Reklama

Reklama

Kdo přežije - Palau

(série)
  • USA Palau
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2005

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor)

Obsahy(1)

Desátá řada úspěšného amerického pořadu se natáčela na ostrově Koror. Tento ostrov spolu s okolními ostrůvky tvoří stejnojmenný spolkový stát Koror, který spolu s dalšími 15 státy tvoří federativní republiku Palau. Souostroví Palau leží v Tichém oceánu asi 500 km východně od Filipín. (obivan568)

Recenze (64)

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série plná rekordů. Moc pěkné prostředí, tentokrát tu není ani jeden člověk, kterého bych vyloženě nesnášel. Pár otravných tu přeci jen bylo. Škoda že jsem si tuto sérii nemohl užít naplno díky tomu, že jsem věděl kdo vyhraje, i když jsem doufal v opak. Doporučuju: Nedívejte se na dvacátou sérii, nebo na šestnáctou, když jste neviděli některé předchozí :D Přesto mě několika okamžiky příjemně překvapila a tak můžu říct, že je to jedna z nejlepších sérií. Série přinesla opravdu jednu z nejlepších, nejsilnějších a nejodhodlanějších hráček, co jsem zatím měl tu možnost vidět a to byla Stephenie. Oblíbený kmen: Ulong - výběr jako vždy z mé strany špatný. Možná je to osud, že jaký si oblíbím kmen, tak ten nakonec propadne. :-) Oblíbení hráči: Stephenie, Angie. Neoblíbení hráči: Jolanda, Kim, Wanda, ke konci Caryn (jak jsem psal výše, hráči tentokrát nebyli tak hrozní). S vítězem jsem byl spokojený tak napůl. Rozhodně si to zaslouží, ale nechápu, proč se ho/jí nezbavili dřív, když měli tolik příležitostí... :-) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery: Hned na začátku to podělali nespravedlivým vyřazením dvou soutěžících, tenhle krok se autorům hodně nepovedl (hlavně že tam měli poprvé 20 soutěžících). V celém průběhu hry se příliš věcí, které by mně utkvěly v paměti, nestalo. To nejzajímavější je určitě dominance jednoho kmene a naprostý rozklad toho druhého. To bylo hodně zajímavý. Kmenový rady stály taky mnohdy za to. Nejoblíbenějším hráčem se pro mě stal Bobby Jon z Ulongu a dvojice "otec-syn" Tom a Ian z Kororu. Škoda, že Ian vzdal nejdelší soutěž ze všech, finále mohlo být zajímavější. Jinak mi tam do oka moc soutěžícíh nepadlo. Nejvíc na odstřel byly v týhle sérii ženský - Janu, Caryn, Katie, Kim - tyhle jsem teda moc nemusel. Naopak klobouk dolů před Steph, jednou z nejzdatnějších žen ve výzvách. S celkovým vítězem jsem vcelku spokojený. ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery Divácky většinou hodně oblíbená, přesto pro mě jedna z nejnudnějších sérií. Problém tkví v nerovnoměrných kmenech, kdy jeden kmen bez výjimky kompletně rozdrtí ten druhý, než začne sebedestrukce. Vzhledem ke šňůře výher/proher se střih samozřejmě soustřeďuje na kmen prohrávající a lidi strategizující v něm, proto ve chvíli, kdy by hra měla začít být opravdu emocionální a na krev, lidi z vítězného kmene prakticky neznáme. Strašná škoda a promarněná příležitost. Vítěz: 4* - objektivně hra silná po všech stránkách od začátku do konce, akorát docela nuda. Oblíbenci: Stephenie LaGrossa, Tom Westman ()

Laerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERS BEWARE! ...."Vojenská" řada, která přinesla spoustu nej-rekordů, které se pak už v dalších řadách neopakovaly. Jako nejdelší soutěž o finálovou dvojici (téměř 12 hodin) - po které následovala jedinečná rychlá kmenová rada hned na místě. Nebo je zde v úvodu překvapivé vyřazení hned dvou hráčů. V této řadě jako jediné nedošlo ke sloučení kmenů - naopak Palau se může pyšnit prvenstvím, kde byl kmen s jedním členem. A dalo by se najít i několik dalších kuriozit... Celkově Palau byla výjimečná série a to i svými "kulisami" v podobě válečných lodních a leteckých vraků z druhé světové války. A to, že vítěz byl naprosto zasloužený, jen jen třešničkou na dortu. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Kmen Koror dokázal zamést s kmenem Ulong opravdu neskutečným způsobem. Stane se, chtělo by se říct, jenže to by Ulong nesměl být po fyzické stránce jeden z nejsilnějších kmenů, co pamatuji. Vazby jako Ibrehem, Bobbyy Jon a Jeff měly být k nezastavení. Navíc se Koror ještě hloupě oslabil, když si na začátku vybral židovského flákače Willarda místo Jonathana. Mezi ženami byl Ulong také ve výhodě, jenže brzy vyloučil akční Jolandu, ale i tak se předvedla třeba Angie a hlavně nejlepší žena v historii Survivora Stephenie. Osobně Palau neřadím zase tak vysoko, protože je především o kmenu Koror a dominantní dvojici Tom a Ian. Jejich obrovský vliv na hru je nepopiratelný a ostatní v kmeni jim mohou děkovat, že se dostali tak daleko. Tom mi sice nebyl příliš sympatický, ale co se týče vůdcovských schopností, výkonů v soutěžích a práce v táboře, tak ho uznávám jako málokoho v této show. Jedno velké překvapení však přišlo. Ianovo gesto bylo velice působivým okamžikem. Otázkou zůstává, jak by se hra vyvíjela, kdyby se Jeff nezranil. Ulong mohl dopadnout úplně jinak. Favorit: Stephenie, Oblíbenci: Ian, Tom, Jeff. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (6)

  • Tato série je dodnes jediná, kdy nedošlo ke sloučení kmenů.  Série byla také první, která měla na svém začátku 20 soutěžících. (Hidan)
  • Na základě série proher jednoho kmene zůstal v tomto kmeni jen jeden hráč. Právě tato situace vedla producenty k nápadu uvedení speciálního prvku hry - ostrovu vyhnanství. (Zdroj: kdoprezije.cz) (x_silver)

Reklama

Reklama