Reklama

Reklama

Healer Girl

(seriál)
  • Japonsko ヒーラー・ガール
Trailer
Animovaný / Hudební
Japonsko, 2022, 4 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Každý ví, že hudba léčí, dokáže třeba zlepšit náladu, uklidnit rozbouřené emoce nebo přinést klidný spánek. Představte si však svět, kde by hudba dokázala kromě psychiky léčit i různá fyzická zranění. Je to místo, kde vedle sebe existují tři druhy medicíny: západní, východní a hlasová. Léčivý zpěv pomáhá od bolesti nejen pacientům, ale zároveň ulevuje i samotným doktorům. Jsou zde i různé školy zaměřené na výuku tohoto druhu medicíny. Někteří mladí lidé vstupují do učení k uznávaným doktorům a u nich se trénují v tom, jak pomocí svého zpěvu pomáhat nejrůznějším pacientům. Takový je svět anime Healer Girl, kde se odehrává příběh čtyř mladých dívek Kany, Reimi, Hibiki a Sonii. Každá z nich se rozhodla stát takovouto zpívající doktorkou z jiného důvodu, ale spojuje je touha pomáhat ostatním a kdo ví, možná se léčivá síla jejich zpěvu přenese i na vás… (Jeoffrey)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

q66 

všechny recenze uživatele

Nový originální počin od Studia 3Hz, a vcelku dobrá ukázka, proč mám rád originální tvorbu; z adaptace by něco takového prostě nevzešlo. Celá premisa je správně praštěná, ale zároveň je to brané vážně; líbilo by se mi ale trochu víc muzikálových sekcí. Asi největší vada tu je v epizodě 8, kde závěr bohužel kompletně resetuje jakýkoliv dramatický efekt úplně bez důvodu (a přitom je to jinak jedna z nejlepších epizod), a ta pachuť je pak cítit bohužel až do konce seriálu. Naopak líbilo se mi technické zpracování, kde jak výtvarný styl, tak animace využívají až náčrtové "syrovosti" k dobrému efektu, ale bez jakéhokoliv náznaku levnosti. Ve výsledku 7(+)/10. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

a lidi říkaj, že hudba léčí…“ a Japonci si to evidentně vzali hodně doslovně. Healer Girl je za mě docela sympatická a příjemná podívaná plná hudby, zpěvu a barev, u které mě nejvíc mrzí, že jí autoři nepojali ještě víc muzikálově, protože ty pasáže, kdy tu byly jasné muzikálové scény a kdy zpěv provázel příběh, byly pro mě asi nejlepšími okamžiky celého seriálu. A to nejsem kdoví jaký fanoušek muzikálu a zpívání, ale tady mi to hudebně prostě sedlo. Líbilo se mi celé ladění seriálu, jeho energie i atmosféra, měl jsem rád jeho hrdinky, jejich odhodlání i tápání. Prostě jsem dokázal uvěřit, že hudba může léčit, nebo aspoň způsobit, že mi bude na chvíli o něco líp. 7/10 ()

Reklama

Galerie (551)

Reklama

Reklama