Reklama

Reklama

Nech svět světem

  • USA Leave the World Behind (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V apokalyptickém thrilleru si Amanda (Julia Roberts) a její manžel Clay (Ethan Hawke) pronajmou na víkend luxusní dům i se svými dětmi Archiem (Charlie Evans) a Rose (Farrah Mackenzie). Jejich dovolenou však naruší dva cizinci G. H. (Mahershala Ali) a jeho dcera Ruth (Myha'la Herrold), kteří se zničehonic objeví uprostřed noci a hledají útočiště před kybernetickým útokem. Ten je každou minutou silnější a děsivější a donutí všechny přijmout, co jim hroutící se svět nachystá. Film je natočený podle románu Rumaana Alama nominovaného na Národní knižní cenu. (Netflix)

(více)

Zajímavosti (13)

  • Scény ve filmu, při kterých se objevují jeleni, jsou odkazem na řeckou mytologii, kde je zvíře spojováno se smrtí kvůli řecké bohyni Artemis. (NumeranS)
  • Scéna s hrou „Jenga“ chytře předznamenává společenský kolaps, k němuž ve filmu směřuje. (NumeranS)
  • Natáčení filmu probíhalo v USA, a to ve státě New York v lokalitách Long Island a Katonah. (GASTON73)
  • V čase 0:15:28-0:15:38 možno vidieť notebook s logom E-Corp, jedná sa o fiktívnu organizáciu, ktorú predtým Sam Esmail použil už v jeho seriálovom počine Mr. Robot (od r. 2015). (skeptic)
  • White Lion je meno lode, ktorou boli v roku 1619 privedení prví zotročení Afričania na americký kontinent. (sqwer)
  • Priezvisko suseda GH je Huxley, čo je pocta Aldousovi Huxleymu, ktorý napísal "Brave New World" a ďalšie romány, ktoré stvárnili obrazy dystopickej budúcnosti, kde sa technológia stala vecou, ​​ktorá kazí ľudstvo a používa sa ako spôsob ubližovania ľuďom. (Arsenal83)
  • Natáčanie sa začalo v apríli 2022 na Long Islande v dome navrhnutom štúdiom The Up. V Katonah v New Yorku sa potom v máji 2022 natáčalo dodatočne. (Arsenal83)
  • Film mal svetovú premiéru na AFI Feste 25. októbra 2023 v Los Angeles, herci sa jej však nezúčastnili kvôli štrajku SAG-AFTRA. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama