Reklama

Reklama

Kdo přežije - Palau

(série)
  • USA Palau
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2005

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor)

Obsahy(1)

Desátá řada úspěšného amerického pořadu se natáčela na ostrově Koror. Tento ostrov spolu s okolními ostrůvky tvoří stejnojmenný spolkový stát Koror, který spolu s dalšími 15 státy tvoří federativní republiku Palau. Souostroví Palau leží v Tichém oceánu asi 500 km východně od Filipín. (obivan568)

Recenze (64)

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery: Hned na začátku to podělali nespravedlivým vyřazením dvou soutěžících, tenhle krok se autorům hodně nepovedl (hlavně že tam měli poprvé 20 soutěžících). V celém průběhu hry se příliš věcí, které by mně utkvěly v paměti, nestalo. To nejzajímavější je určitě dominance jednoho kmene a naprostý rozklad toho druhého. To bylo hodně zajímavý. Kmenový rady stály taky mnohdy za to. Nejoblíbenějším hráčem se pro mě stal Bobby Jon z Ulongu a dvojice "otec-syn" Tom a Ian z Kororu. Škoda, že Ian vzdal nejdelší soutěž ze všech, finále mohlo být zajímavější. Jinak mi tam do oka moc soutěžícíh nepadlo. Nejvíc na odstřel byly v týhle sérii ženský - Janu, Caryn, Katie, Kim - tyhle jsem teda moc nemusel. Naopak klobouk dolů před Steph, jednou z nejzdatnějších žen ve výzvách. S celkovým vítězem jsem vcelku spokojený. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POZOR SPOILERY-TV/// Soutežící 8/10 Děj 9/10 Hudba 10/10 Prostředí 10/10/// PLUS: v první řadě vyzdvihnu úvodní znělku, rovněž prostředí bohaté na krásné záběry, série má několik prvenstvý, především vaší pozornosti neunikne drtívá převaha jednoho kmene a postupné vyřazení všech členu druhého kmene až do přežití posledního člena (Stephenie), už chápu proč ona a Bobby Jon hned nastoupili do 11.série, nejvíc jsem fandil Ianovi, ale s výtězem jsem taky spokojen MÍNUS: najde se tu pár neschpných hráčů, kteří se dostali zbytečně daleko./// Shrnutí: Teď už jednoznačně vím že Palau je z prvních desetí sérií druhá nejlepší (výtězí Perlové ostrovy) a rozhodně k tomu má předpoklady. Technicky je to parádní, prostředí jsem si užíval. Soutěžně je to zajímavé, snad občas jednotvárné, ale i to se stává. Rozhodně jsem však velice spokojený. Prozatím pro mě TOP 4./// Celkem 91%/// ()

Reklama

The Graduate 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OBSAHUJE SPOILERY Další výborná řada, tentokrát sice celkem „pohodová“ a bez výrazných blindsidů, ale i tak hodně zábavná se sympatickými hráči a s několika nej: nejvíce vyhraných výzev jedním kmenem a jedním hráčem, nejdelší výzva, nejvíce remíz na kmenových radách a dosud největší počet hráčů. Na atraktivitě nic neubírá ani obrovská převaha Kororu. Obrovským plusem je podle mě také asi nejzaslouženější vítěz vůbec. Tom se svou skvělou a přitom čestnou hrou od začátku dominoval a svou cestu za titulem Sole Survivor si kromě toho vydláždil i pěti individuálními imunitami. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na pár vyjímek byla tahle řada opravdu plná sympaťáků a vlastně nikomu se nepovedl žádný zásadní podraz, a to i díky síle a charismatu pozdějšího vítěze, který poměrně tvrdě držel otěže hry ve svých rukou, což může být pro někoho nezáživné. Já jsem si tuto klidnou řadu z prostředí 2. světové války v Pacifiku maximálně užil. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvláštní série chvili mi trvalo než jsem si oblíbil nějaké hráče (po pár dílech to byla Stephenie a Tom) a celkově byla tato série vcelku nudná s několika velmi zajímavými momenty (žralok, kvalitativní rozdíl mezi Koror a Ulong, vypadnutí Iana, atd..) což celkově neochránilo tuto série od řekněme průměrnosti. Jsem rád, že série dopadla tak jak dopadla a to finále byla opravdu jen formalita hráč/ka která/který táhne svůj tým od počátku hry vs. tupá/tupý hráč/ka, který/která se jen celou hru veze a sem tam se i urazí, či někoho pomluví a nakonec se staví do role svatého/svaté a kydá na závěrečné radě hnůj a ani nemá argumenty na dotazy proč si zaslouží vyhrát a mele jen kecy o své "super hře". Průměrná 3z5 ()

Galerie (2)

Zajímavosti (6)

  • Tato série je dodnes jediná, kdy nedošlo ke sloučení kmenů.  Série byla také první, která měla na svém začátku 20 soutěžících. (Hidan)
  • Na základě série proher jednoho kmene zůstal v tomto kmeni jen jeden hráč. Právě tato situace vedla producenty k nápadu uvedení speciálního prvku hry - ostrovu vyhnanství. (Zdroj: kdoprezije.cz) (x_silver)

Reklama

Reklama