Reklama

Reklama

Holčičí film

  • Česko Holky sobě (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje tři po sobě jdoucí pátky (a jednu sobotu) v životě tří dívek z Helsinek na prahu dospělosti. Mimmi (Aamu Milonoff) a Rönkkö (Eleonoora Kauhanen) jsou nejlepší kamarádky a středoškolačky pracující v obchodním centru ve smoothie baru. Emma (Linnea Leino) je nadějná krasobruslařka, která jde přímo za svým cílem - účastí na mistrovství Evropy. Jednoho večera se dívky setkají na stejné párty a nic už pro ně v budoucnu nebude stejné. Mimmi se zamiluje do Emmy, čímž zpochybní její bruslení jako účel života; Rönkkö začne vyhledávat pozornost chlapců na různých večírcích ve snaze najít nové zážitky. (curil)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (10)

mira.l 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli by se Finové neměli naplno věnovat radši destilaci vodky. Celou dobu jsem usilovně přemýšlel, která z ústřední dvojice (krasobruslařku vynechávám, na tu se jakž takž koukat dalo) je škaredější. Když pobíhaly po místnosti jen v negližé, bylo objektivně nutno uznat, že figury němely špatný, ale jestli byla ošklivější ta s ksichtem jak šmirglpapír, ale docela zajímavýma kudrlinama nebo ta s obočím napajcovaným dětským pudrem (nebo to byl Primalex či se snad fakt tak narodila??) a docela úděsným bobrem v podpaží (fakt je to z r. 2022?? No podle mobilů a aut asi jo), fakt se nemůžu rozhdnout, žádná Miss Finland rozhodně nebyla ani jedna z nich. Chvíli to bylo docela rajcovní, chvíli docela pitomý, chvíli zcela o ničem, jen prázdná vata, hlavně že bylo ve scénáři kam zakomponovat větu "můžu tě vylízat?". Asi se fakt radši věnujte té Finlandii, milí Finové. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý príbeh o troch teenagerkách, ktoré prežívajú krušné časy puberty podaný v civilnom prevedení. Trochu mi to pripomínalo ranné filmy Lukasa Moodyssona, ale nebolo to tak intenzívne a pôsobivé. Možno aj tým, že ma zaujal hlavne príbeh dvoch z troch dievčat a príbeh tej tretej ma skôr otravoval. Takže výsledkom je zaujímavá jednohubka. 6/10. ()

Reklama

motyka52 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, kde se to v mým watchlistu na MAXu vzalo, ale když už to tam bylo a má to jen hodinu a půl, dal jsem tomu šanci. A víte co? Vlastně nelituju. Pohled do současného holčičího světa vypadá v evropském pojetí uvěřitelně, relativně dospěle, není to debilní jak některé hollywoodské pokusy a fakt příjemně se na to kouká. Navíc mi extrémně sedl hudební doprovod. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama