Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (1 912)

plakát

Perníková chaloupka (1983) (TV film) 

Ultimátní bizár. Dřevěná kačena na provázku měnící se v robota, ježibaba s nunčaky, Jeníček požírající živého Perníčka a Mařenka nazývající ježibabu krávou (ne, nedělám si srandu). Kde to vzalo 69 %?!?

plakát

National Theatre Live: Nye (2024) (divadelní záznam) 

Viděno naživo 25.5.2024. Přiznám se, že jsem se "surrealistického zpracování" biografie muže, o kterém jsem v životě neslyšela, docela bála. Surrealismus se nicméně drží ve velmi střízlivé rovině a výsledkem je zdařilý průřez životem člověka, který ulehčil život mnoha Britů. P.S.: Ač je závěr smutný/dojemný, slzy jsem vyčerpala už během scény s prosícím lidem, která mě opravdu zasáhla.

plakát

Policajt ze San Francisca (1997) 

Ač je Eddie Murphy spojovaný primárně s komediemi, tak tohle akční drama zvládá bravurně a Scott Roper je dokonce jednou z mých nejoblíbenějších Murphyho rolí vůbec.

plakát

Případ pro dva (1981) (seriál) 

Hodnotím pouze série Claus Theo Gärtner & Rainer Hunold. Nemůžu si pomoct, klidně házejte kamení, ale mě to prostě baví. V rámci německých kriminálek je to ucházející, Matula je super (občas cool, občas LOL), chemie mezi Dvěma funguje a ta znělka je úžasný retro. :-D

plakát

Jak stvořit dívku (2019) 

Infantilní příběh o tom, kterak si chce nadržená ošklivka vrznout a stát se slavnou. Ach jo.

plakát

Úsměv (2022) 

Neurazí, nenadchne (což je vlastně kompliment, když si vybavím další současné horory). Sem tam dobrá lekačka, ale bez toho monster konce bych se obešla.

plakát

National Theatre Live: Vanya (2024) (divadelní záznam) 

Andrew Scott nepatří ani mezi mé Top Theatre Performers, ani mezi mé Top Crushes, a tak jsem se o této inscenaci dozvěděla až po její derniéře. Škoda. Moriartyho:-) výkon byl opravdu neskutečný, a i když jsem měla letos více divadelních favoritů, Olivier Awards 2024 bych dala právě jemu. "Vanya" je zcela nečekaně naprosto ukázkové one man show.

plakát

Návštěvníci (1983) (seriál) 

Přiznám se, že první (čistě sci-fi) epizoda ve mně budila rozpaky, po ní už to ale bylo OK a od sedmého dílu jsou "Návštěvníci" naprostá pecka, které nemůžu vytknout vůbec nic. Je to zábavné, hravé, má to spád, sympatické postavy a při závěrečném loučení mi bylo doopravdy smutno.

plakát

Pod zemí (2014) 

Dávám 3*, ale na jedno oko jsem slepá a na druhé nevidím. Found footage není můj šálek kávy, nikdy nebyl a nikdy nebude, v případě "Pod zemí" nicméně funguje klaustrofobičnost i konec/nekonec. Indiana Jones meets Robert Langdon typka je ale na pěst a napětí (i kvalita) časem klesá.

plakát

Rampage Ničitelé (2018) 

A já myslela, že skvost jménem "Gigakong vs. Zlozilla" (odpad!) od The Asylum je vymyšlený.xD Teď, když jsem narazila na tuhle neméně strašnou předlohu, už se šílenému výsledku nedivím. The Rock je fajn, ale dialogy psala buď AI, nebo někdo s poškozením mozku.