Reklama

Reklama

Velmi neortodoxní jeptiška Marina je v létě roku 1994 poslána do chlapecké internátní školy El Parral, která má být brzy uzavřena. Přestože děti Marinu zpočátku trápí vykutálenými žertíky, pomalu se mezi nimi vytváří důvěrné rodinné pouto, které nikdy předtím nepoznaly. (HBO Max)

Videa (5)

Trailer

Recenze (11)

gemi 

všechny recenze uživatele

"Navzdory kritikům chceme mít vlastní dům, kde budem jenom my, hoši ztracený, ten dům si každej ve svým srdci postaví..." Absolutně nenáročná, staromódní komedie, u které se člověk nezasměje, ale pousměje. Laskavý film. Pokud člověk strávil dětství v děcáku a miluje fotbal, bez přemýšlení dává plný počet. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Aj film o kláštore, detskom domove či mníškach môže byť pozitívny. Nie všetky mníšky sú totiž ako z Conjuringu. V každom prípade tento skutočný príbeh mohol priniesť oveľa viac emócií než priniesol. A aj viac sympatií, pretože tie rehoľné sestry boli ok, ale chlapci boli fakt že o držku. Podarilo sa ale preniesť do filmu tú ľudskosť, ktorá mala byť hlavným posolstvom a záver bol veľmi pekný. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

V závěru se dozvíte, že je to film na motivy skutečných událostí, takže i přes jistý nadhled, balancuje příběh mezi dramatem a komedií. Ta humorná složka stojí na hláškujících klucích, ta vážnější vyplývá ze samotného faktu, že jde o "odložené" děti, nad kterými každý zlomil hůl. A to přestože nebyly tak nezvladatelné, jako jsme mohli vidět v mnoha podobných filmech. Klasické schéma looseři vs někdo, kdo má trpělivost a zápal, aby je pozvedl z prachu. Už jsme to viděli mockrát a tento film s ničím novým nepříjde. Takže víte, že je vyprávěn proto, že skončí dobře...už jeho existence je vlastně spoilerem. Přesto se na to dívá dobře, kluci jsou sympatičtí hajzlíci, kterým přejete dobré a Marina i ostatní jeptišky, jsou podány příjemně lidsky. Jenže i když ten příběh psal sám život...film ztratí v poslední třetině dech. Možná je to tím, že z pohledu diváka byl ten hyppyend tak předvidatelný, že v závěru už žádné větší emoce nevzbuzoval. Možná zbytečně dlouhý, ale přesto příjemný film. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Sympatická komedie s humorem, no, řekněme že je to na způsob takové slabší verze South Parku. Komedie totiž není nejsilnější stránkou díla, ale spíše jen vhodný doplněk. Tím nejlepším je zde bezpochyby silný příběh, v němž se jeptiška snaží sblížit s několika chlapci z děcáku, nad nimiž už všichni ostatní zlámali hůl. Je to sice trochu předvídatelné, ale moc hezky provedené a milé. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Taková staromódní zábava. Ústřední postavou je sestra Marina, kterou je zábavné sledovat. Inspirováno skutečným příběhem z devadesátek. Film je vzrušující s humorem, jemný, zábavný, přímočarý, hluboce španělský ve stylu americké kinematografie,  pro všechna publika, kde se dotýká divákových hlubokých citů. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Film je inspirován příběhem fotbalisty Valda Lopese (Dairon Tallon), který navštěvoval skutečný El Parral. Lopes se nakonec dostal až do španělské La Ligy a zahrál si i v reprezentaci. (Martrix)

Reklama

Reklama