Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (1 006)

plakát

Hvězdná brána - Předsunutá základna (2005) (epizoda) 

"Přece si sem nepozvete bezvýznamného goaulda jen proto, že se tváří důležitě. Tak mi alespoň slibte, že ho budete mučit." Prasátko Nerus přijíždí uzavřít velmi podezřelou dohodu s SGC. A SG1 vyráží zničit nebezpečně se rozšiřující pole kolem jaffské brány. "Vynikající. Chci víc kuře, víc kuře!"

plakát

Hvězdná brána - Sláva bohům na výsostech (2005) (epizoda) 

Úvodní haha pasáž mě zase štvala. Naštěstí pak přišla mnohem lepší část. Tohle je snad první věc, ve které Vala nelhala - že byla goauld. Obhajoba učení Ori u soudu konečně naplno ukazuje zvrácenost celé jejich logiky. Obyvatelé planety jsou postaveni před nemožnou volbu.

plakát

Hvězdná brána - Trvalé pouto (2005) (epizoda) 

Tomuhle dílu chybí už jen to, aby tam začali poskakovat růžoví trpaslíci. Naprostá šaškárna. Poprvé slyšíme o Luciánské alianci.

plakát

Hvězdná brána - Počátek (2005) (epizoda) 

Velmi efektní a dramatický úvod do učení Ori. Obě strany se zatím oťukávají, ale už je jasné, že o přátelské potřesení rukou tady rozhodně nepůjde. Člověka napadají paralely s inkvizicí a vůbec náboženstvím na Zemi. Fanatismus je prostě svinstvo. Mám rád díly, které mají koule. A tenhle mezi ně rozhodně patří. Závěr byl trochu zvláštní (generál Landry evidentně moc nepochopil, o co jde), ale přimhouřím oko.

plakát

Hvězdná brána - Avalon, část druhá (2005) (epizoda) 

"- Tak jak to jde na Dakaře?" "- Asi tak dobře jako tady." První setkání s Ori, respektive s převorem, nedopadne zrovna nejlíp. Poddaní jsou spíš než vírou ovládáni strachem. A jaffové si novým politickým uspořádáním zadělali na občanskou válku. Moc pěkné. A je tu i suverénně nejmorbidnější scéna v seriálu.

plakát

Hvězdná brána - Avalon, část první (2005) (epizoda) 

První půlka slouží jako intenzivní představovačka nového a vlastně i jediného člena SG-1 Camerona Mitchella. Jeho postava profesionálního ale nadrzlého frajírka je něco mezi Danielem a Oneillem. Pak je nám představen i nový generál, což je ale ve srovnání s Hammondem nebo Oneillem jen parodie na velitele. Bohužel nevtipná parodie. A objeví se tu i Vala, kterou si tvůrci bůhvíproč vybrali jako hlavní postavu. Naprosto nedůvěryhodná psychopatka, která dostala druhou šanci a zase zradila. Kdyby jí přimáčkli prsa v korzetu ještě o kousek víc, vylezou jí na zádech. Díl jako celek působí trochu jako představení klaunů. Místy je to zábava, ale já jsem asi na serióznější přístup.

plakát

Hvězdná brána - Moebius, část první (2005) (epizoda) 

Humorně laděný díl o věčné filozofické otázce, zda máme právo cestovat v čase do minulosti a tu změnit. Tady je to tedy opepřené snahou získat velmi cennou powerbanku pro antické technologie - ZPM. Nerdovská Carterová pobavila, loser Jackson se chce okamžitě chytit šance na změnu svého života a Oneilla to celé vůbec nezajímá. Dvojdíl by se kompletně zhroutil, kdyby se kamera z minulosti poškodila. Každopádně bych chtěl vidět tu pásku, která přežila 5000 let.

plakát

Hvězdná brána - Poslední boj, část první (2005) (epizoda) 

"Říkal jste, že máme problém. Ne, že jsme v galaktickém průšvihu." Veškerá sranda končí, teď jde opravdu do tuhého. Replikátoři decimují goauldské řady, SGC plánuje s tím zkusit něco udělat a jaffové se obávají, aby si při úspěchu goauldi nepřisvojili zásluhy. Takže roztáčíme pořádně rychlý kolotoč událostí a je to jízda. "Musíme jednat bratře. Protože jinak žádné z našich dětí nepozná budoucnost. O svobodě ani nemluvě." Když zapomenu na to, že jaffský přístup je trošičku sobecký, tak je to jeden z nejlepších dílů celého seríálu. A Oneillovo vydrbávání s Baalem nemá chybu :)

plakát

Hvězdná brána - Občan Joe (2005) (epizoda) 

Díl o tak trochu náhodném největším fanouškovi Hvězdné brány na světě :) Bohužel mu tohle fanouškovství rozloží život i rodinu. Každopádně jako pocta scénáristickým nápadům tahle epizoda funguje skvěle. Je fajn, když si umí tvůrci udělat legraci sami ze sebe.

plakát

Hvězdná brána - Konfrontace (2005) (epizoda) 

Hledáte-li díl s největším množstvím nelogičností, našli jste ho. Scénárista přišel do mateřské školky, zeptal se dětí, jak funguje armáda a podle toho napsal děj. Naštěstí jsou tu aspoň zajímavé zvraty a atmosféra, tak to ve výsledku není až tak hrozné.