Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bojovník Wai Chi (Lik Cheung) musí pomstít smrt svého otce, kterého zabil klan bratrů v čele s jejich nejlepším bojovníkem (Jang Hwang Lee). Nejprve se však Wai Chi musí mistrně naučit bojové umění zvané 8 Gods. (Epistemolog)

Recenze (3)

miklaras 

všechny recenze uživatele

36 Deadly Styles je produkt Taiwanu, takže má stejně jako ostatní filmy taiwanské provenience trochu amatérský a laciný vzhled. Režisér Joseph Kuo Nam, Hung ale dokázal vždycky v rámci omezených možností točit dobré kopačky, které nekladly na diváka velké nároky. Cheung Lik v hlavní roli nemá charismatu na rozdávání, což plně vynahrazuje Hwang Jang Lee se svou padoušskou vizáží. I tentokrát se mu tvůrci pomstili šedou parukou, ale i ta má své kouzlo. Film je hlavně o soubojích, které mají dobrou kvalitu, Lee Chiu Jun se s choreografií docela mazlil. Mezi 36 styly by se mělo objevit i tai ji, které člověk dost marně hledá, ale to nakonec zas tak nevadí. ()

Modiwish 

všechny recenze uživatele

36 smrtelných stylů jsem viděl naposled před několika lety a pamatoval jsem si pouze útržky. Dal jsem tedy tomu druhou šanci a 3* hvězdy tady nechávám, ale pouze z milosti. Jeden z nejslabších kousků, který má Joseph Kuo na svědomí. Nejen, že Jang Lee Hwang má spíš jakési cameo a pořádně se ukáže až v závěrečném fightu, který ale nepatří mezi ty jeho lepší. Bohužel. Hlavní hrdina v podání Lika Cheunga podstrádá charisma, je nevýrazný a vlastně i poměrně otravný a těžko s ním hledáte sympatie. Už tohle zavání probémem. Mezi hvězdama lze zahlédnout Mei-Sheng Fana, ale jeho potenciál je nevyužitý, a i přestože to je kvalitní bojovník, zde nemá žádnou bojovou sekvenci. Kuo asi neměl rád ani Bolo Yeunga, kterému navlékl naprosto příšernou a nepadnoucí paruku, což v důsledku vyvrcholilo mým upřímným přáním, aby ta postava už konečně umřela, abych se na to nemusel koukat. Na potvoru ale Bolo přežil celý film a skonal až na konci. Film se jmenuje 36 deadly styles, ale o nich se nedozvíte celý film absolutně nic. Až ke konci tu je random dějová linka (asi na 15 min.) a fight mezi Markem Longem a Jackem Longem o knížku s manuálem k těmto stylům. Zápas to byl velice dobrý - bodejď by ne, jsou to zkušenými bijci, ale přeci jenom zůstává ta pachuť toho, že to nemá na film absolutně žádnou návaznost. Bez této 15minutové odbočky by film fungoval tak jako tak, ale říkali byste si maximálně: "Proč se to tak sakra jmenuje, když o tom nepadlo ani slovo?". Naopak světlou stránkou byla poněkud neznámá herečka Jeannie Chang, která natočila pouze 6 filmů (a z toho 5 u Kuoa). V hodnocení jsem tedy mírný hlavně kvůli Hwangovi. Film bych přejmenoval na 36 smrtelných hříchů, protože tolik jich Kuo zde napáchal, a tím bych to uzavřel. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Bezesporu jeden z nejhorších snímků Josepha Kuoa. Jeho tvorba se dá mírně řečeno považovat jako silně inspirovaná jinými filmy. Což bych i přes ukradnutí si ústřední melodie z Růžového pantera jako vždy u takovéhoto filmu zvládl, ale tady to nešlo. Naprosto nestruhující souboje, nelogický děj a to vše v nudném prostředí s nezajímavými herci. Jen snad Bolo Yeung s parukou vyčnívá, bohužel teda jenom tím vzhledem. A Hwang Jang Lee tu má jen větší cameo, navíc taktéž s špatně padnoucí parukou. Snad už kvalitou v dalších filmech co mám před sebou Kuo neklesne ještě víc. ()

Reklama

Reklama