným tak jednoduchých lidí, že by bylo škoda toho nevyužít. Nedělal z lidí blbce- už byli a on to zkrátka viděl. Chvíle, kdy mě opravdu naštval bylo, když podruhé vyřadil Matta (byl to dříč, fakt by si zasloužil vrátit se podruhé zpět), ale co už.... Blbost lidí z Omettepe v jejich milované "šestce" mě nejvíc šokovala, když byli všichni děsně překvapení, že někdo musel jít domů. Haló? Je vás šest, postupuje pět, tak přestaňte mlít o vaší "šestce"- jednoduchá matika. Někdo jít musel a každej by byl děsně zaskočenej a ublíženej. Finálová trojka Nejlépe to shrnul David na závěrečné řadě. A dostalo mě, jak Phillip a Natalie během své závěrečné řeči jen říkali, jak je Rob skvělej a ne proč oni jsou tam. Rob byl jasná volba a já mu to fakt přála. Oblíbenci: Rob, Matt, Grant, Mike Neoblíbení hráči: Phillip, Ashley, Natalie P.S.: Kmen Zapatera udělal nejlíp, že se zbavil Russella a když byli Omettepe tak hloupý a neudělali to samý Robovi, jejich smůla a dobře pro něj. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OBSAHUJE SPOILERY Při reunionu HvV byl zmíněn nápad na sezónu věnovanou duelu Rob vs. Russell, producenti ten nápad ve 22. sezóně opravdu realizovali, a aby své oblíbence ve hře udrželi víc, v dali vzniknout konceptu ostrova vykoupení. Tam chodí již vyřazení soutěžící, a bojují o návrat do hry. Upřímně přiznám, že koncept Redemption Islandu se mi vůbec nelíbí, ale co se dá dělat. Casting sezóny je až na dva navrátilce a pár výjimek mdlý, a vývoj celé sezóny patří mezi nejpředvídatelnější vůbec. Přesto je výsledný dojem pozitivní hned z několika důvodů. Zaprvé Russell dokazuje, jak špatný hráč je, a ve chvíli, kdy už ho lidi znají, není schopný ve hře vydržet ani deset dní. Zadruhé se Russell po vypadnutí ze hry rozbrečí, což je vyloženě uspokojivá chvíle. No a zatřetí.. Vítěz: 4* - se konečně dočkáváme spanilé jízdy Boston Roba, ve které si BR zaslouženě odnese milion babek. A ne, nepřeklepnul jsem se, ač hrál hru takřka dokonalou po všech stránkách, všichni víme, že hrál se stádem ovcí, a vyhrál až napočtvrté. Ano, sice se skóre 100%, ale získat 100% je na nastavení "easy" mnohem jednodušší, víme? Top 20: Boston Rob. Oblíbenci: Andrea Boehlke ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oblíbenci: Ralph. Vítězství: Nepřeji. Historie se opakuje - noví soutěžící se opět nechávají naivně vyřazovat dvojicí "hvězd", Russell opět zastrašuje svou oblíbenou větou "Buďto jsi se mnou, nebo proti mně," symboly se opět nacházejí i bez nápověd atd., atd. Možná je to mnou, ale posledních 6 řad (včetně této) na mě působilo průměrně a nic na tom nezměnila ani novinka v podobě Ostrova vykoupení - ať se na to dívám, jak chci, pořád je to jen zajímavě vypadající blbůstka, která nemá na průběh soutěže de facto žádný vliv.;-) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Rob Mariano vytvořil nový rekord v počtu dní ve hře. Za svoje 4 účasti v soutěži hrál celkem 117 dní. Později ho překonal Ozzy Lusth se 128 dny. (Stanley619)
  • V této sérii se poprvé objevil ostrov vykoupení. (AlohaAnty)
  • Zařazení ostrova vykoupení do systému hry je nápad Jeffa Probsta. (Pepinec)

Reklama

Reklama