Reklama

Reklama

Nech svět světem

  • USA Leave the World Behind (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V apokalyptickém thrilleru si Amanda (Julia Roberts) a její manžel Clay (Ethan Hawke) pronajmou na víkend luxusní dům i se svými dětmi Archiem (Charlie Evans) a Rose (Farrah Mackenzie). Jejich dovolenou však naruší dva cizinci G. H. (Mahershala Ali) a jeho dcera Ruth (Myha'la Herrold), kteří se zničehonic objeví uprostřed noci a hledají útočiště před kybernetickým útokem. Ten je každou minutou silnější a děsivější a donutí všechny přijmout, co jim hroutící se svět nachystá. Film je natočený podle románu Rumaana Alama nominovaného na Národní knižní cenu. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (500)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dotažená netflixovská verze Někdo klepe na dveře, která je mnohokrát shyamalanovější než sám Shyamalan. Kdyby se povedlo utáhnout některé příběhové šrouby (jalová pointa, linie s jeleny postrádá potřebný dopad i rozuzlení), nebál bych se Nech svět světem označit za jeden z nejzajímavějších kousků roku 2023. Každopádně doufám, že vysoká sledovanost povede k nějakému spin-offu, který by se na události podíval z alternativního úhlu pohledu. Klidně i třeba žánrově odlišného. Prostor tu je. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Kdyby Hitchcock točil Cloverfield, kde tím monstrem jsou lidi sami. Vypiplaný sociální teror se dvěmi největšími životními pravdami. People suck a Přátelé jsou i vstříc konci světa jasnou emocionální kotvou. Miluju tyhle filmy bruslící na hraně mezi satirou a vážně pojatým dramatem, tenhle navíc doplňuje ještě famózní kamera, což z jinak poměrně slow-burn zážitku dělalo místy nečekaný vizuální spektákl. Takhle ke konci roku už jsem to ani nečekal, ale kvůli Esmailově provokativnímu stylu vyprávění tu topku nakonec ještě fakt předělám. 9/10 (odkaz na Západní křídlo byla třešnička na už tak báječném dortu) ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Myslím, že film by si zaslúžil o čosi lepšie hodnotenie, no hovorím za seba, že mne to sadlo takmer dokonale. Stačila možno jedna väčšia akčnejšia scéna, ktorá by film trošku adrenalínovo dvihla a určite uspokojila mnoho tých, ktorí filmu dali priemerné 3 hviezdy. Atmosféru som žral, film sa pomaly dostáva pod kožu aj obyčajnými dialógmi, určite jeden z naj bol rozhovor v kuchyni za stolom o jednom vysoko postavenom chlápkovi... Či je film dostatočne apokalyptický nech posúdim každý sám, ale kvalita, atmosféra a skvelé herecké výkony tam sú, preto 4 hviezdy. 80%. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Když už apokalypsu zrovna při zasloužené dovolené (tomu říkám pech), tak takovouhle, s bazénem a růžovými plameňáky. A praktickou ukázkou 100+1 důvodů, proč si nikdy nepořizovat elektromobil Tesla… Bum! Tak už 100+2 důvodů, hezky na hromadě. Na rozdíl od jiných mám Julii Roberts ráda a čím je starší, tím je lepší. Reklamní agentku s vypěstovaným odporem k lidem jsem jí věřila. Jsem sice hororová fanynka, ale podobné zhroucení světa bych zažít nechtěla. Film byl hodně sugestivní. A teď jsi jdu pustit poslední díl Přátel. Pro jistotu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Shyamalan bez Shyamalana. Znepokojivá atmosféra na jedničku, kamera se snaží, k tomu sympatická herecká skvadra a skvělá scéna s lodí na pláži. Ale v druhé polovině se to poněkud unaví, Ruth mě svou pichlavostí otravovala, zástupy zvířat ke konci už taky a závěr mě - aspoň na poprvé - neuspokojil. Každopádně slušný příspěvek do linie apokalyptických netflixáckých filmů (Bird Box, K zemi hleď!, Bílý šum). ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení filmu probíhalo v USA, a to ve státě New York v lokalitách Long Island a Katonah. (GASTON73)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama