Reklama

Reklama

Skryté skvosty - Série 2 (2024) (série)


Vizovice (S02E02)

(epizoda)
Česko, 2024, 27 min

Hrají:

Jaroslav Plesl (průvodce)

Obsahy(1)

Zámek ve Vizovicích ukrývá bohaté mobiliáře a honosí se unikátní kaplí, ale má také svou temnou historii. V závěru druhé světové války se Vizovické vrchy staly rejdištěm partyzánů, kteří nalézali pomoc u civilistů. Nacisti vyslali proti partyzánům oddíly hrdlořezů. Jeden z nich, který se usídlil právě ve Vizovicích na zámku, proslul neuvěřitelnou brutalitou a zanechal po sobě výrazně krvavé stopy. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemyslím si, že zámek Vizovice je skrytý,  skvost to ale je. Moc se mi líbí stále ještě živá historie, budova i okolí jsou krásně rekonstruované. Zajímalo by mě, zda všechny informace podané v seriálu vyprávějí i průvodci na zámku. Jinak podle nízkého počtu hodnocení se mi zdá, že skrytý je hlavně tento seriál. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Unikátem je relikviář v místní zámecké kapli. Obsahuje 365 relikvií svatých, na každý den v roce jednu. Podle toho, který světec měl zrovna ten den (v 18.století) svátek. Na tomhle dílu se mj. podílelo Muzeum regionu Valašsko. ***2.díl je na webu Č.televize : ČT 2, čtvrtek 14.3.2024, 21.20 . ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama