Reklama

Reklama

Silverton v obležení

  • Jihoafrická republika Silverton Siege
Trailer
Jihoafrická republika, 2022, 100 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Trojice bojovníků proti apartheidu se po neúspěšném pokusu o sabotáž zabarikáduje v bance, kde drží rukojmí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Poloakční jihoafrická jednohubka o tom jak se tři bojovníci proti apartheidu po nepovedené akci a krátké honičce s policií ukryjí v bance, vezmou si rukojmí a v rámci hry o čas si jako podmínku jejich propuštění určí propuštění Nelsona Mandely z vězení. Film inspirovaný skutečnostmi je v jádru spíš konverzačka, kde akce je minimum a když už na nějaké to drama dojde není to nic co by nějak vybočovalo z běžné rutiny. Lehce nahoru to nicméně táhne retro atmosféra osmdesátých let a sympatické obsazení, kdy trojice bojovníků jsou spíš klaďasové a zápornou roli tu naopak hraje policie (s výjimkou Arnolda Vosloo)...50% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zajímavá událost, docela bych rád věděl jak se film lišil od reality, nicméně ta kombinace politiky netflixu jak točit filmu s filmařským pojetím není příliš dobrá, protože je z toho až moc cítit, že je to dělaný na sílu. To dění v bance na mě působilo až moc netflixovsky = zkratkovitě s jasný cílem a názorem. Škoda bylo to jinak zajímavý a potenciál to v sobě má. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[20%] Ach jo, co jsem si to pustil za chujovinu? Ještě tak těch prvních 30 minut ušlo, ale pak se z toho stala natahovaná nekonečnost, kdy jsem se musel chvíli tlemit jak se postavy pitomě chovali. Navíc nevím jestli to celé dění v bance mělo být pojato vážně nebo parodicky? Ke konci jsem u toho už usínal. Takže tak. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Režiser film Mandla Dube verejne priznal,že film je presný udalostiam ktoré sa odohrali v skutočnosti len na 60% zvyšok je umelecká licencia.Problem je v tom,že je zrejmé,že film bol natočený len pre dramatické účely a poškodzuje to skutočný historický význám dlhy a krvavy význam boja za slobodu proti vláde bielej vládnucej menšine.Zakaždým ked sa v scenári objavý nejáký zábavný zvrat upusti od tažkej skutočnosti v prospech filmovej fikcie a oslabí celý príbeh.Problemom je že film nie je velmi pútavý.Silverrton Siege je premárnená priležitosť vyrozprávasť skutočný príbeh.Stal sa obetou túžby po vysokej dráme a akcii. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Další super film u kterýho nechápu, proč má na CSFD pouze přes 50%.  Jinak jak tu kdosi napsal "Je to asi takový jihoafrický thriller, jaký si dovedete představit, když si spojíte žánr s místem výroby.". Takže Apartheid a bojovníci proti apartheidu a jedna velká zpackaná mise, která ale zároven spustila jedno velký hnutí. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama