Reklama

Reklama

Slušný občan

  • Izrael אזרח מודאג (více)
Trailer

Obsahy(1)

Společný život Bena a Raze vypadá jako z katalogu. Harmonický vztah s plány na založení rodiny, krásný byt v rozvíjející se čtvrti Tel Avivu, každé ráno smoothie ke snídani. Jenže realita kolem nich vůbec není tak růžová, jak se z balkónu může zdát. Ben jednoho dne zavolá policii na muže, který se na ulici opírá o strom, jenž hrdina vlastnoručně zasadil. Namísto napomenutí je ale Ben svědkem neopodstatněné a rasově motivované policejní brutality. Incident v něm vzbudí silný pocit viny. Může se s ním vyrovnat, aniž by uznal svoji privilegovanou pozici zajištěného gay bělocha? Komplexní drama pohybující se na hraně černé komedie, melodramatu a sociálně kritického apelu otevírá nepříjemné, ale závažné otázky společenské odpovědnosti, gentrifikace veřejného prostoru a udržitelnosti liberalismu. (Queer Kino)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Blval som hned na začiatku. Potom to dostane dobrý príbeh a poviete si, že možno sa buzerantská agitka a pochody ešte dajú prekusiť. Potom možno zistíte, že nebolo by zlé, keby sa v závere ukázalo, že he to porábka a fakt máte chuť to dopozerať. Príde však záver, jeden aj druhý a blváte znova. Dvakrát. Neskutočný ODPAD! ()

Azurose 

všechny recenze uživatele

Pomalý, ale emočně založený film. Hlavní postava se nijak extra nesnaží dosáhnout cíle a spíš tak jenom proplouvá příběhem. Sledujeme především jeho emoční rozpoložení a jak se vyrovnává s tím, čeho byl svědkem. Film není špatný, ale nepřináší nic přelomového. Nejlepší na něm je, že hlavní pár by mohl být kdokoliv, a ne dva muži, klidně by to mohl být pár muž-žena a i tak by to výborně fungovalo. ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Výborné dávidlo. Už len z toho popisu: Může se s ním vyrovnat, aniž by uznal svoji privilegovanou pozici zajištěného gay bělocha? Veď to je na smiech. Dvaja buzeranti chcú mať spolu dieťa a keďže chodili aj jeden ročník na biológiu, tak vedia, že cez riť to nepôjde. Tak si vyberajú nosičku pre dieťa niekde v katalógu, proste parádny biznis a budeme fotrovia! Ale ako môžu byť dvaja fotrovia z jedného semena mi je doteraz záhadou. Zvyšok sú nejaké gay pr(i)dy, veľa židovských vlajok, aby aj otrodoxným napľuli do ksichtu, že Tóru treba roztrhať, no a samozrejme woke hnačka nemôže byť inak zakončená ako vyvrcholením, kde teploš napadne policajta, to je ok, policajt vráti, už je problém a fízel musí utekať sám pred sebou a ešte mu nadávajú do skurvených fašistov. A komu stále neprišlo zle, tak príde aj skutočné vyvrcholenie v stvárnení ručnej homo práce. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Na filmu si cením, jak prezentuje minoritní zástupce v hlavních rolích - zcela přirozeně. Hlavní postava začíná žít s pocitem viny, vrývá se to čím dál víc do jeho života, zahráno hodně přesvědčivě. Nevadilo mi ani, jak se nakonec příběh vyvíjel. Kvalitní film, nadprůměrný, i když pro mnoho diváků se příběh možná vyvíjí jinak, než by si přáli ... 7877 ()

1308boddah 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě člověka opět vyprudí vsuvka teploušů, navíc se snahou o adopci od jakési asijské ženy a slovy dvou chlapů, co říkají "ještě nejsme těhotní", čímž si říkáte, že chtěl scénárista jen všechny naštvat. Ale nakonec zjistíte, že o tohle v tom filmu vůbec nejde, byl to jen úvod pro hlavní příběh. Celý film je o různých jiných kulturách a zvyklostech, migrantech a přemýšlení jedné postavy, jak se k tomu vlastně postavit. To přemýšlivé téma je zajímavé, dobře natočené. Čímž netvrdím, že se dá celou dobu koukat, planých záběrů, kde se nic neděje je tolik, že si to pustíte k nějaké jiné činnosti, jinak byste usnuli. Ale téma zajímavé a relativně dobře zpracované. ()

Galerie (12)

Související novinky

23. ročník festivalu Mezipatra se blíží

23. ročník festivalu Mezipatra se blíží

31.10.2022

Queer filmový festival Mezipatra nabízí pokaždé to nejlepší z queer světové kinematografie. Desítky filmů a doprovodných akcí na týden ovládnou Prahu a Brno. Letošní už 23. ročník si klade za cíl… (více)

Reklama

Reklama