Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Staň se Vladimírem a rozhodni, jakou cestou se v životě vydá! Interaktivní film o osudech mladého muže za totality. (Kvetoun)

Recenze (5)

kwoky 

všechny recenze uživatele

Mám moc rád interaktivní filmy. Takže jsem nadšený, že existuje další, navíc "náš" a se silným tématem v pozadí. Vláďa byl zahraný skvěle - v podstatě jde o takového troubelína, kterému se všechno děje tak nějak samo před očima a najednou se možná poprvé v životě musí rozhodnout. Hanka mi k němu skvěle seděla, i oba kamarádi byli ok. Soudruh Kačer ale podle mě měl být starší. Perfektní práci tvůrci odvedli při výběru prostředí a "zabydlení" dobovými rekvizitami. Jestli mám vypíchnout nějakou extra výtku, tak jednoznačně maskování pozadí v autě, to bylo vážně otřesný a rušilo mě. A myslím, že vojenský pes by prchající dvojici nenechal tak snadno uniknout. Naopak chválím soundtrack, ten dělá hodně. ()

Mara97 

všechny recenze uživatele

Na toto jsem čekal 10 let! Od vydání krátkého Interande si nikdo netroufl natočit v tuzemsku další interaktivní film, a to dokonce celovečerní. Tento druh experimentálního filmu mě neskutečně baví a jsem rád, když někdo najde odvahu se do něčeho takového pustit. V případě Vladimírovy volby se nejedná pouze o chválu formátu jako takového, film je prvotřídní se vším všudy. Příběh je atraktivní, že by mohl snadno obstát na filmovém plátně i v klasické podobě. Postavy jsou dobře zvolené, je vidět, že na dialozích si autoři velmi dali záležet a každá postava se vyznačuje svou do jisté míry typickou mluvou. Vynikající soudruh náměstek Kačer - někomu by mohlo vadit, že je na tuto roli poměrně mladý, i já jsem se v počátku zarazil... nicméně po kratším zvážení mně došlo, že to vlastně svůj smysl má, protože to má symbolizovat toho tehdejšího mladého sebevědomého kariéristu, který díky naprosté stranické oddanosti a mnohdy i pokleslé morálce šplhá co se dá. Jedná se o film ze samého konce normalizace, tak bylo zapotřebí si trochu pohrát s rekvizitami a správně vybrat exteriéry i interiéry. I tady tvůrci obstáli; pravda jest, že u interiérů to je v Česku poněkud snazší, protože řada veřejných budov vypadá již 50 let stejně, i tak ale byla vidět velká snaha, co nejlépe zachytit tehdejší svět. Samozřejmě to nebylo dokonalé, i na konci komunismu se ve filmu objevují plastová okna, novější výtahy či designové vypínače, to bych si ale nedovolil nikomu zazlívat, když se nejedná o špičkovou produkci, kterou jsme mohli nedávno vidět např. v Desadesátkách na ČT, kde prostě už to věrné zachycení reality tak nějak očekáváte. Jelikož se jedná o mladé tvůrce, je zde přinesena jistá míra inovace, která film velmi osvěžuje - ať už se jedná o lovení globusů či scénu v hospodě na jeden záběr s otočnou kamerou kolem kulatého stolu, klobouk dolů. ()

mnaucz 

všechny recenze uživatele

Excelentní. Nesmírně mě to bavilo. Dost zajímavých možností i konců. Dokazuje to, že jestli v této době Češi něco umí točit jako film nebo interaktivní hru, tak je zasazena do historie. Nejlépe té moderní. Možná to někomu vadí, ale já jako milovník moderních dějin nemůžu říct ani ň. Globusy mi dali zabrat, trávil jsem nad tím asi 3, 4 hodiny, protože jsem asi slepý. Ale zvládl jsem to a ty bonusy z natáčení za to stáli. Škoda, že není více takových her. Grandiózní! ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Nápad super, ale to je všechno. Příliš amatérští herci a docela blbý příběh. Tedy aspoň ten "můj" příběh. Další příběhy jsem nezkoušel, protože skákání ve filmu je hodně špatně vymyšleno. V jednotlivých scénách nelze přehrávání nijak urychlovat či přeskakovat, můžete ji pustit vždy jenom od začátku. Pohyb v hlavním "menu všech scén" je těžkopádný a nepřehledný, takže jsem ztratil chuť zkoumat, která scéna je interaktivní (a vyzkoušet další variantu příběhu) a která není. Zklamání. ()

VladoCZ 

všechny recenze uživatele

Za filmařinu jako takovou s velkou bídou 3*, spíše 2. Některé situace neměly vůbec uvěřitelné emoce, hodně dialogů bylo naprosto toporných, při scénách v autě mohli aspoň točit volantem a vůbec, někdy to chování postav prostě nesedělo. Z druhé strany cením nápad, můj příběh došel na konci do finále, jaké bych si vlastně asi představoval, i když jsem se rozhodoval jako blbec a věděl, že bude průšvih, nakonec ne, takže i toto mě vlastně uspokojilo a zajímají mě další volby, takže se velmi pravděpodobně k příběhu vrátím a zkusím to jinak. Myslím, že znovupoužitelnost se v tomto případě také povedla. Takže já jsem se bavil a proto filmu také přidám. Takže 3,6* :-) ()

Reklama

Reklama